Ahojte , moja malá vyslovene neznáša kúpanie , vždy je to boj. Dokonca je to také zle , že plače aj pri umývaní tváričky. S manželom milujeme vodu a vždy sme chceli chodiť aj s malou ale keď je takáto tak to nepôjde. Existuje niečo čo by som mohla urobiť aby sa jej to začalo páčiť ? Alebo ju to prejde samu ? Len pre info má 2 mesiace a je to tak od narodenia
@ertlovik18 to si ma potešila 🙂 dúfam teda že to tak naozaj bude lebo by ma mrzelo keby prídeme o tohto koníčka
@zuzipolo no u nás je to tak isto , čakám kedy nám sociálka zaklope na dvere :D my ju kúpeme každý druhý deň lebo máme tvrdú vodu tak nech jej zbytočne nevysušujeme pokožku ... Rozmýšľala som že keď bude lepšie držať hlavičku že by som napustila vaňu a skúsila tam ísť s ňou a mať ju na rukách ale keď vravíš že to samé prejde tak budem len netrpezlivo čakať kedy to konečne príde a či vôbec :D
Tak aj my máme tvrdú vodu,ale aj tak sme kúpali,potom každý druhý deň natierali takým jemným detským krémom 🙂 do vane s ňou môžeš skúsiť ísť,možno to pomôže,ktovie..nám to prešlo v 3-4 mesiaci tuším,potom si to odtrpela bez plaču a teraz si to už užíva a vyškiera sa na mňa :D
Nasa tak isto. Akurat ze ona,pri kupani rucala do roka a pol. Az poton objavila radost z vody 😂
@sima1415 jaj to poznam. Starsi syn ako babatko tak vrieskal aj pri kupani aj pri obycajnom umyti tvaricky- bolo to desne a stresujuce. Ale tak ako prislo, tak aj odislo. My sme stale malemu dookola hovorili s usmevom na tvari, ze vodicka je super, ze sa nemusi bat a plackat a podobne a preslo to. Sice az okolo 6. mesiaca. Treba vydrzat.
Ono je to o tom, že malinká sa bojí.....Kúpeš ju vo vani alebo v menšej vaničke? Musíš počkať kým trošku vyrastie, potom sa prestane báť....Ono predstav si že teba by niekto držal na rukách(v jednej ruke, lebo druhou ju umývaš)a dával ťa do vody....Skús dávať do vaničky menej vodičky aby bola opretá o dno aj ked ju držíš alebo predávajú také kýbliky pre novorodencov kde akoby sedia vo vode....čím menší priestor, tým sa cíti bezpečnejšie. Ďalšia vec, možno sa nebojí samotnej vody ale keď ju máš na rukách a rýchlo ju dáš do vody(to prudké klesanie môže spôsobiť že sa začne báť). Naša malá to robila len prvé kúpanie, potom si zvykla a bez plaču....teraz má už 10mesiacov a cca 2 mesiace sa kúpe vo vani(vanička je jej už primalá), vodu má tak na pár cm a sedí tam na takej akoby stoličke(chrbátik je spevnený a nožičky jej nevisia ale akoby sedele vo vani (to je také pre batoľatá)a dokola má hračky tak sa tam prehrá.....je skôr ju problém odtiaľ dostať....teraz je pre tvoju malú najdôležitejšie aby mala pocit bezpečia, žiadne prudké pohyby ked ju máš na rukách a pomali s ňou manipulovať......možno pomôže to kúpanie s tebou vo vani keď bude na tvojich kolenách a ešte ju budeš aj držať, alebo ked ťa bude cítiť.....alebo naozaj vyskúšaj dať len minimum vody do vaničky(klidne aj prtišmykovú podložku) a aby bola aj opretá chrbátikom o dno....ak ju držíš v priestore na rukách tak toho sa môže báť. Čím bude väčšia tým bude mať aj väčší pocit istoty...alebo ak máš väčší lavor, skús ju okúpať v ňom, ani tam nedávať veľa vody a aby sa opierala aj o dno....
