Dieťa odmieta vykonať veľkú potrebu

evelin242
3. júl 2022

Ahojte ako ste na tom vy môj 3,5 ročný syn odmieta kakať pretože ho to raz za bolelo trvalo to od kedy sa mu narodil súrodenec skúšali sme všetko duphalac čipky probiotika. Kaka 2 max 3x do týždňa už to tak ďalej nejde😔 Mal niekto podobný problém

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
3. júl 2022

@evelin242 tiež to máme so synom. Celkovo máva tvrdšiu stolicu a kvôli tomu zdržiava. Je schopný neísť na wc tiež aj týždeň. Nedá sa mu to proste nijako vysvetliť, má 4,5 r. Snažím sa keď už konečne ide 🙏 aby mal aspoň mäkšiu stolicu a nebolelo ho to. Dávam mu fakt pozor na stravu, na vlákninu, probiotiká, ovocie, nedávam mu nič, čo zvykne zapekať a aj tak sa stále sťažuje, že má tvrdé... ani rôzne pripravky z lekárne na zmäkčenie stolice nepomáhajú. Už som to riešila aj s obvodnou, no nič extra mi neporadia. V blízkom čase budem trvať aby nás poslala na gastro. Kto nezažil toto s dieťaťom, nevie si predstaviť aky problém to je a hlavne je to boj na dlhé trate. Rada si tu prečítam aj rady ostatných keď prešli niečím podobným. No teda
@mamula20 celkom si ma vystrašila 😳 som myslela, že keď bude starší a rozumnejši vyriešime to.

sorayaardente
3. júl 2022

Sestra teraz niečo riešila podobná s 3rocnou. Najprv bolo podozrenie črevo v čreve, ale nakoniec z toho zistili alergiu na laktózu... Odporúčam gastro.. Mala časť stolice v črevách, ktorá nešla von a museli ju vyčistiť, aby sa uvoľnila a teraz, keď ma prísnu diétu, láka každý deň. Do teraz ju brucho bolelo stále a kakala tak raz za 5 dní tvrdé a nechcela a plakala.

pz2451976
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
3. júl 2022

@mamula20 nechodite k psychologické?

stanislavicenka
3. júl 2022

@evelin242 musite prelomit negativnu skusenosti. Presla som si tym so synom. Odmietal kakat, mal tak 2 roky,to boli place. Bal sa bolesti, ktoru raz zazil. Trvalo to snad pol roka. Zadrziaval, dupkal, davala som ho do vane,drzala, objimala, on velmi plakal, bal sa. Plienku nechcel, vadilo mu to hovienko. Na zachode nechcel sediet,ze to bude viac boliet. Je to zacarovany kruh. Treba mat pochopenie pre neho, a nezlahcovat to

diamond007
3. júl 2022

@evelin242 mne keď to mala robila okolo 2r tak mala stravu, stravu a stravu.
Dostávala vlákninu do vody, veľa zeleniny a jedla z toho, pomernej kvaskove pečivo, žiadne sladké jedla ani sladkosti... Vždy ak má náznak tvrdšej stolice zmením jej stravu a je dobre.

diamond007
3. júl 2022

@evelin242 treba dať pozor, raňajky ovsené vločky, vždy s pohárom vody predtým, naobed zeleninu, prípadne aj mäsko a trochu ryže, vodovejsie polievky

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pz2451976
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pz2451976
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bibina32
3. júl 2022

@evelin242 skús vynechať mliečne výrobky, hlavne mlieko.

veronka523
3. júl 2022

@evelin242 ja som mala to isté keď sa nám narodil po 4 rokoch po dcére synček, veľmi žiarlila. Malo to skôr psychicky dôvod ako iný... Najskôr sme to neriešili že sa pár krát bála ale keď začala byť malatna a len tak ležať a potom sa asi 3x pokakala do nohavíc čo sa predtým nikdy nestalo, začala som uvažovať nad psychológom. Potvrdilo sa ale že pre dieťa je najlepší psychológ jeho rodič 🙂 raz sme dali hlboký rozhovor o Tom, že aj keď máme bábätko, ju ľúbim rovnako a tak ďalej... Neuveríš ale pomohlo to hneď a ešte absolútny zákaz čokolády samozrejme 🙂

deedol
3. júl 2022

autorka, dulcosoft ste skusali?

bublinka1426
3. júl 2022

@nikpa my mame tento problem uz 2 rok. a az pred polrokom nas konecne lekarka poslala na gastro, aktualne krv zobrali, doniesli sme stolicu este nas caka sono brucha.

bublinka1426
3. júl 2022

@mamula20 12 rocny? 😲

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka1426
3. júl 2022

@mamula20 och a ja ze to mavaju malinke deti. a co lekarka detska na to? nejake vysetrenia boli resp psycholog? akoze viem ze niektore decka kakaju napr len doma, ze to vedome zadrziavaju..ale ....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka1426
3. júl 2022

@mamula20 joj :( a nepomaha uprava stravy? nejaky sport...nech sa zvysi perilstatika creva

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabriela_obzerova
27. júl 2022

@evelin242 ano mali sme taky problem. Tiez raz bolestive kakanie a potom sme sa trapili vyse rok! Je to v hlave zial. A cim viac drzala, tym viac bolelo samozrejme, niekedy aj tyzden nechcela kakat. Vzdy natrhnuta ritka atd. Lekarka dala sirup a davala som aj cipky. Zial to bol beh na dlhu trat. Podla prispevku ide o psychicky problem. To, co tu niektore pisu- upravit stravu, ist na gastro atd Ti v tomto pripade nepomoze. Malej som dala aj sirup, uz sa isla az pokakat, ale dupkala a chodila po izbe a zadrziavala to naspat. To nie je o strave, je to v hlave. Len bojovat, sediet pri nocniku, presviedcat atd. Glycerinove cipky nam pomahali, ale nechcela ich. Vzdy som jej dala na vyber, bud budeme kakat a ja Ta budem drzat a hladkat alebo dame cipok. Casom vedela aj cipok zadrzat, co je uz iny level 🤦🏼‍♀️

7miska1
17. dec 2023

@gabriela_obzerova a ako to dopadlo? Co pomohlo nakoniec? My sa s tym tiez trapime, s prestavkami uz vyse roka, dcerka ma teraz skoro 6 rokov uz, kaka aj na 10.den, ani cipok niekedy nepomoze...do takmer 5 rokov kakala kazdy den ako hodinky

gabriela_obzerova
17. dec 2023

@7miska1 pobehali sme vsetky mozne vysetrenia, sono, gastro, intolerancie, alergie. Vsetko v absolutnom poriadku. Na odporucanie gastro teraz kazdy den uziva Forlax. Bez predpisu, moze sa dlhodobo. Vygooglite

7miska1
18. dec 2023

@gabriela_obzerova dakujem, aj my uzivame Forlax, len vzdy ked to bolo dobre, som uz vysadila a po nejakom case sa to opat vratilo....a to 1 sacok denne?

gabriela_obzerova
18. dec 2023

@7miska1 my mame 1 sacok denne a ak je malo, mozem dat 2. Ma to brat dlhodobo a nemam to vysadit. Uprimne neviem v com uz moze byt problem, pohybu ma dost, medicinsky problem vylucili, stravu ma dobru. Pediatricka ma stale podozrieva, ze asi je vela sladkeho, ale to vobec, je chuducka a sladke len vynimocne cez vikend…

7miska1
19. dec 2023

@gabriela_obzerova dakujem, velmi ste mi pomohli 🙂