Zaregistrovala som sa sem, lebo ma chyta zufalstvo. Strestli ste sa s tym? Som zufala moj 6 mesacny syn uz takmer 4 mesiace pije mlieko iba pocas spanku, v bdelom stave nemam sancu ho nakrmit. Prikrmy odmieta, napina ho aj ked mu rozmixujem a kusky ani nehovorim. Uz som psychicky na dne. Tolko dni co som preplakala. Nemam sancu s nim niekde vyrazit, lebo nas den je len okolo mlieka. Je schopny 150ml aj 100ml pit aj hodinu. Strasne ma to psychicky vycerpava.Robili mu vysetrenia aj alergie vsetko ok. V aprili ideme este na imunologiu. Mlieko pije moje materske , odsavam mu kedze prsnik mi odmietol v obdobi ked zacal strajkovat na prse a postupne na flasi. Strasne ma dni stresuju a moje deti idu bokom kedze cely den je len okolo maleho. Mala som stavy ked som prosila muza nech ma s nim nenechava samu , prosila som ho nech ho dame prec...to uz je nastastie zamnou.Nastastie moj manzel mi strasne pomaha ale aj pre neho je to dost. Stretli ste sa stym? Dokedy to trvalo?
@nikpa len uz to trva dlhe mesiace takze neverim ze je to docasne uz neverim ze to skoci😭 Mixujem stale jedlo inak by mi grcal z kuskov. My sme aj zistovali v nemocnici cez znamu ani tam nam nevedeli poradit preco to tak je. Mysleli si ze ma alergiu na mlieko ale pije iba moje ale aj tak mu brali krv nic nezistili.
@cherry19811 aký má príjem za 24h? Myslím mlieko a prikrmy nechce vôbec žiadne? Ja som si týmto tiež prešla, cca v roku mi vzala na milosť pár jedál a potom sa trošku rozjedla v 20 mes.
@ruzovakrava nie prikrmy nula bodov mlieka ako kedy okolo 800ml za 24 hodin. Pil aj 1000ml ale vela spaval cim.menej spi tym menej mlieka donho dostanem ale snazim sa aspon 800ml aby vypil ale su dni ked je to aj menej. Vsetko sa odvija od jeho spanku
@cherry19811 ja som mala nieco podobne s malym. Tiez to zacalo strajkovanim na prsniku, hoci som mlieka mala dost, mal plne usta a reval. Laktacnu som tu mala velakrat, nakoniec ked videla tie cirkusy, tak to sama vzdala, ze mam davat flasu, ze sa jej to este za tie roky nestalo. Odsavala som 3 mesiace, potom mi postupne odchádzalo mlieko. Ono to bolo aj narocne, lebo bud som bojovala s krmenim alebo uspavala alebo odsavala. Absolutne nic som nestihala. Pravidelne som revala, uz som bola zufala. A to mi este aj velmi zle spal cez den. Kazdych 5 minut hore... potom som zacala prikrmovat umelym. Aj to bol boj samozrejme. Uz som sa tesila kedy pridu prikrmy, ze snad to uz bude jest. Samozrejme, ze nie. Teraz ma maly 13 mesiacov, davam mu prikrmy cez den, zelenina, maso, ovocie, kase.., ale kazde jedno krmenie trva cca 40 minut az hodinu. Je to velmi vycerpavajuce a to mu este musim robit divadlo, spievat, podavat rozne veci do ruk aby sa zahral a zabudol, ze je alebo mu pustat pesnicky na mobile ked je najhorsie. Nepomixovane odmieta absolutne, ked je niekde kusok dovracia sa. A to uz ma 10 zubov🤦♀️ dostat sa s nim na dlhsie niekde von alebo robit si nejaky program je nemozne a to ani nevravim o tom, ze nikto iny ho nakrmit nevie, takze sme spolu vkuse.. jedine kedy je pekne je mlieko v noci spanku. Chceli sme aj druhe dieta, ale keby bolo zase taketo tak sa asi odstrelim rovno. Dufam, ze raz to skonci a konecne mu nieco zachuti. Ja skusam stale, ale priznavam niekedy mi uz prasknu nervy a mam chut utiect.
