Dieťa sa napilo z cudzej fľaše

liliwhite
31. máj 2016

ahojte mamičky, dúfam, že ma vysmejete, že to vôbec riešim, ale dnes sme boli na ihrisku s dvojročným synom a on sa napil z fľaše cudzieho dieťaťa. Možno som paranoidná, ale mám trochu obavy, aby sa niečím nenakazil. Máte s tým niekto skúsenosť?

moni244
31. máj 2016

@liliwhite trochu paranoidná? ty si riadne paranoidná, nielen trocha, ja fakt niekedy žasnem, keby som sa mala furt stresovať, čo kde moja vypije, poje, tak by som bola na liekoch a v bielej peknej mäkkej izbe

selenka7
31. máj 2016

😀 😀 😀 toto sa neda inac komentovat

bielavila
31. máj 2016

😀 😀 😀 nebud paranoidna, dieta potrebuje budovat imunitu, stane sa to este vela krat, to neustriehnes a uz ma v ustach cudziu flasu, cumel, hracku...neboj nic sa mu nestane...

lintu
31. máj 2016

Jedno dieťa sa napije z cudzej fľaše, druhé olizuje v autobuse okno, tretie v obchode vozík atď atď.... Pokoj 🙂 Pokým majiteľ fľašky nevyzeral nejako choro, ber to ako ponaučenie, na čo si dať v budúcnosti pozor 🙂

selenka7
31. máj 2016

citujem mojho kamosa pri aktivnom usmernovani syna pri zimnych radovankach: "... Matko, len nejedz zlty sneh!"

jadelka
31. máj 2016

No teraz asi uz je to fuk, ak sa niecim nakazil,tak s tym nenarobis nic,keby bol v skolke,alebo jasliach,tiez sa moze nakazit rovnakym stylom,ze oblizne pohar,ci lyzicu ineho dietata...AIDS nedostal a cgripka,ci angina sa da prezit. Aj ked si paranoidna,lebo toto je otazka,akoby si sa spytala,ci moze dostat na ihrisku tym,ze sa niecoho dotkne zltacku,ci toxoplazmozu..to by si ho musela izolovat od ludi a zvierat uplne,aby nic nechytil.

tobnuf
31. máj 2016

Suhlasim ze ste velmi paranoidna. Maminka klud nic sa nestane vsetko je v pohode

liliwhite
autor
31. máj 2016

Ďakujem, to som potrebovala 🙂 som v tomto smere dosť úzkostlivá, takže niekedy potrebujem triezvy pohľad na vec 😀

moni244
31. máj 2016

@liliwhite ja sa čudujem, že vôbec chodíš s dieťaťom na ihrisko, ako chceš zvládať škôlku, školu?

cottonwomen
31. máj 2016

poznam pripady deti, ktore cuckali hajzlovu kefu 😲 😲 .... a ziju 😔

lussy666
31. máj 2016

@liliwhite pokial to nebola flasa vodky, neriesila by som to 😉

majusik236
31. máj 2016

@liliwhite len takato uzkostlivost normalna nie je,s tym nieco rob😐

tilly
31. máj 2016

dvojrocnemu sa to stalo prvy krat? tak to je celkom dobry, ja co sledujem deti na ihrisku niekedy, tie idu vzdy po cudzich flasiach 😀 aj moji isli...

moni244
31. máj 2016

@tilly no ak mu matka stojí celý čas za zadkom, tak sa nečudujem, že to urobil až teraz prvý krát.

tobnuf
31. máj 2016

@liliwhite vsak to je normalne my mamy sa bojime o svoje poklady 🙂

henikav
31. máj 2016

@liliwhite som sa usmiala nad tvojou otazkou 🙂 ale verim ti ze si sa znepokojila, ale neboj, nic sa nedeje s najvacsou pravdepodobnostou ani to cudzie dietatko nemalo malariu ani nic podobne a jeho mamicka by potom tiez mohla panikarit, co ak tvoje dieta nieco prinieslo tym ze oblizalo ich flasku. U nas v skolke bezna zalezitost na dvore poobede v druzine 2 obrovske dzbany s vodou a 2-3 pohare, deti asi 80 😉 Tam je ina vymena bakterii 😀

liliwhite
autor
31. máj 2016

@moni244 samozrejme, že mu stojím za zadkom, hádam je to moja povinnosť.Ešte je dosť malý na to, aby som ho nechala bez dozoru, nie?

