Dieťa sa na ihrisku strká

majka1994410
31. máj 2022

Ahojte baby, posledné dni sa moja dcérka na ihrisku strka, to že sa nechce teraz podeliť o hračky beriem je to asi teda dúfam len obdobie, ale to že sa strká mi nepríde úplne v poriadku. Snažím sa jej pekne vysvetliť, že sa to nesmie tak isto že podeliť a požičať hračku je pekne. Dostala dnes na zadok, lebo to aká bola bolo už neusnosne. Nerešpektovala, že to jednoducho nesmie. Dcérka bude mať 2 roky o 2 mesiace. Ako reagovať keď sa takto správa? Kričať na ňu nechcem ani capat po zadku ale dnes už mi rupli nervy 🙈 prosím nehante má zato že dostala malú po zadku viem že som to urobiť nemala.

pribinak
31. máj 2022

@majka1994410 určite nebiť. Ona sa učí a tým že ju zbiješ jej ukazes že problém sa rieši bitkou

Môj syn keď neposlúchal, tak si musel sadnúť ku mne na lavičku a odsedieť si trest
Plakal a rumazgal, ale trest za nepekne správanie si musel odsedieť
Ak robil zle, 2x som ho upozornila že to nie je pekne a prečo to nemá robiť a 3x šiel na trestnú lavicu
Rýchlo sa naučil že nemá robiť zle

Stačí sedieť 5 min a dieťaťu to stačí

Určite ju nebi, je malička. Ona to nerobí schválne, ona sa socialituje, skúša, kde sú hranice, čo druhe deri vydržia

viestta
31. máj 2022

Také malé dieťa ešte nevie ináč brániť svoju konfortnu zónu, nevie inak svoju konfortnu zónu rozširovať. Nevie vyjadriť Tu nechoď, Tam chcem ísť ja. Je to obdobie, prejde to. Neostáva nic iné ako strážiť a zabrániť konfliktom a dookola vysvetlovat, že sa to nerobí. Keď bude komunikatívnejsia, toto vyrieši verbalne, zatiaľ to rieši "ručne"

elizabet173
31. máj 2022

@majka1994410 tvoja dcerka sa nemusi podelit o svoje hracky, ak nechce. Povedz jej, ze by sa deti tesili, keby im na chvilu hracky pozicala, ze jej ich vratia a pozicaju zase ich hracky, ale netlac ju do toho. Tiez asi nepoziciavas svoje veci len tak kdekomu. Ked do ineho dietata strci, ziadne na zadok, povedz jej, ze sa ti nepaci, co robi, ze to sa nesmie a ak to este raz urobi, pojdete domov. Ak strci do dalsieho dietata, odchadzate. Neboj sa, rozumie velmi dobre, aj si zapamata.

lejusinka
31. máj 2022

Nema sa strkat = fyzicky “utocit” na ine deti tak ju fyzicky napadnem = dam po zadku 🤦🏻‍♀️

majka1994410
autor
31. máj 2022

@lejusinka viem že to nebolo odomna správane, stalo sa to prvýkrát, aj ja som len človek. Ale to ma neospravedlňuje, to áno. Ale dnes už to bolo naozaj cez..

diamond007
31. máj 2022

@pribinak nemusí to byť obdobie 😀 moja má 3.5r a nepožičia dodnes 😀

lejusinka
31. máj 2022

@majka1994410 ved nema ani dva roky, co cakas ze bude ako dospely clovek hned? “Dnes to bolo uz cez…” 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Predtym ako porodimndieta si nastudujem nieco o vychove, vyvoji mozgu dietata…. Ked nemas trpezlivost a empatiu voci vlastnemu dietatu tak nechod ani na ihrisko

januska12323
31. máj 2022

Zober za ruku, spravíš to ešte raz a ideme domov. Ale ešte je krpata, kým sa naučí chod tam kde je menej detí.

pribinak
31. máj 2022

@diamond007 3,5 roka to je stále malé dieťa.
Moja neter bola neskutočný lakomec, nechcela nikomu nič požičiavať. Bola schopná revat do bezvedomia. Pochopila to až v predškolskej triede, tam sa to otočilo a bolo z nej strašne zlate decko, čo sa staralo o maličké deti na ihrisku

To chce ešte čas

denithestrange1993
31. máj 2022

@majka1994410 ty uder riesis uderom? To absolutne nedava zmysel. Deti napodobnuju co vidia,cize ty ked pouzijes fyzicku silu necakaj ze tvoje dieta ju pouzivat nebude!!! Dalsia vec poziciavanie hraciek. Ty pozicias mamicke na pieskovisku svoj mobil alebo kabelku? Nie,no vidis. Presne taku hodnotu maju hracky pre deti. A ked sa bude chciet podelit fajn,ale nutit ju nema zmysel. Toto nie su spolocne hracky ako napr v herni,v skolke,ale ich osobne.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2022