@brezza boze to aj u nas. presne si opisala moju situaciu. Aj ja mam chut niekde odist ujst a uz sa nevratit. A divadlo je pri jedeni stale to nepomaha tak momentalne som zacala skusat pri tv. A ficime na Jarosovi. Viem ze to nieje spravne, ale ja donho fakt inak ani lyzicku nedostanem. Je to strasne na psychiku. A mlieko ste tiez pili iba v spanku? Mlieko ti pije? A kolko ml prikrmu ti spapa? Ja som si hovorila ze snad do roka to skonci uz ani tomu neverim. A nas spanok detto aj cez den aj cez noc nonstop hore ...ja uz deti nikdy nechcem ani vidiet. Mne velmi muz pomaha ale uz tiez aj jeho to vycerpava ...nechapem kde nastala chyba co sa stalo ked sa borime s takymto problemom. Uz rozmyslam normalne ze sa vratim do prace a prasknem ho do jasli...len ci by mi ho zobrali kedze ani nasho nedokaze okrem mna a muza nikto nakrmit. Ach ciste zufalstvo
Moj syn ked mal dojcensky strajk tak cca 2 mesiace som ho musela kojit len v polospanku,bud ked sa este len prebudzal alebo ked zaspal...len vtedy sa najedol...bolo to psycho,ale ustali sme to
@mirpet len trvalo to 2 mesiace u nas uz 4 mesiace ak nie aj viac u nas uz neverim ze to skonci....kedze uz ma pol roka a robi to cca od 6 tyzdnov
Ahoj moja dcérka bola to isté všetky vyšetrenia ok ale jesť a piť ani nehovorím, strašný Boj.Ja som to vyriešila tak, že som mlieko zrušila, nahradila som ho mliečnymi výrobkami, behom dňa jogurty, puding, mliečne kaše . Dr povedal, že je to ok. Na pitie vodu, detský čaj,mixovala som dlho do roka až potom začala tolerovať kúsky aj to išlo veľmi pomaly.
@cherry19811 mrzi ma ze mas taku situaciu. A je problem s priberanim? Utesuj sa tym Ze Este ziadne dieta neumrelo od hladu lebo vymysla. Raz to prejde. Snaz sa popracovat na svojej psychike: mozno aj napriek narocnosti dat niekomu varovat lebo dieta Citi ze si vynervovana
@heidy222 najhorsie je ze ja by som ho dala varovat ale nikto mi ho nedokaze nakrmit ale ked treba manzel vravim pomaha..Cize vikend raz do tyzdna mam pre seba ja len odsajem.a manzel krmi aj sobotu aj nedelu
@cherry19811 mlieko pije teraz relativne dobre. Dostava ho rano, vecer (to vacsinou uz v spanku podla toho ako sa natahuju ostatne jedla pocas dna) a okolo tretej-stvrtej v noci. To rano vypije len ked nieco pozera na mobile (vacsinou cocomelon, sibe mi uz z tych pesniciek). Potom bojujeme vacsinou s ovocim, potom s obedom a olovrant nejaka kasa alebo jogurt. Konecne zacal aspon trochu jest chrumky a maly kusok chleba. Predtym to len hadzal na zem a hral sa s tym. No ide to tazko. Aj ja som nad tymi jaslami rozmyslala, len to musi dieta jest aby ti ho vzali. Mne by ho vratili uz po jednom dni.
@cherry19811 ale skusaj stale prikrmy, nic ine nezostava. Skusaj nove druhe zeleniny, moj najviac akceptuje tekvicu so zemiakom. Zo zaciatku davaj prikrmy skor redsie, vela detom vadi ked su huste.
@cherry19811
Povzbudim ta, raz to prejde, bude papat prikrmy a mlieko uz nebude musiet pit. Nas syncek ma 14 mesiacov a mali sme to iste, on odmietal nielen mlieko ale aj caj vodu akekolvek tekutiny z cohokolvek... ma intoleranciu laktozy, musela som prestat kojit, mal hnacky, 3x sme boli na pohotovosti co bol dehydrovany lebo kym nezaspal nevypil ani kvapku mlieka vody... ani flaska, ani lyzickou ani striekackou... cely den sa tocil iba okolo uspavania, kym nezaspal, nejedol, v noci kazde 3 hodiny budik aby som vstala skor ako on, lebo ked sa zacal budit na hlad, uz sa nenajedol, musela som vystihnut spravny spanok, ani velmi tvrdy, ani lahky.. najlepsie he krmit tesne potom ako zaspi. Nas ma inak strasne krehky spanok, musi byt uplne ticho, dobra teplota v izbe a mame rolety, aby cez den aspon hodinu spal, inak spi max 20-30 minut dokopy za den.
