Dieťa nepočúva na meno

alex5896
5. jún 2022

Ahojte mala ma 10mesiacov nerozumie slovku nono ...poviem to a ona sa zasmeje a urobi zle dajte mi dake rady...zobrat ju od tej veci nepokoze a ani ked jej dam po ruke ze nesmie tak nic 🙄

diamond007
5. jún 2022

@alex5896 dať po ruke? Kriste pane veď má pár mesiacov.
Čo budeš robiť keď bude mať dva roky?
NECHAPE TOMU, ak máš nejaký empatiu, pochopíš že ťa nechápe. A nie, deti ani trojročné nerobia veci NASCHVÁL nie to 10mesacne.... 🤦🤦🤦🤦

pribinak
5. jún 2022

@alex5896 bijes 10 mesačne bábätko? Veď je maličké, ono nerozumie tvojmu hlupemu No-No

Potom budeš náramne prekvapená keď sa ti bude bit na ihrisku či v škôlke, lebo od bábätka ju BIJES!!

Take dieťa nerobí zle, a už vôbec nie schválne. Objavuje svet

Všetko krehké a drahé jej treba dať preč z dosahu a nie ju BIT

Ak sa nedá dať preč tá vec, tak tam dám zátarasu

martinmmartin
5. jún 2022

Moja svokra ma psa co sio sebe mysli ze sa vola " Prestaň ". Mozno je tam taky isty problem

hennyinnsbruck
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
5. jún 2022

Nono bude chápať keď dozreje. Teraz sa musíš ty postarať aby sa nedostala k veciam co jej môžu ublizit

karolinakr
5. jún 2022

Moj švagor, ked maly už chodil, ale bol este malinky, bil ho po ruke a po zadku, že nesmie kazety chytať.A hadaj, čo prve maly urobil, ked vyšiel svagor z izby .chytal kazety a hral sa s nimi, lebo ho farebne fascinovali..treba vyčkať, kym vyrastie trošku..Babätko ešte nechápe, nahodou to je milé, že sa pri tom zasmeje, daj mu božtek😍 aj za mňa...

nikpa
5. jún 2022

@alex5896 prosím ťa prestaň udierať 10 mesačne dieťa. Keď bude mať v 2 rokoch obdobie vzdoru a bude sa ti plieskat o zem tam ho čo, vyšľahas s varechu po hube?? Nikdy by som neudrela také malé dieťa, ani keby čo robilo a akokoľvek by ma vytočilo. Ešte nechápe čo je to nono aj keď mu to budeš opakovať dokola 1000x. Radšej sa tu obrát na odborníka ako capat také malé dieťa
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

srferreira
5. jún 2022

Naozaj chces aby 10 mes. dieta chapalo nono? A ty jej das po ruke? Och 😞

liljana
5. jún 2022
francuzkano
5. jún 2022

Ale no, netreba z mamicky robit pripad pre socialku. Je to mozno jej prve dietatko, uci sa za pochodu. Na druhej strane, su tu dobre rady. Malinke deti toto nechapu a ti poviem, ze moji pomaly tinedzeri doteraz nepochopili nie. Skus vystriehnut, co ju najviac fascinuje . Daj to prec, pripadne par tych veci ozel a nechaj jej to na zobratie. Deti casto idu po elektrike, po ohni, atd atd. Musis podokladat, pripadne ozeliet par veci, zatarasit, kde sa neda inak a tak. Pomalicky, postupne to ona pochopi. Musis len pokracovat v nono a nie a vysvetlovat.

lejusinka
5. jún 2022

Bit 10 mesacne dieta 👏🏻👏🏻👏🏻

miadi
5. jún 2022

Och take jednoduche .. 10m nechape nono tak Bud mu tu vec zober alebo ho zober prec od tej veci ktoru objavuje “ robi zle.” Hadze piesok detom do oci? Zoberies ho z pieskoviska. Otvara suflik ? Zoberies ho von.. nieco by si ho mala aj nechat robit nech sa oboznami s okolim. Hra sa ti s kabelkou ? Zavesis vysoko kde ju nedociahne. Atd .

nwnw
5. jún 2022

@alex5896 a co take robi 10m,ked ho musis bit?

ladyblcha
5. jún 2022

@alex5896 a lustit tajnicky uz vie? Ci nie je pozadu.

danica2711
5. jún 2022

@ladyblcha to skôr matka...

svetlonos
5. jún 2022

Autorka, ja som napriklad maleho nechala otvarat suflikky - 2 spodne s oblecenim. Mala som tam pa vyradenich veci. Prebavil sa a casom ho to preslo 🙂

mamkalentedkova
5. jún 2022

Aj moja sa zasmeje ,keď ťahá šnúrku na zaluziach balkonovych dverí a aj mi ukáže : no no no a hrozí pri Tom s prsteňom .tak sa zasmejem aj ja ,upozorním ju stále ale nikdy mi nenapadlo bit ju po ruke .Máme z toho zatiaľ celkom srandu 🤣..Včera napríklad hodila párok do akvária ..tak som ho vybrala a teraz je z toho vtipná historka

alex5896
autor
5. jún 2022

Dievcata vy ste z toho urobili ze mlatim svoje dieta ste kompletne 🙈? asi to sudite podla seba alebo co ale dam jej po ruke znamena ze ju suchnem alebo jej stiahnem ruku prec 😂preboha je malicka haloo kde zijete 🙈 ale ocividne nejake cvaknute tu utocia ze mlatim dieta a nevedia napisat ako riesit problem ach nevyjadrujte sa pls🙈 dakujem pekne. Samozrejme dakujem za tie normalne komenty 😉🙏