@majka1994410 ked moje deti robili na ihrisku nieco, co sa mi nepozdavalo a neprestali s tym, ani ked som ich upozornila, tak sme sli domov. A to vzdy, ked s tym zacali. Bez debaty, bez vyjednavania. A ked to zopakujes 2-3-krat, tak potom staci upozornit.

majka1994410
autor
31. máj 2022

@denithestrange1993 píšem že to nebolo správne, toho som si ako matka plne vedomá že to som urobiť nemala. A čo sa týka hračiek zjavne máte pravdu, musím rešpektovať keď to požičať nechce a snáď príde čas keď toto riešiť nebudem musieť. Je to premna nové keďže doteraz sa delila jedna radosť

tatianaba
31. máj 2022

@majka1994410 Moj maly je v podobnom veku ako tvoja dcerka. Sice do deti nestrka,ale napriklad hadze lopatkou piesok okolo seba. Dvakrat upozornim,poviem, preco to robit nesmie a ked to urobi znova,odchadza z pieskoviska. Ano,s krikom a placom.
Ze si jej dala po zadku...ok,rupli ti nervy,mrzi ta to,zabudni na to a chod dalej. 🙂
A k tomu poziciavaniu hraciek. Uz to tu vyssie spomenuli. Dieta svoje hracky poziciavat nemusi. Pre ne je to cely ich svet,ich majetok. My dospeli tiez nepoziciavame svoje veci len tak cudzim ludom. Do toho ju nenut. Ak neche pozicat,je to v poriadku. Nie je ani lakoma,ani zla,len to proste vnima z pohladu dvojrocneho dietata a je to uplne v poriadku. 🙂

hipuska
31. máj 2022

A kvôli čomu to robí? Keď jej niekto berie hračky? Kebyže si sedíš na lavičke, príde niekto a zoberie ti mobil...no, neostalo by to iba pri strkani...buď nebrať hračky na ihrisko alebo nedovoliť iným deťom sa s nimi hrať. Normálne, povedať cudzím deťom...ona si to priniesla, teraz sa s tým hra a nechce ti požičať. Prepáč, niekedy nabudúce. A je vybavené

denithestrange1993
31. máj 2022

@majka1994410 je ok urobit chybu,len do buducna radsej bocit od fyzickych trestov 🙂

ailiba
31. máj 2022

@lejusinka nechapem, preco si taka krutá... Nie sme stroje... Proste jej rupli nervy a mala dostala na zadok... Iste z toho neumrela. Navyse sama priznala, ze to prehnala.

sono2
31. máj 2022

@majka1994410 ináč to je tiež obdobie, to už sa formuje osobnosť. A to robí v nejakom konflikte či úplne pri každej hre, či to robí keď jej nikto niečo berie?
Ináč ani požičiavať neni povinná. Treba ju len viesť k tomu, že je to pekne, že keď ona požičia, požičajú aj jej atď, ale vyložene keď nechce nenútiť.

ailiba
31. máj 2022

@majka1994410 chapem ta, tiez by ma to mrzelo... Moj syn je pravy opak... On si zas vsetko nechá. Povedz jej, že ked nechce pozicat hracku, nech povie nie a hotovo. Priamo jej to ukaz v situacii. Strkat sa pravdaze nema. No ona skusa. Kazdy si hlada svoje hranice. Neboj, iste ju to prejde.

deedol
31. máj 2022

moj sa sice nestrkal, ale robil ine veci 🙂 upozornila som ho raz, dvakrat, ak nepomohlo, sli sme prec. idealne je riesit to pokojne a dorazne (co sa mi nie vzdy podarilo, ale tak aspon som sa snazila...)

