Dieťa sa ukľudní a zaspí iba na fitlopte. Čo s tým?

vivace
4. jan 2013

Ahojte. Mam 2 mesacneho syna a ten sa vie ukludnit alebo zaspat iba na fitlopte. Neviem uz co s tym mam robit lebo vsade s nou ist nemozem...Mate nejake rady? Dakujem

henrietag
4. jan 2013

aj moja sesternica uspavala do 6 mesiacov na fitlopte 😀 potom sa rozhodla aplikovat metodu kazde dieta sa vie naucit zaspavat samo " a prestalo to .. ale ved vy urcite ho dokazete uspat aj inak 🙂 niekomu pomaha ked dietatko bucha po ritke ked zaspava moja na prsniku zaspavala a doteraz zvykne pri flaske zaspat 🙂 uspavajte ho ako vam to najviac vyhovuje a on sa prisposobí 🙂

hradnapani
4. jan 2013

vyplakavacia metoda nie je urcena pre deti mladsie ako 6 mesiacov @henrietag

@vivace my sme mali to iste. Skus si zohnat zavesne lehatko na pruzine, ktore imituje to hopsanie na fitlopte. Mne to uplne zachranilo nervy. Ja som vsak na to prisla, az ked mal syn 5 mesiacov. Su rozne typy: hacka, Adamo,... Je to sice investicia, ale vychadza to z tradicii nasich starych materi, tak preco nie? (hoci, tie nepoznali pruzinu, toto je modernejsie, ale fakt odporucam)

dionyzka
4. jan 2013

Poznam, obidve deti boli taketo. Nikdy nic nezabralo, jednoducho z toho vyrastli. U nas to bolo niekedy take zle, ze cez noc som ich mala v hlbokom kociku v izbe a hojdala aj v noci. Musis hladat sposob, kazde babo je ine. Napriklad koliska, perinka ...

andelok
4. jan 2013

No na toto musim reagovat, lebo ja som odbornik na fitloptu, samozvany 😀 Dcerku som na nej uspavala 9 mesiacov, proste od urciteho mesiaca nezaspala ani v kociku, ani v aute, ani na prsniku, len na lopte. Poviem ti, tiekli mi sem tam nervy, hlavne ked bola noc, tri hodiny, mala sa zobudila a ja som si veseloooo hopkala aj 45 minut. Doslo to az tam, ze sme jednu fitloptu kupili nasim, druhu svokrovcom a ked sme isli na dovolenku, tak sme tu nasu vyfucali a zobrali so sebou 🙂 Znie to strasne (vtipne), viem, ale inak sa fakt nedalo. A proste sme si s muzom povedali, ze vyplakat ju nenechame a ze kym ju vladzeme nosit, tak to neriesime. A ze ak sa do roka nenauci zaspavat nejakou schodnejsou cestou, tak daco vymyslime. Prisiel 9. mesiac, zubky a teploty a mala bola taka unavena, ze mi zacala zaspavat pri kojeni. Po par razoch sa z toho stal zvyk a dnes ma presne rok a zaspi pekne pri papani mojho mliecka...upravilo sa to az tak, ze zacala zaspavat aj v aute, vonku na hojdacke, na sankach...takze si hovorim, ze to mame za odmenu, ze sme ju nenechali vyplakavat. Samozrejme, ze mozes ist podla knizky, Kazde dieta sa vie naucit spat, ale ja by som to nerobila. Okrem toho plati az pre deti od 6 mesiacov. Ja by som tomu nechala volny priebeh...ja som sice cakala 9 mesiacov a na lopte mam odskakanych vela hodin, ale preslo to samo, bez donutenia a tomu som rada.

monda17
4. jan 2013

zabiješ 2 muchy 1 ranou, zacvičíš si a uspíš dieta 😀

zumasi
4. jan 2013

aj my sme mali take obdobie a proste to preslo.. asi ako dvojmesacny zacal zaspavat v postielke a v kociku... sam 🙂 a bez placu, len som bola pri nom. teda, v kociku mi asi dvakrat zacal plakat ked sa prebral a boli sme dost daleko od domu, takze som nemala inu moznost ako ho nechat plakat :/ ale zaspal. tretikrat a potom uz stale zaspaval v kociku bez problemov. Ale v postielke jedneho dna z nicoho nic zacal zaspavat sam, bez placu. takze len trpezlivost, kazde babatko ma svoje obdobia 🙂

ivuska027
4. jan 2013

to prejde. nam to vyhovovalo, lepsie ako chodit s nim po byte, to by sme dosli o chrbat. Takto viem, ze sa upokoji a zaspi. ale neboj, to prejde. U nas to trvalo cca 4-5 mes, potom to celkom preslo. Ono ja to malinke zacne byt zhruba od 3 mes kludnejsie, vnimavejsie, plakat bude coraz menej. Neboj, len trosku este vydrz, to prejde. 😉

marcelatje
4. jan 2013

Ha ha haaaaaa takže nie som jediná čo hodiny preskáče na lopte 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja to už neriešim a ďakujem bohu za tento vynález. Keď sme prišli z pôrodnice malá len plakala a plakala takže som hopsala aj 18-20 hodín a to bolo pekne na mozog 😀 😀 😀 😀 teraz už len pred zaspávaním takže neboj zlepšuje sa to 😉 😉 😉

ludmil33
4. jan 2013

tak aj ja viem co to je nasa mala Eliza mala koliku do 6 mesiacov a nic ine nam nepomahalo ako uspavanie na fit lopte super vynalez 😉