Tvoja má dva mesiace, nasa ma 19 mesiacov q keď zapnem sprchu má hystericky záchvat a pritom vodu miluje
Takže sa všade kúpeme,keď sme išli mimo domu a vedela som že nebude vaňa, berieme so sebou prenosnú nafukovačku vaničku. Holt deti. Ale tvoja sa určite ešte xkrat zmeni
@mogaa vo vaničke , leží na lehátku lebo na rukách by sme ju neudržali , keby ju manžel nedrží tak by bola schopná z tej vaničky vyskočiť tak sa vzpiera .. vždy ju dávam pomaličky , najskôr namočíme nohy , potom jej dám trošku vody do úst ( starý babský recept ,neviem prečo sa to robí :D) vždy ju držíme a pekne sa jej prihovárame
Zacni s nim chodit na plavaren pre babatka.
@janulka2811 bývam na dedine a najbližšia takáto možnosť je pol hodiny autom a to ju určite v tomto počasí nebudem brávať takto von , a ďalší problém je , že ma reflux a veľmi veľa zvracia takže by som sa bála či nezašpiní vodu
Mne pomohlo jedno video z detskej kliniky na youtube, ako sestricka kupe babo. Video som si pozrela zopar-krat a cim dalej, tym lepsie a lepsie je to u nas s kupanim🙂 teraz ma maly 4 mesiace a vkuse sa mi vo vani smeje🙂uziva si to
Idem pohladat to video
Nasla som🙂
Dufam ze sa to spravne zobrazi: Kupanie a relax babatka na klinike v Parizi. Ma to 5 min a 13 sek
@vierka2308 to je krasne video.
@sima1415 moja dcera vo vanicke jacala ako pavian a teraz je akvabela😉
Naša bola tiež taká, tak sme ju len sprchovali, potom sa prestala bat vody.. ale určite jej nedávaj vodu do ust. Čo je to za blbosť? Takéto male deti by mali maximálne pit prevarenu dojcensku vodu, nie vodu z nejakeho dedinského vodovodu a ešte ju ohrozujes aj suchým utopenim🤷🏻♀️
neboj to bude dobre. u nas leto tento rok horucavy a mala do vody ani za svet ... ona behom 5 minut bola osprchovana stylom ... rychlo namydlit telo a dat sampon a v tom momente zmyt ... trvalo to dost dlho az vrieskala ale uz je to fajn ... jedneho vecera prisla za mnou ja vo vani a mala ze aj ja aj ja 🤣🤣🤣 ... len vlasy nechce umyvat ...
@vierka2308 ďakujem ,určite vyskúšame 🙂
@st44 ano, ale to asi museli mat take spave dieta🙂)) no hlavne ide asi o to narabanie s dietatkom. Prvy syn sa nerad kupal, vzdy som mala stres uz len pri pomysleni ze ho budem kupat a on zas bude plakat. Pri druhom som skusala podla videa, neslo to hned na prvykrat, ale postupne. Dnes ma 4.mesiace a pohoda pri kupani🙂
@sima1415 i ked zaspini vodu,tak sa voda vzdy meni a urcite by pomohlo aj na uvolnenie.
Su aj take kurze,kde chodia domov do vani kupat dieta specializovany ludia a ty nemusis chodit nikam,iba zaplatis hodinu,takze ja si myslim,ze vek a ani cesta nerozhoduje 😉
Ďakujem za všetky rady ale už som prišla na to prečo plače .. dôvodom bol manžel :D dnes som ju kúpala prvý krát sama a ani nepípla dokonca sa usmiala :D
@sima1415 toto sa zmeni, to mi mozes verit, deti sa menia, kamoska ta to mala zase s malou opacne, ze od narodenia nebol problem s vodou, mala by sa furt kupala a ako nahle oslavila dva roky tak do vane a kupat sa ani za svet 🙂