svetlonos
31. máj 2022

@majka1994410 Ahoj, nas maly asi v tomto veku zacal takto chmatat, skrabnut ine deti. Nebijeme ho tak som tiez nevedela odkial to ma. Daval som pozir a vzdy sa znazila tomu predist. Ked som nestihla, chitila som ho a povedala, ze ak chce pozdravit, moze dieta pohladkat ale nie slahnut ci skrabnut. Nerobil to silno ale aj tak. Dva /tri krst dokonca slahol po nohe aj rodicov tych deti - to sme nevedeli ci najskor zakryt ten smiech ci dohovorit. Zobrali to s humorom, ze ved to msju sj doma 😁 Ma dva roky s 2 mediace s nedsvno zrazu prestal. S tymi hrackami - oni si zacinaju riadne uvedomovat svoju osobnost a sj to ze hracky du ich msjetok. Ked sa chce podelit, ok ked nie tiez dobre. Deti maju byt kludne do tych 5-6 rokov sebecke, je to ok. Potom neskor pochopia o com je delenie. Z psychologivkeho hladiska je to spravne a potrebne. Cest vinimkam 😃 su aj deti, ktore tuto fazu nejak predkocia. Neboj, pekne vysvetluj aprejde to same 🙂

andreatytler
1. jún 2022

@majka1994410 Ved sa sprava uplne normalne na svoj vek. Mam dojem ze chces od nej aby sa spravla ako 7 rocne dieta. Deti nemusia nevnimat strkanie ako utok. Je to forma komunikacie, kedze este slabo hovoria. Trochu ju sleduj pred tym ako zacnes vychovavta. Ako reaguju ine deti na jej strkanie? Ako silno sa strka? Ma nejaky dovod?
Vlastne hracky nemusi pozicat nikdy a nevyrastie z nej skupana. Na erarne hracky si musi pockat az pride na nu rada a tak isto ucit ze: "ked sa dohras, daj hracku chlapcekovi".

777januska777
1. jún 2022

@lejusinka môj syn jednu dobu skrabal deti a vždy išiel po očiach. Vysvetľovanie nepomáhalo a tak začal dostávať po zadku a prestal to robiť. Takže ja som si vybrala výchovu po zadku, radšej ako nejaké trestné oznámenie od mamičky.

ankare
1. jún 2022

Malú nebi. Ostáva Ti ju striehnuť a vysvetlovat. Je len obdobie, neboj. Držím palce!

lejusinka
1. jún 2022

@777januska777 skvela vychova 👏🏻👏🏻👏🏻 Tlieskam. Bit dieta je zlyhanie rodica dufam ze si na seba pysna. S malym dietatom sa neda inak iba mlatit 🤦🏻‍♀️

basska_b
1. jún 2022

Ale co presne bolo cez? Strkala vsetky deti na ihrisku, nepocuvala..? To ju po zadku vybijes na ihrisku? Fuuu... to som videla za moju 4rocnu ihriskovu eru len raz. Treba ine dosledky vyvodit a sice odviest z ihriska a povedat, preco odchadzate... nebi ju, to k nicomu nepovedie. Uc ju, ze miesto strkania nech povie nie.

majka1994410
autor
1. jún 2022

@basska_b pane bože, ja som priznala chybu, stalo sa mi to raz a poslednýkrat kedy dostala po zadku. Nikdy predtým nedostala. Ale niektoré sa tu hráte na dokonalé matky, ktorým teda nikdy nerupli nervy, nikdy dieťaťu nedali po zadku 🙈 ja neviem, neprišla som sem písať prívesok nato, aby ste ma za jedno capnutie po zadku išli zniesť zo sveta a písať mi aká som hrozna matka 🙈moje zlyhanie, ktorého som si vedomá

majka1994410
autor
1. jún 2022

@lejusinka ty ako matka si teda nikdy dieťaťu nedala po zadku? Lebo nás tu hanis teda mňa za jedno capnutie po zadku, či tu povýšenecky hodnotis vychovu iných mám ...neviem, ale asi si stelesnenie dokonalosti ...

777januska777
1. jún 2022

@lejusinka dobre 😀 ono výchova je zložitý proces a plody výchovy môže zhodnotiť až dospele dieťa. Takže uvidíme o niekoľko rokov, aká bola moja výchova. Ale rokmi som sa naučila, ze nie je zla výchova, len moze byt použitá na nesprávne dieťa. A aj tých zlyhaní rodica vo výchove nebude malo, keďže aj rodič je len človek. A to môžeš mať prečítané všetky knihy o výchove co kedy vznikli, ale rodič bude vždy zlyhavat vo výchove a nezabráni tomu nikdy nijako.

rebekamarcusko
1. jún 2022

@lejusinka ty musis mat potom nervy zo zeleza,ked si nikdy nedala po zadku dietatu,alebo sa nevytocila. 👏👏👏 keby bolo take jednoduche si nastudovat knihu o vychove deti,tak ver mi,ze kazdy rodic co chce svojmu dietatu dibre di ju nastuduje a aplikuju v praxi.

gabika128
1. jún 2022

@majka1994410 mne pomohlo odísť z ihriska po takomto správaní . Dieťa 2+ už tomu celkom chápe.