moni244
31. máj 2016

@liliwhite nevadí, nechápeš, ako som to myslela

kllamarka
31. máj 2016

@liliwhite fuuu co sa on este naolizuje a po kom vsetkom v skolke :D Co moze chytit od inych deti? 🙂 Iba nieco detske 🙂

dominika6
31. máj 2016

@liliwhite
určite niečo dostane,len inkubačná doba je cca 3 dni...
a v škôlke si umyje s inou zubnou kefkou zuby,napije sa z iného pohára,na dvore zje hlinu,oblízne hračky,....ale toto ty nebudeš vedieť...
lebo keby si nebola taká úzkostlivá,tak ho zabaľ do folie od hlavy po päty a zalep ústa...
dievča...vydýchaj....

loginexistuje
31. máj 2016

to bude v pohode... proste stalo sa ... ja by som mu asi hravou formou vysvetlila ze z cudzich flasi sa nepije kvoli bacilom a hotovo.

poljana
31. máj 2016

už sa stalo, to sa neodstane... inak ťa podporujem v tom že nie si paranoidná a určite by som tomu dieťatu nejak skúsila vysvetliť (ak sa dá) že to sa nerobí..
poznám jedno dievča, ktoré sa za nič nenapila z mojej flaše, ale odliala si do svojej flaše tak aby sa hrdlá nedotýkali, vtedy mi to bolo čudné ale povedala mi že sa tak napila po niekom z flaše a mala dosť veľké zdravotné problémy. Môže to byť jej imunitou alebou chorobou toho druhého, každopádne to úmyselne riskovať nehodlám..

jolinka
31. máj 2016

neboj, bude dobre, pri druhom, tretom, x tom dietati budes riesit ine veci. 😉
budes rada ak dojdes domov z ihriska s tym istym poctom deti a v tom istom zlozeni, ako si prisla. 😀

misel0806
31. máj 2016

Nie si paranoidna syn je haklivy na opary nemoze po druhom pit ani po mne a ja to iste... Aj ked deti kadeco obliziju davaju si spinave prsty do ust atd.. Nemoze mat clovek oci vsade sak by zblaznil,no opetrnosti nikdy nieje dost☺

stardust
31. máj 2016

ak ma tvoje mlada slabu imunitu, tak nie si vobec paranoidna.

ruthike
31. máj 2016

@poljana a co nakaza siriaca sa slinami sa zastavi pri hrdle z flasy?? Nie pekne putuje celym obsahom, takze darmo dievca odlieva.Ak ma clovek vazne oslabenu imunitu napr pri liecbe chemoterapiou, transplantate tak je namieste byt uzkostlivy. Mne sa vzdy urobi kutik ak sa napijem zo zle umyteho pohara. Deti co sa spiny ani nedotknu,nic neolizu a podobne su idealni kandidati na alergie a oslabenu imunitu

poljana
31. máj 2016

@ruthike jj jasne.. ale nech si robi slecna po svojom 🙂

siska53
31. máj 2016

@liliwhite no tak sa stalo.. Su to male deti..este ti vselico pochyta a nasledne ruky strci do ust.

tortelinka
31. máj 2016

mala riešiť.......ja som raz našla menšieho, ako oblizoval obsah plienky čo som nestihla upratať..no čo , prežil to

anickabasnicka
31. máj 2016

musí zkusit cizí flašku,přece co kdyby tam měl ten druhý něco lepšího než mu dáváš ty? 🙂 ...neboj, nic se mu nestane, maximálně bude po tobě chtít nalít do láhve příště to samé