Aby mal aspon nejake mlieko (a tekutiny) robim kase (skus Nestle osmizrnnu, alebo krupicu ta mu chuti). Tiez na zaciatku odmietal prikrmy a casto mi grckal. Ja som davala vyzivu, ta mu chutila, aspon cosi zjedol a potom bol kludnejsi a lepsie zaspal. Ale v nejakom 9-10 mesiaci sa to zlomilo a zacalo mu chutit, skus byt trpezliva, ja som mala vzdy navarene 2 prikrmy a skusala ked nechcel prvy, dala druhy, ked ani to, dala vyzivu... casom si na tie prikrmy zvykol a zacal papat viac a viac. Teraz papka vsetko, ale trva mu to aj 40 minut kym zje :D on sa pri jedle nudi, musim ho zabavat inak krci a je nervozny ze sa chce hrat.. je to boj, nosim mu hracky, rozpravam sa s nim, spievam mu, citam mu popri jedle a ked nic tak tablet a rozpravky - DuckTV alebo SlovenskePesnicky...
Nas byval strasne uplakany a nervozny, stale iba plakal a zuril... to lebo bol hladny a nevyspaty... teraz ked sa vyspi a napapa je uzasny, uplne ine dieta 🙂
Drzim palce a vela trpezlivosti! Neboj prejde to, len este par mesiacov vydrzat, ked ta chyti nervozita, nadych vydych a predstav si ze on je len hladny a nevyspaty ze to nero i naschval a ze raz vyrastie a bude ti uz len radost robit. Len este chvilu vydrzat 🙂
@brezza a kolko ml ti vypije teraz mlieka a prikrmu? Ano davam redsie prikrmy a ake davas mlieko? Bojim sa ked mi moje odide co mu budem davat
Moja tiež nechcela jedávať od malička, od narodenia, je predcasnicka. Nikdy sa riadne nedojcila, len odsate materske mlieko pila a samozrejme toho bolo na odsavacke málo, tak aj umele. V polroku sa to zlomilo, nechcela uz pit vôbec nic, najhorsie, ze vtedy uz bolo leto, horuco a ona nic nechcela. Prikrmy vypluvala, vodu tiez. Krmila som ju prakticky v noci, ked pila po spiačky. Prikrmy nasilu, to čo ako tak zjedla, hoci stale dookola. Má tri roky, zle je doteraz. Ale vysoká je dosť, len tu váhu ma skoro ako jej rocna sestra papkáčka. Chce to velmi vela trpezlivosti. Zúfalstvo je u mna kazdodenne, obdobie vzdoru tomu tiež nepridava. Dobre, ze ti manzel pomáha, dáte to. Držím palce.
@evka_28 dakujem to si hovorim stale ale nepomaha mi to vobec stale si hovorim raz to skonci prosim ta nas alergiu na mlieko nema ale rozmyslat tiez nad tou intoleranciou laktozy ako prebieha vysetrenie? tiez len odber krvi?
@cherry19811 mlieka 3x 200ml ale to az teraz, ked bol len na mlieku, tak kolkokrat vypil na jedno krmenie len 50 ml. Bolo obdobie ked mu isli zuby, ze nechcel vobec nic jest a chudol. Uz nam hrozili nemocnicou, nakoniec nam kazali krmit v noci kazde tri hodiny. Prikrmu teraz zje normalnu porciu ako su napriklad hippky, cize okolo 200 gr.
@evka_28 ja malemu davam doteraz vodu na lyzicke inak nic nevypije cez den. Caj nechce vobec.
@cherry19811 aha a nutrilon mame
@brezza jaj tak to ti uz krasne spapa kiez by aj my sme uz mali toto narocne obdobie za sebou😢😭 a nutrilon obycajny?
