Dieťa u matky plače

26. jún 2024

Prosím, ako riešiť nasledovnú situáciu.
Chlap sa stará o dve deti (3 a 7 ročné).
Matka odisla k inému mužovi, deti mu nechala.
Chlap samozrejme pracuje na plný úväzok, pritom sa stará o deti a domácnosť úplne sám. Problém je, ze deti nechcú byť u svojej mamy, lebo vraj na nich kričí (je prísnejšia ako otec).
Je nejaký spôsob ako toto riešiť?
Predsa len aj matka chce byť s deťmi aj otec si občas potrebuje niečo vybaviť/oddýchnuť keď je chorý a pod.
Co by ste poradili v tejto situácii?
Ďakujem

dominikamacakova
26. jún 2024

Zisťovala by som či tam nie je niečo viac ako krik. Podľa mňa normálna žena od detí neodíde, takže už tam bliká kontrolka.

viestta
26. jún 2024

Ked chce byt matka s detmi preco od nich odisla? Preco po detoch krici, ked chce byt s nimi?

autor
26. jún 2024

@viestta
@dominikamacakova
On odišla od manžela k frajerovi a deti nejako neriešila, ale tak samozrejme ze občas ich chce vidieť. Ale ony sú tam dve hodiny a už volá, nech príde pre ne. Je tam este dieťa toho frajera, ktoré zas hresi jeho otec a tie dievčatá potom plaču, lebo aj on plače.

pribinak
26. jún 2024

Ja by som tam tie deti nedávala, radšej nech sa stretnú v parku na ihrisku či dakde v detskom kutiku
Proste na bezpečnom mieste.

Keď po 2 hodinách na nich krčí tak asi nemá veľa trpezlivosti a veľkú motiváciu sa o ne starať

A obzvlášť ak tam ziape jej frajer

autor
26. jún 2024

@viestta odišla preč od manžela, lebo si prestali rozumieť, tak si hľadala iných chlapov až nasla toho, ku ktorému sa presťahovala.

autor
26. jún 2024

@pribinak presne, nemá vôbec trpezlivosť s nimi, zo všetkého je nervózna a žaluje vinu na manžela, ze on ich rozmaznal. Tam je podľa mňa u matky aj diagnóza nejak psychiatrická, ale ona odmieta akúkoľvek pomoc.

viestta
26. jún 2024

Tak nech sa stretavaju niekde inde, ked uz. Alebo vobec, ked to nerobi detom dobre. z maju vyriesene zverenie do starostlivosti, vyzivne a upraveny styk s matkou? To treba doriesit tiez.

dominikamacakova
26. jún 2024

Tak tam deti nepôjdu. Oddýchne si keď budú v škôlke/škole a od šiestich rokov môžu ísť do tábora. Ja som tiež sama s deťmi a neoddychujem si od nich. Keby niekde nechceli ísť, nedávam ich tam. Ty si ich teta, babka? Nemôžeš si ich vziať ty na deň?

autor
26. jún 2024

@viestta ešte práveže nemajú, je to pár mesiacov, teraz bude sud

pribinak
26. jún 2024

Ak je u matky psychiatrická dgn., alebo vážne podozrenie, tak by som ich sni k nej nedávala. Fakt len vo ku na bezpečnom mieste a riešila zverenie do starostlivosti otca

Ja chápem že potrebuje asi nejaké oddych, alr toto je jednoducho zlý nápad. Matka čo kričí, jej partner kričí ….vsak to tie deti zmagoreju

autor
26. jún 2024

@dominikamacakova ja som príbuzna, ale bývame 500km od nich. Dievčatá so mnou nedostanú, nie sú na mňa zvyknuté. Na krátky čas-návšteva áno, ale inak bez tatinka s nikým.

autor
26. jún 2024

@pribinak vazna diagnoza nie, neviem to určiť presne ale taky nejaký zvláštny vzťah k tým deťom. Taky emocionálne plochy. Prednejšie je teraz ten nevlastný chlapec. Len ten chlap to nezvláda iba sám. Ma vazne zdravotné problémy so srdcom okrem iného. Bývalý onko pacient. Teraz mal štyrikrát po sebe zapal pľúc, nemohol ani do nemocnice, lebo nemal kde nechať deti. Podpísal reverz.

dominikamacakova
26. jún 2024

To je strašné...

pribinak
26. jún 2024

Stari rodičia? Nejakí príbuzní čo sú bližšie?

pribinak
26. jún 2024

Tie deti potom čo ich opustila matka a majú s ňou takýto ukricany vzťah sa budú toho otca držať zubami nechtami

Mizno ísť k nemu domov, aby deri nemenili prostredie a nech ide do nemocnice

Nemôžeš si vziat dovcu?

autor
26. jún 2024

@pribinak nikto nie je bližšie, žijú v zahraničí. Starí rodičmi z jednej strany majú 75 +, z druhej strany žije iba dedko, ten nemá záujem.

