Ahojte. Poprosila by som o radu. Mam 11 mesacneho syna a prrdnedavnom sa konecne naucil spat cez den v postielke. Doterz som s nim musela chodit iba po vonku lebo spal len v kociku. Teraz v postielke sice zaspinka ale budi sa pravidelne po 40 minutach s obrovskym placom. Je vidno zeby chcel ests spinkat len on ked sa preberie uz nevie ako. A ja tiez nie. V noci spava sam v izbe a rano sa s placom nebudi cize si nemyslim zeby sa bal. Mate niekto podobnu skusenost? Prosim vas o radu. Ako mu mam predlzit ren krstky spanok alebi aspon zaistit aby tak neplakal? Dakujem Martina
no podla mna to je preto, lebo este chce spat. Aj moj 2,5r sa niekedy zobudi po hodine a kedze viem, ze spi cca 1,5h, tak sa na nieco zobudil a reve. Pridem k nemu, sadnem, dam mu ruku a zaspi...tak zaspava aj cez den aj v noci. moze to byt prechodne, alebo nieco skusit vymysliet.
Ahoj, mne dcerka spala cez den len von v kociku, potom cca od 9 mesiacoch sme mali starsi kocik v izbe a spala tam. Asi od roka len so mnou v posteli. Ked som chcela aby spala musela som byt pri nej - a tak som aj ja oddychla. Konecne zacala uz spavat cez obed sama - ked mala cca 2 - 2,5, no od septembra zacala skolka a ona opat spi cez obed doma len so mnou alebo manzelom 🙂 Cez noc spala v postieke - prisunutej k nasej posteli cca do 19 mes., potom sama v izbe - no cez noc aj 4x zo zaciatku bola hore :( Myslim ze tvoj maly si zvykne-ved je to predsa zmena, je super ze aspon cez noc spinka🙂 ak nie skus si s nim lahnut a oddychnes aj ty, sak nic ti neutecie a budete obaja spokojni 🙂
@mthr Ahoj,nasa pravidelne rano vstava s usmevom a poobede s placom a to aj ked spi dlho a zobudi sa sama. Najskor som si robila starosti ale beriem to tak,ze je to obdobie,mozno sa jej nieco snivalo a predsa len je to ine,ked sa s pi v noci a cez den,je to narusenie rezimu,tak to neriesim. niekedy place velmi,niekedy len mrnka,niekedy nic,ale mali sme aj take ze cely tyzden s placom vstavala a aj v noci mavala nocny des,to je ked dieta spi a zo spanku krici,reve a nic nepomaha,ked sa ho clovek chyti,je to este horsie. je to obdobie
@jul11 fuh to mi padol kamen zo srdca ze nie sme sami. Teraz mavame dost velke place po zobudeni. Aj 20 min nech robim cokolvrk. Ak ho vezmem na ruky je to este horsie iba sa odtahuje. Ak ho polozim tak sa len mrvi na zemi a place. Ja tak dufam ze to prejde.... snD je to fakt len obdobie a nic mu nie je. Nevyzera na to inak. A Kedy to preslo?
@mthr mozno je este pomyleny,ze sa zobudi v postielke a nie v kociku..moja ,ked sa zobudi predcastne,a zda sa,ze by este spinkala, tak si idem s nou lahnut, hladkam jej chrbatik, utisujem ju, a ked vidim,ze to nikam nevedie, tak uz vstavame a potom ju dam neskor spinkat znova..a robieva to,ked jej idu zubky☹ inac spi krasne aj 2 hod a budi sa potichucky, niekedy ani neviem,ze je hore🙂
skúste na upokojenie obľúbenú hračku,môj malý má rád vláčik Tomáš, večer keď plače niekedy stačí len pripomenúť, alebo povedať,že aj vláčik robí ha-ha a sám sa upokojí. Cez deň,po prebudení plače,tak radšej bežím aj s vláčikom.Povedať a ukázať ,že vláčik neplače,aby zabudol na to čo ho rozrušilo. Ale tiež si myslím ,že z toho vyrastie.
Ahoj, my sme mali nieco podobne. Ale preslo to. Vzdy som si k dcerke este na chvilku lahla a spali sme dlhsie spolu 🙂
Niekedy si len potrebuju zvyknut na zmenu. Doteraz bol v kociku tak asi asi snazi zvyknut. 🙂
Nicmenej nejake rady najdes aj tu:
http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/02/aj-...
drzim palce... inak poobedny spanok s dietatom je super , skus to 🙂