Dieťa stále plače a ja mám depresie z materstva.

anonym321557
11. júl 2019

Dobry den, mam pocit ze uz tu nejake prispevky na tuto temu boli, ale ja uz neviem komu sa zdoverit...som matkou pravdepodobne zdraveho babatka, ktore nedavno dovrsilo 3 mesiace a je nesmierne placlive...ja uz som psychicky aj fyzicky vycerpana s vahou pod 50 kg....dieta cez den nechce spat resp sa mu neda spat inak ako v satke a pred nocnym spanim dava revy pol az hodinove...ked sa ho snazim uspat na posteli a lezim pri nom reve, ked ho dam do kocara zaspi s revom na niekolko minut aj to len rano a potom zasa reve...vidim na nom ze chce spat ale jednoducho sa neulozi inak ako v satke a aj s tym niekedy bojuje....vsetky jeho potreby su naplnene...ked bdie sa mu venujem, rozpravam, spievam, pestujem, hram sa s nim, venujem mu celu svoju pozornost cely svoj cas...niektore dni ani nevychadzam z domu, spolocensky a socialny zivot je na nule a stale porovnavam nase dieta s tymi, ktore spia v kocari 2 hodiny a neviem sa zmierit s nasim osudom..mam podporu partnera aj matky ale ti nemozu byt so mnou stale a ja mam pocit ze celu situaciu nezvladam, neviem sa zmerit s tymto sposobom zivota...neprekaza mi, ze sa mu venujem ale to ze kazdu aktivitu zavrsi placom...aj ked sa kazde rano budim s tym ze to zvladnem, dieta ma svojim placom presvedci o opaku...stretli ste sa niektora s takouto situaciou/pocitmi?ako ste to riesili?mam vyhladat odbornu pomoc pre seba i dieta?samozrejme podla pediatricky je to zdrave dieta....

ydnew
11. júl 2019

@anonym321557 netráp sa mala som to rovnako do roka akurat ty máš podporu partnera tak to využi. Dodnes zavidim matkám čo im dieťa prespí celu noc mne ešte neprespala , ale viem že to za to stalo lebo pred rokom či dvoma som tomu neverila . Ono to prejde naozaj len zaťať zuby a vydržať.

ecoli
11. júl 2019

Ja si myslím, že cíti z teba, že nie si ok. Možno by stačilo, keby si ho dala mame, alebo partnerovi a zašla ku kamoške na kávu, prejsť sa niekam, alebo si dopraj kozmetiku, kaderníčku, kino.... Čokoľvek, kde budeš aspoň dve hodiny sama so sebou.... Prídeš domov pokojnejšia a malé bude tiež šťastné že ťa vidí 🤗 je to určite len obdobie. Ja som mala prvé mesiace s malou tiež katastrofálne dni... Cez den spala tak 3krat po 15minut a v noci pri mozzartovych uspavankach som ju kocikovala po obyvacke.... Aj dve hodiny.... Proste to deti obcas mavaju... Je len na tebe ako to zvladnes.. Preto si dopraj cas pre seba...

limetka69
11. júl 2019

@anonym321557 nas tak reval, pre dve veci, hlad (kojenie) a spanok bez ulitky. 50% sa zlepsilo pri um, chudak bol hladny, moje mlieko mu nestačilo a druhych 50% vyriesili poviazane ruky v ulitke, potom sme dospávali všetci celé týždne. a inak tiež som mala strašné stavy, preto bude jedináčik. zlepšilo sa to nástupom do práce ked mal 2,5 roka. držím palce.

simsalabim
11. júl 2019

@anonym321557 moja starsia tak revala. Skoro stale, ked bola hore. Spavala 4x denne 30min, noc 10-5 s tromi prestavkami na kojenie. Navyse mala reflux, denne som prala 2 pracky pogrcanych veci (obkecenie jej aj moje, podbradniky, plienky, utierky a pod...). Od roka uz nespala cez den, bolo sa jej treba vecne venovat. Kocik zacala tolerovat, az ked v nom mohla sediet a mat vyhlad. Mala som pocit, ze som vo vazeni.... kojila sa kazde 2 hodiny, s nou sa nedalo nikam ist, lebo vrestala a bez nej som nemala za tie necele 2 hodiny na nic cas. Bola velmi narocna tak do 2.5 roka. Doteraz neviem, ako som to prezila. Zato teraz je uplne bezproblemova (20r) a bola v podstate od skolkarskeho veku. Radu nemam, snad skusit, co sa da ( zavinovanie a pod.) a nerobit zo seba otroka. Ak reve aj na rukach, moze 15 minut revat aj v postielke. Zavri dvere a daj si zatial kavu.

ydnew
11. júl 2019

@simsalabim ako keby som o nás čítala s rozdielom, že ja som revat nemohla nechať lebo okrem reflux sme mali a mame aj pruh.Zhodneme sa na tom, že len vydržať veď to prejde 🙂

ktochytavzite
11. júl 2019

@anonym321557 smozrejme,s mojou 2r dcerou a teraz mam dvojicky male 3mes korigovany vek,narodili sa v 32 tyz a su podobne takze oproti mne to mas este skvele,Skus si kupit Hacku,moznobtam daco pospi lepsie,,,ja mam dve nesoacky,od eana do vecera usoavam stake dve deti a tretiw dvojrocne sa nudi a reve a take to mame.ked bude mat tvoje dieta tak rok a pol sa to zlepsi