autor
26. jún 2024

@pribinak už je teraz vyliečený, ja mam tiež špeciálne dieťatko, ktoré neostane s nikým.😔

lia2022
26. jún 2024

Strašné niečo 🙄. Chudák otec a aj detičky. Matka normálna nieje určite keď jej je presnejší chlap a cudzie dieťa ako jej vlastné. A že odišla od manžela k frajerovi a deti neriešila už ani komentovať netreba. To svedčí o nej dosť.
Matku kopnúť do riti , deti by som jej za takýchto okolností nedávala..nech ich príde na chvílu pozrieť k ex . Otcovi detí by som sa snažila pomôcť ako by sa len dalo. Chudák 💙.
Na zaplakanie toto 😭.

januska12323
26. jún 2024

Deti s ňou nechcú ostať lebo vidia jej prístup vôbec sa im nečudujem. Otec by mohol zistiť v škole a škôlke či by si nejaká mamička nechcela privyrobiť a občas postrážila, párkrát sa stretnú s ňou aj otcom a keď sa osmelia postráži aj sama.

svetlonos
26. jún 2024

Tam bude toho asi viac. Aj ja viem niekedy kričať, unavena, cmvsetci chori, 100x poviem 4 ročnému daj pozor, nie tak blízko ublizis bratcekovi. A just prejde tak, ze1 cm a kopol by ho. A x iných situacii. Vzdy mi je to potom ľúto a osoravedlnim sa a výstupkami ho. A keď mu piviem, ze pôjde na prázdniny k mojej sestre, skoro až place ze nie. A ju zbožňuje. On chce byť s maminkou! A tuli sa a j mi povie, ľúbim ta aj keď kricis. To ma až rozplakal.
Takže tam ozaj toho bude viac- asi ze ona len kri o a nezaziju s nou tie pokojne pekne chvíle. Ze ich ocko rozmaznal? No to aj nášho veľkého 4 ricneho ocko rozmaznal. Sup jo na koňa a odniesť! U mňa od w rokov chodi bez nosenia koli zdravotným dôvodom. Proste musel aj jed to bolo zo zaciatku náročné! Ale ocko nema čas lebo chodil pomaly - no ved jasne ako dvojročný. Do teraz mu robí sceny, ze chce odniesť do škôlky! Mne ide bez reputácia pešo! Aké stále len kričí ta mama?

autor
27. jún 2024

@svetlonos ona podľa mňa vôbec nemá trpezlivosť s nimi. Otec ich aj objíme, aj im vysvetľuje, zahrá sa s nimi, veľa sa s nimi rozpráva, samozrejme aj im oveľa viac dovoli. Keď je rodina funkčná, funguje to ako u vás (u nás podobne, jeden rodič akoby dovolí viac a druhy menej, ale ľúbia rovnako). Ale toto je iné. Ona ma podla mňa tá matka problém sama so sebou, ale urobiť s tým nechce nič.

autor
27. jún 2024

@januska12323 nie je moc peňazí nazvys na opatrovateľku, ledva teraz vychádzajú, keďže príjem je len jeden. Matka roky nepracovala MD+RD a potom nezamestnaná.

diamont00
28. jún 2024

a matku roka vyhrava dotycna 🤦‍♀️ keby to bola moja znama tak jej tak vycistim zaludok, ze sa bude hanbit este dalsich par rokov.... matka deri neopusta (ktora opusti nie je matka) a ked sa chce s nimi stretnut tak na neutralnej pode (park, cukraren, restauracia...) a zaroven nech navstevuje psychologa, aby zvladala svoje emocie

vevesh
28. jún 2024

Kde v zahranici? Napriklad v nemecku je narok pri takomto niecom na "pani do domacnosti" od zdravotnej poistovne plus narok na opateru deti do neskorych hodin-17-18.00, ak maju na okoli. A ked je to indikovane zdravotne, preplaca to zdravotka/mesto/ine nadacie ci socialka. Ta pani do domacnosti- je urcena na domace prace, nakup, varenie, postrazenie deti- zalezi, na kolko hodin lekar predpise. Nech sa otec ide informovat na mesto/socialku/zdravotnu poistovnu, aby sa mu odlahcilo psychicky a fyzicky...

dominikamacakova
28. jún 2024

@vevesh tu nie je na nič také nárok, ale napadlo mi, že existuje neziskovka jedenrodic.sk a viem, že tam je aj potravinová pomoc, opatrovateľka, psychológ, alebo hocičo ten jednorodič potrrbuje. Treba sa tam zaregistrovať a napísať

zuzanna33
28. jún 2024

Podať podnet na sociálku ničí im psychiku aj život nezaslúži si mať deti pri sebe ! Otec si časom určite nájde partnerku ale zákaz styku okamžitý tak ako ona odišla prišla o šancu byť mamou

autor
28. jún 2024

@diamont00 odmieta psychológa, ze ona nepotrebuje.
Jej aj keď niečo povieš, ona to tak nepochopí. Skúšali sme viackrát jej vysvetľovať aj trpezlivo, ona si to po svojom otočí.