ahojte mamičky, dúfam, že ma vysmejete, že to vôbec riešim, ale dnes sme boli na ihrisku s dvojročným synom a on sa napil z fľaše cudzieho dieťaťa. Možno som paranoidná, ale mám trochu obavy, aby sa niečím nenakazil. Máte s tým niekto skúsenosť?
😀 😀 😀 toto sa neda inac komentovat
😀 😀 😀 nebud paranoidna, dieta potrebuje budovat imunitu, stane sa to este vela krat, to neustriehnes a uz ma v ustach cudziu flasu, cumel, hracku...neboj nic sa mu nestane...
Jedno dieťa sa napije z cudzej fľaše, druhé olizuje v autobuse okno, tretie v obchode vozík atď atď.... Pokoj 🙂 Pokým majiteľ fľašky nevyzeral nejako choro, ber to ako ponaučenie, na čo si dať v budúcnosti pozor 🙂
citujem mojho kamosa pri aktivnom usmernovani syna pri zimnych radovankach: "... Matko, len nejedz zlty sneh!"
No teraz asi uz je to fuk, ak sa niecim nakazil,tak s tym nenarobis nic,keby bol v skolke,alebo jasliach,tiez sa moze nakazit rovnakym stylom,ze oblizne pohar,ci lyzicu ineho dietata...AIDS nedostal a cgripka,ci angina sa da prezit. Aj ked si paranoidna,lebo toto je otazka,akoby si sa spytala,ci moze dostat na ihrisku tym,ze sa niecoho dotkne zltacku,ci toxoplazmozu..to by si ho musela izolovat od ludi a zvierat uplne,aby nic nechytil.
Suhlasim ze ste velmi paranoidna. Maminka klud nic sa nestane vsetko je v pohode
Ďakujem, to som potrebovala 🙂 som v tomto smere dosť úzkostlivá, takže niekedy potrebujem triezvy pohľad na vec 😀
poznam pripady deti, ktore cuckali hajzlovu kefu 😲 😲 .... a ziju 😔
@liliwhite len takato uzkostlivost normalna nie je,s tym nieco rob😐
dvojrocnemu sa to stalo prvy krat? tak to je celkom dobry, ja co sledujem deti na ihrisku niekedy, tie idu vzdy po cudzich flasiach 😀 aj moji isli...
@liliwhite som sa usmiala nad tvojou otazkou 🙂 ale verim ti ze si sa znepokojila, ale neboj, nic sa nedeje s najvacsou pravdepodobnostou ani to cudzie dietatko nemalo malariu ani nic podobne a jeho mamicka by potom tiez mohla panikarit, co ak tvoje dieta nieco prinieslo tym ze oblizalo ich flasku. U nas v skolke bezna zalezitost na dvore poobede v druzine 2 obrovske dzbany s vodou a 2-3 pohare, deti asi 80 😉 Tam je ina vymena bakterii 😀
@liliwhite
určite niečo dostane,len inkubačná doba je cca 3 dni...
a v škôlke si umyje s inou zubnou kefkou zuby,napije sa z iného pohára,na dvore zje hlinu,oblízne hračky,....ale toto ty nebudeš vedieť...
lebo keby si nebola taká úzkostlivá,tak ho zabaľ do folie od hlavy po päty a zalep ústa...
dievča...vydýchaj....
to bude v pohode... proste stalo sa ... ja by som mu asi hravou formou vysvetlila ze z cudzich flasi sa nepije kvoli bacilom a hotovo.
už sa stalo, to sa neodstane... inak ťa podporujem v tom že nie si paranoidná a určite by som tomu dieťatu nejak skúsila vysvetliť (ak sa dá) že to sa nerobí..
poznám jedno dievča, ktoré sa za nič nenapila z mojej flaše, ale odliala si do svojej flaše tak aby sa hrdlá nedotýkali, vtedy mi to bolo čudné ale povedala mi že sa tak napila po niekom z flaše a mala dosť veľké zdravotné problémy. Môže to byť jej imunitou alebou chorobou toho druhého, každopádne to úmyselne riskovať nehodlám..
neboj, bude dobre, pri druhom, tretom, x tom dietati budes riesit ine veci. 😉
budes rada ak dojdes domov z ihriska s tym istym poctom deti a v tom istom zlozeni, ako si prisla. 😀
Nie si paranoidna syn je haklivy na opary nemoze po druhom pit ani po mne a ja to iste... Aj ked deti kadeco obliziju davaju si spinave prsty do ust atd.. Nemoze mat clovek oci vsade sak by zblaznil,no opetrnosti nikdy nieje dost☺
ak ma tvoje mlada slabu imunitu, tak nie si vobec paranoidna.
@poljana a co nakaza siriaca sa slinami sa zastavi pri hrdle z flasy?? Nie pekne putuje celym obsahom, takze darmo dievca odlieva.Ak ma clovek vazne oslabenu imunitu napr pri liecbe chemoterapiou, transplantate tak je namieste byt uzkostlivy. Mne sa vzdy urobi kutik ak sa napijem zo zle umyteho pohara. Deti co sa spiny ani nedotknu,nic neolizu a podobne su idealni kandidati na alergie a oslabenu imunitu
mala riešiť.......ja som raz našla menšieho, ako oblizoval obsah plienky čo som nestihla upratať..no čo , prežil to
musí zkusit cizí flašku,přece co kdyby tam měl ten druhý něco lepšího než mu dáváš ty? 🙂 ...neboj, nic se mu nestane, maximálně bude po tobě chtít nalít do láhve příště to samé
@liliwhite trochu paranoidná? ty si riadne paranoidná, nielen trocha, ja fakt niekedy žasnem, keby som sa mala furt stresovať, čo kde moja vypije, poje, tak by som bola na liekoch a v bielej peknej mäkkej izbe