@evka_28 inak aj s nasim je problem donho dostat caj musim mu spievat , pustit telku aby aspon nieco a tiez musim v noci vystihnut situaciu spanku inak je po jedeni
@evka_28 a ake davas mlieko?
@cherry19811 presne viem ako ti je, ja som si toto zažila, už som sa videla na psychiqtrii6z tohto fakt, revala som, schudla som, malá slabo priberala. Boli dni keď vypila 300 ml mlieka a trocha vývaru v cca 8 mes., keď sa na to pozriem spätne tak prvý rok žila len na zemiakoch na rôzne spôsoby, z vývaru a zo žĺtka, neskôr z vajca aj cestovín. Postupne sa to upravovalo, stále som musela skúšať rôzne druhy prikrmov a z niečoho si zobla. Po čase sa ti rozje určite aspoň trošku len musíš skúšať, myslím že to mlieko čo vypije je ešte super, moja tiež v spánku nevypila viac ako 70ml. Len skúšaj, niektoré prídu na chuť príkrmom aj v 8 mesiacoch. Ak chceš kľudne napíš správu ale uisťujem ťa že to po čase prejde, len vydrž, musíš vydržať. Mojej sa nikdy nič nezistilo, jeden jediný krát mala trochu znížené Fe, ktoré sa do 2 týždňov upravilo. Inak nikdy nič.
@cherry19811 ano nutrilon obycajny. Pekne papa ako sa to vezme. Stoji ma to vela sil. Niekto iny by to uz vzdal.
@brezza myslela som co sa mnozstva tyka inak co sa ryka trapenia a usilia sa toho az bojim ze dokedy to bude trvat a kedy to skonci ach jaj 😭😭
A inak baby ako som sa tesila ze starsia sestricka bude mat braceka bude pomahat krmit a pod...tak mi je to luto, kedze aj ona ide bokom teraz..vobec si maleho neuzivsm ale vobec skor sa dakedy pristihnem pritom ako si hovorim naco nam bol😭😭😭 keby som vedela...tak do toho nejdem..viem ..ale uz dakedy hovori zamna zufalstvo. Normalne rozmyslam navstivit psychloga len v com mi pomoze 🤷♂️
@cherry19811
Teraz bezlaktozovy Nutrilon, ale isty cas mal na predpis Neocate. My sme nakoniec na testy nesli - na gastre treba vypit sladku vodu a potom dychat do pristroja, ak dieta nevypije, tak hospitalizacia na den a daju mu do krku sondu a tak mu daju tu sladku vodu. To som ja odmietla, my sme skusali, par mesiacov uplne hypoalergenne Neocate a ked sme presli na Nutrilon bezlaktozovy, tak je ok. On mal hned hnacky ked som dala materske mlieko alebo laktozove. Aj vas keby ma na intoleranciu laktozy, ma hnacky. Nas kakal aj 12x denne.
A výživu zje?ak áno nám pomohlo všetko do nej namáčať aj vývar🙈rozmixovať na husto namočiť do výživu.tiez všetko vyvrátila bol to boj nedaj Boh zle mixnute a už papa konečne normálne už nenamacame a mlieko len v noci tiež počas spanku
@cherry19811 ako priberá? Aku má stolicu neboli ho brucho?Pozeral mu niekto uzdicku v ústach?
Vyskúšala si dať mu troška neskôr nech je viac hladný?Vyskúšala by som z umelého mlieka vzorku a uvidíš.Skusaj príkrmy ovocne, akékoľvek musí sa naučiť.Huste polievky.co bude, ak nebudeš mať mlieko s tým sa netráp bude umelé a príkrmy
Vyskúšala si rôzne fľaše?skús ho kŕmiť mimo spánku musí sa naučiť.
Nevzdávaj to s tým prikrmovanim, zvykne si aj keď najprv sa ti bude zdať, že viac vypluje ako zje, chce to len trpezlivosť. A v 6 mesiaci žiadne kúsky, len rozmixovanu stravu. Kúsky pridávaj až časom keď začne normálne jest mixované lyžicou. Keď ma voľáke zuby max kôrku pod tvojim dozorom ale ja som ešte ani to nedávala. Inak co sa týka toho jedenia len v spánku, to som ešte nepočula, s tým ti neporadím ale určite to bude len dočasné, vydrž, snáď niekto dá volaku radu