Dieťatko robí brušáky

13. nov 2022

mám 5 mesačné dieťa a začalo teraz robiť akokeby brušáky, ked leží na chrbátiku alebo je v stoličke na krmenie ked dávame príkrmy snaží sa dvíhať hlavičku a robí také brušáky. Je to v poriadku čo sa týka správneho vývoja a vlastne sa tak snaží sadnúť si ? alebo by to nemalo ešte robiť ked nevie sedieť samostatne?

babovka2321
13. nov 2022

Nepodporovat to, davat co najviac na brusko, nie je to dobre.

judit47
13. nov 2022

Je to zvyseny svalovy tonus. Dieta si ma sadnut cez sikmy sed. Takymto vstavanim si namahe uplne ine svalstvo nez ma.

Nepodporujete ho v tom,nedavajte mu nato prilezitost(pasivny sed)sikme sedenie a prejde to😊

zorana999
13. nov 2022

Nie, nesnaží sa sadnút si. Chce len viac vidieť.
Tento pohyb je nežiaduci..

autor
14. nov 2022
jeanne14
14. nov 2022

Nepodporovať, ideálne čo najviac na bruško, pripadne na chrbát ale na tvrdej podložke/na zemi. Tam nebude mat šancu.

kacena4
14. nov 2022

ak to robi v lahu na chrbate popr. v stolicke je to znakom toho, ze dieta vela castu travi v stolicke ci lehatku, vtedy sa zapajaju ine svaly ako by mali, treba zrusit lekatko a nechat ho len na rovnej podlozke

autor
14. nov 2022

@jeanne14 práveže robí to aj na zemi :D v stolicke je denne max pol hodinu než nachystám príkrm a dám mu ho ....

basska_b
14. nov 2022

Nemalo by si tak sadat, spravny sed je tak nejak zboku, ked prehodi nohu cez nohu. To je to iste, ako ked sa chce otocit z chrbata na brusko v 3 mesiacoch a robi take Ccko, luk... prehyba sa... tak sa mu to nepodari a posiluje zle svaly a pohybove vzorce

gabika4
14. nov 2022

tiež mám doma skoro 5 mesačného...robí to už viac ako mesiac...áno, nie je to dobré, nám to začal robiť pri uspávaní v zavinovačke a ako ste písali robí to i na rovnej zemi 😀...chodili sme k fyzio kvôli problémom s nôžkami (už vyriešené) a pýtala som sa jej na to...len mi odporúčala ho brať z podložky cez bok nie rovno z chrbátika, čo najmenej dávať do lehátka, nepodporovať ho v tom, dávať ho často na bruško...v zavinovačke pri uspávaní mu zodvihnem nohy a on si ľahne...inak toto robila i dcérka mojej sestry a ona má diastázu bruška, ja som dala synčeka skontrolovať a bruško ma v poriadku...

autor
14. nov 2022

@gabika4 ďakujem za rady skúsim teda zdvíhanie cez bok a dám si viac na to pozor ...dúfam že diastaze sa vyhneme