Dieťa v jasliach, ja doma. Je to možné?

okydana
20. jún 2019

Ahojte, prosím o radu, musím sa totiž rozhodnúť do zajtra, preto sa poteším názoru niekoho kto sa vyzná. Som na RD a dohodla som sa so zamestnávateľom ze sa do práce vrátim na začiatku roka 2020 keď bude mať syn 2 roky. Podala som prihlášku do jasli s nástupom 1/2020 alebo 2/2020. Dnes mi vsak volali z jasli, ze sa uvolnilo miesto uz teraz v decembri a či mám záujem syna prihlásiť. Problém je, že do práce môžem ísť (a ja aj chcem) až 2020, aby som nabehla do nových projektov a tie stare ukoncila moja zastupkyna. Otazka znie ci moze syn nastupit do jasli v decembri 2019 a ja budem doma a budem naďalej poberať rodicovsky prispevok a do prace pôjdem 2/2020. Alebo musim ist hneď do práce? Dakujem

luckamorka
20. jún 2019

@okydana je to len na tebe, nikto ti nemá dôvod diktovať či máš chodiť do práce alebo čo máš robiť keď máš dieťa v jasliach. Akurát nebudeš mať zatiaľ nárok na príspevok na starostlivosť, ale rodičák ti ostane

horalka1986
20. jún 2019

Ja by som brala hned. Po prve si po materskej aspon chvilu vydychnes a po druhe nech maly vychyta tie skolkarske sople a nebudes chybat v praci.

nikadomi
20. jún 2019

Okoooe ho daj od decembra a Ty nastúpiš vo februaári do práce. Dokonca to bude takto ideálne, akurát sadieťatko adaptuje a Ty pôjdeš do práce pokojnejšia.

evkamotka
21. jún 2019

Ak su to súkromné jasle, nech sa paci. Aspon vyuzijes tie 3m na, postupnu adaptaciu dietata, idealne

candii
21. jún 2019

Môžeš samozrejme..

diewcatqoo
21. jún 2019

Jasne, ze mozes. Je to super aj kvoli adaptacii. Moj nastupi od oktobra do skolky a ja idem do prace az v januari

mechurik
21. jún 2019

Moja bola 3 mesiace od nastupu do jasli chora 1 den v jasliach az tyzden za mesiac zvysok choroba

okydana
autor
21. jún 2019

@evkamotka nie sú to sukromne jasle, ale statne. Je tam nejaký rozdiel...?

liliflora
21. jún 2019

@okydana maly moze v pohode do jasli, ty doma s rodicovskym, dokonca aj ked nastupis do prace, rodicovsky poberas do 3rokov dietata. Samozrejme si mozes dat preplatit jasle do vysky 280 eur, ale potom nebudes mat rodicovsky.

mogaa
21. jún 2019

@okydana je lepšie ak ti ho zoberú do jaslí skôr ako nastúpiš do zamestnania....Ide o to, že možno bude potrebovať čas na adaptáciu - sama zistíš či tam bude schopný byť zo začiatku na celý deń alebo len na pol dňa....Rovnako je možné že zo začiatku ti bude v kuse chorý(nemusí, ale môže - je to individuálne od imunity dieťaťa)....takto keď ti zavolajú z jaslí že je chorý a treba pre neho prísť - stále môžeš lebo si doma.....RP môžeš poberať bez ohľadu na to, že chodíš do práce alebo ostávaš doma....Ak by si ten december odmietla, lebo nechceš zbytočne platiť, je možné že od januára ferbuára 2020 nebude volné žiadne miesto....

lubbi1
21. jún 2019

tak tam bude o mesiac skor a co. aspon keby sa nieco stalo, ze by ochorela alebo co, ho mozes kludne nechat doma, potom ked uz pojdes do prace to take jednoduche nebude, ten mesiac podla mna bude skor k uzitku ako ku skode

evkamotka
21. jún 2019

@okydana nevadi, ako pise liliflora

monika_nm
21. jún 2019

Jasne daj v decembri,nech sa adaptuje v klude aj ty si este oddychnes a porobis a potom v klude nastupis,myslim,ze toto robia bezne tak maminy.A rodicak si tiez nechaj mozes robit popri rodicaku,aspon tak byvalo a ma by zvyseny pre tych co robili