diewcatqoo
11. júl 2019

@anonym321557 ahoj, v prvom rade je super, ze mas podporu manzela a mamy. Neboj sa nechat im dieta aspon na hodku a chod si vyvetrat hlavu. Hoci by si sa len prechadzala okolo baraku celu hodinu sama. Ak ste skusili vsetko mozne aj nemozne, treba vydrzat. Ja viem, ze teraz sa mi to lahko hovori, ale ono sa to naozaj casom zmeni.
My sme to mali podobne, s tym, ze ja som bola na syna uplne sama - manzel od rana do večera v praci a sme v zahranici, kde nikoho nemame. Syn plakal vkuse cely prvy rok. Pocas dna spal 2-3x po 20min, v noci sa budil kazdu hodinu do dvoch rokov. Nechcel byt ani v naruci, ani v nosici, ani v kociku, ani na posteli, ani na fitlopte, jednoducho nic, vsade rev. Kym sme sa vychystali niekde vonku, vysli sme z brany a uz sme museli ist naspat, lebo sa zachadzal od revu.

natuska87
11. júl 2019

@anonym321557 vydržte! ja som si myslela, že to nikdy neskončí...A o pár mesiacov/ dva roky/ som si ani nespomenula...😀

anonym321557
autor
11. júl 2019

@natuska87 dakujem vsetkym mamickam za prispevky, samozrejme mama mi tvrdi, ze je to mnou, ale ako som pisala vstanem s usmevom na tvari, hram pred nim herecku a jednoducho zacne plakat...ked je takyto cely den ako mam byt v pohode?verim, ze vydrzim, niekedy mam fakt chut zavriet dvere a ist prec, je to strasne ale je to tak...

saja1
11. júl 2019

@anonym321557 aaach tie reci, ze je to tebou! Nech si niekto vyskusa byt niekolko hodin s placucim dietatom! Ci by to zvladali uzasne pokojne 😃 kasli na nich, snaz sa to prezit, a vedz ze to prejde, to jedine mi pomahalo v tazkych casoch.

natuska87
11. júl 2019

@anonym321557 Matky sú asi take´...mama by najlepšie urobila, keby Vás na deň zastúpila nechala Vás vypnúť...Po svojom.../ moja to nedokázala tiež/😎

valeriadk
11. júl 2019

Presne tak isto to bolo. Len šatka ako tak pomahala. Hodiny som presedela tak na fit lopte, tukala do mobilu a riesila preco je moje dieta ine a co robim zle. Potom som zacala pri satkovani hackovat, dala sluchatka a pocuvala radio, pozerat tak serialy citat knihy. Prisla trochu psychicka pohoda a v 6m aj maly sa zlepsil. Zacal sa plazit. A zacalo sa všetko zlepsovat. Treba si najst nieco čo ta poteší - len teba. Staci na chvilinku vypnut od dietata.

ivik111
11. júl 2019

Zvladnes to,uvidis!!!casom si aj na ten plac zvyknes....ja viem,ze si si to vsetko inak predstavovala,ale realita je ina.Moj syn preplakal prvych 8 mesiacov zivota,tiez som mala vseliake "stavy" od depiek,po uzkost,totalnu vycerpanost....uz 20 mesiacov nespim ako clovek,ale co narobim??utiect naozaj nemozem😁😁😁ono to bude casom trochu lepsie a znesitelnejsie....tu na MK existuje skupina-Mam narocne dieta-su tam zienky s "podobnym"osudom😉
Urcite robis co mozes😊drz sa♥️

anonym321557
autor
12. júl 2019

@ivik111 dakujem stale si hovorim je to len obdobie a nemozem podlahnut pochmurnym myslienkam...

anonym321557
autor
12. júl 2019

@ktochytavzite obdivujem🙏

alenocka88
12. júl 2019

Takmer ako keby som seba čítala ...mala teraz dva roky a tri mesiace ale do dvoch rokov to bolo hrozne, v noci každú hodinu-dve ako kedy som k nej vstávala, uspava len v nosiči cumel nechcela cez deň len v šatke spala na mne po pol roku v kočíku ktorý nemohol stať takže vždy s ňou na prechádzke, po roku začala v postieľke spávať naobed ale noci hrozne, nevyspata zúfalá som bola neskutocne, stavy hrozne podpora partnera nula bodov vždy v práci alebo okolo domu robil v noci musel späť lebo veď vstáva do práce a rodinu mám daleko od seba ... Asi len vydržať ono raz to prejde ale viem ako ti je .... Ja ľutujem že som nevyhľadala odbornú pomoc (možno by som to bez toľkých sĺz zvládla)

miadi
13. júl 2019

Kamoskyn prvy syn bol taky ze prve 4m reval furt aj cele hodiny denne mal koliky .. Moja zas mala reflux a musela byt furt na rukach inak rev a grcanie (to bolo ale aj tak to grckanie) takze Moja rada len vydrzat ono sa to coskoro zmeni 😃hnet ako sa im zlepsi travenie okolo 4-6m aj sa viac hybu su viac happy no Potom zas ich trapia zubky a to tiež vie byt placlivost a mrzutost . Kamoska toho mala tiez plne zuby Ale uz mà drobec pomali 5r a nespomenie si na to este mà aj 2r a ten bol uplne jednoduchsie mimino. A Potom ked ti neskor povie mami lubim ta si najlepsia na svete na toto obdobie si ani nespomenieš. Nemaj pocit zlihania. Babatka revu lebo ich nieco boli trapi nieco chcu no nemaju este iny sposob vyjadrenia svojich potrieb. Moja trebars prespala celu noc az v 3.5r ..