Dievčatá, viem že týchto tém je tu strašné veľa, moja mala má 2.5 mesiaca...nechce mi cez deň spat, uspavam ju na prsníku, keď zoberiem je hneď hore...do minúty...aj keď mi zaspí na rukách ...kolotoč dookola...šatku áno nosič žiaľ nemôžem, mám operovaný chrbát...viem,že je ešte malinká ...poraďte niečo...nemôžem pri nej ležať celý deň s prsnikom v ústach,aby spala, mám staršie dieťa...
Ja som mala staršiu dcéru takúto, spala len na rukách. A vlastne aj nevrestala len na rukách. O satkach a ergonosicoch som vtedy (10r dozadu) ani nechyrovala. S cumlom detto, celá zuriva,keď som jej ho davala. Nepoteším vás asi,my sme na nič neprisli, len ...sme sa všetci striedali pri nej a nosili na rukách. Uspavala som výhradne ja na prsníku viac ako 2r.
A dodnes ľutujem,že som ju nesatkovala. Skúsili sme párkrát klokanku a to bol des, pochopiteľne.
Ja mam tiez 2 mesacneho ktory spi cez den Len na rukach alebo v kociku. doobeda mam starsiu dceru v skolke Tak proste si podlozim laket,lahnem na gauc,pozeram telku, pijem kavu a hodinku drzim 😊. Domace prace robim rychlo Ked da hra na deke. Poobede uspim v kociku a vanicku prenesiem dovnutra. Nemam ziaden tip ako to riesit okrem vydrzat lebo to mam takto Uz pri 2 dietati.
Co sa tyka cumla, jedna porodna asistentka mi poradila kvapnut na cumel sab simplex alrbo podobne kvapky, je to sladke, ale bez cukru, moj si Len tak vezme cumel.
@dada7701 U nás sa osvedčil ten spievajúci kolotoč nad postieľku,to ho zaujme,a potom aj zaspí (niekedy :D ) na tú melódiu..aj keď je pravda,že je stále vnimavejsi,a už ho tie krutiace sa plysaky skôr potešia a potom,keď je už unavený,skôr ho hnevajú a vtedy to musíme vešať dole aby mohol zaspať :D ..a zo začiatku pomáhali tie uspavanky z YouTube.. aj ten biely sum..trosku..parkrat..asi poradím aj ja ten cumlík,neviem,aký máte,nas akceptuje jedine zn.MAM,ostatné tiež vypluva..aaa zázrakom je u nás ešte kočik,ten zaberie stále ;)
@dada7701 mne sice na prsniku nezaspaval no tiez sme mali problem so spanim.Zaspal na rukach a ked som ho polozila do postielky do 5 minut niekedy aj hned bol hore.Skuste dat cumlik, nam pomohlo ked som ho pevne zavinula do perinky.Bez nej nechcel spat vobec.Akurat od vcera oducame od perinky cez noc.Spal pekne konecne aj bez nej.Cez den spi v Hacke to je taky zavesny vak na pruzine.Ten som kupila zo zufalstva ked nechcel takmer vobec cez den spat a pomohlo.Spanky sa velmi rychlo detom menia.Nas zo dna na den prestal spat 3 hodiny a zrazu daval len polhodinove spanky.Je to tak doteraz Niekedy spi pol hodku,hodinu niekedy aj 2 hodiny najdlhsie pospi vonku v kociku aj to nie vzdy.Chce to veeela trpezlivosti.Na zaciatok ju skuste pevne zavinut do perinky pripadne dat aj cumlik.Drzim palce