lrnka
5. jún 2022

@alex5896 moj maly keď som mu povedala no no alebo pohrozila prsteňom tak to brak ako srandu keď začal ropzravat prvé slová tak tiež palcek hore a no no a bral to ako srandu čím som viac zakazovala tak to bral ako hru tak aj tvoja mala to neberie ako hru ale etse zónu nechape objavuje svet a z blbych komemtov si nič nerob

andreatytler
6. jún 2022

@alex5896 Urob jej bezpecnu zonu v obyvacke alebo niekde inde kde ju mozes nechat samu skumat a objavovat. Ked pojde mino tuto zonu, chod s nou a ked potrebujes aby nieco nerobila zablokuj jej k tomu cestu svojim telom, alebo rukou a pokojne vysvetli preco to nemoze chytit. Normalne vysvetli akoby bola dospela. (Chapem ze ta to svetielko laka, ale nechcem aby si chytala zasuvky, lebo je to velmi nebezpecne a bojim sa ze by si umrela). Nebude chapat co jej vravis, ale velmi dobre pochopi ze mas dovod na to aby si jej nieco nedovolila a je velka sanca ze bude spolupracovat a necha to tak. Ak trva na tom ze to musi chytit, len pokojne trvaj na tom ze nemoze a vysvetluj preco nie. Az kym to nevzda. Mozno s placom a hnevom ale vzda.
Ak len na vsetko zakazane vravis NO NO, tak sa to pre nu stane povel a naschval to bude robit.

andreatytler
6. jún 2022

Inac nerozumiem tomu nadpisu? Ma aj problemy reagovat na meno?

alex5896
autor
6. jún 2022

@andreatytler vysvetlovala som jej ze si ublizi ze ju to bude boliet ale ona este just ....najlepsie ze ona si to uvedomuje lebo zastane meter pred zasuvkov priklad a az ked si ju ja vsimnem /caka/rozbehne sa so smiechom 😂

alex5896
autor
6. jún 2022

@andreatytler och nadpis mi upravil admin nwm preco bolo tam nono upravil na meno 🙄

alex5896
autor
6. jún 2022

@svetlonos toto som citala v nejakom clanku skusim ,😉

alex5896
autor
6. jún 2022

@ladyblcha ano to ovlada uz od osmeho mesiaca neboj

mamkalentedkova
6. jún 2022

A taká malá rada ..deti na zákazy reagujú negatívne..aj vo vyššom veku ..najlepšie je zaujať ich pozornosť niečím iným ..a nie kričať že toto nie..skôr ponúknuť alternatívu,čo áno ...napríklad ..mne keď mala ťahá žalúzie .odlakam ju k zrkadlu napríklad..tam sa na seba škerí,vystrája ..

andreatytler
7. jún 2022

@alex5896 Ano, presne tak to robia deti v jej veku, ze sleduju ako rodic zareaguje.
Pozri sa na to z jej pohladu. Ona teraz nerobi nic ine len objavuje svet a hra sa a ty si najoblubenejsi partak na hru.
Ona: Zastavi sa meter od zasuvky, pozrie na teba a keby vedela hovorit, povie: "Aha, zasuvka! Mami, podme sa hrat na No, No".
Ty: No No Anicka
Ona: Jeeeej! Odstartovane! Ideme!. Budem ja prva pri zasuvke alebo mama pri mne?

V tomto veku ona testuje tvoje reakcie a vsetko je to pre nu hra. Ocakava od teba "No, no", a je nadsena ked to dostane, ale aj ine hry su OK ako ked dostane po ruke, alebo jej vytvoris zabranu zo svojej ruky a jej ulohou je sa cez to dostat. Tuzba objavovat nove veci (a do toho patri aj objavovat ako zareaguje rodic) je prisilna a nic tie deti nezastavi. Musela by si ju fakt zacat mlatit a vrieskat na nu aby to malo nejaky efekt. V tomto veku ich este nedokazes vychovavat, iba ochranovat. Ja som od zakladov zmenila vybavenie domu. Vsetky izbove kvety isli prec, vydelila som niekolko spodnych suplikov a skriniek kde som mu dala habarky a sitka a misky a hracky a kable a vsetko co bolo bezpecne. Vsetko ostatne bolo pozamikane. Trvalo naprklad 4 mesiace kym prestal mat zaujem o zasuvky.

Az ked dieta zacne chapat pricinu a nasledok, mozes zacat vychovavat. U nas to bolo okolo 20 mesiaca. Ak chytis macku za usi, budem ta musiet posadit do stolicky. Ak ma kopnes (pri prebalovani) budem musiet ist prec, lebo ti nemozem dovolit aby si mi ublizoval a nebudem ti moct dat plienku a ani nohavice.

Poradim k tomu vysvetlovaniu... to vysvetlenie ich nezastavi a nezmeni ich nazor, ale lahsie prijmu zakaz ak k nemu je aj vysvetlenie a ked budes vysvetlovat aj nadalej, budes mat menej vybuchov hnevu. A je uzitocne hovorit vzdy o sebe. Nepovedz: "Nerob to, lebo sa udries". Ale povedz: "Nechcem aby si to robila, lebo sa bojim ze sa udries". Takto jej vysvetlujes, co od nej TY ocakavas a deti maju vacsiu motivaciu, ked vedia ze nieco robia pre milovanu maminku, ako ked to robia pre seba, alebo preto lebo sa to len tak vseobecne musi, alebo nesmie.

alex5896
autor
7. jún 2022

@andreatytler jej pekne si to napisala ☺️ dakujem moc ❤️ 😉