Dieťa nechce štvornožkovať

bublinkapotvorka
8. nov 2022

Chcem sa opýtať ci je problém keď dieťa sa plazí samo si sadne samo sa postaví k nábytku pochodi okolo nabytku pride ku gaucu z jedneho konca na druhy prejde po svojich ze sa drži ale nechce stvornoskovat prejde troska na 4 a potom zasa sa plazí

zuzkaa1991
8. nov 2022

@bublinkapotvorka moja nestvornozkovala vobec v 9m si sadla postavila a od 10m ci 11m chodila za ruky....stvornozkovala ako 2rocna ked sa začala hrat na psa 😂😂😂😂

yanni
8. nov 2022

@zuzkaa1991 Presne tak aj moja starsia dcera. Tiez zacala stvornozkovat, ked uz davno behala.

zuzkaa1991
8. nov 2022

@yanni moja bola leniva resp na vsetko ma svoj cas...este doteraz (ma 4.5r) nesla podla tabuliek a prestala.som riešiť v 2r to.....neurologicka povedala v 3m ze nebude tak.skoro chodiť (nezdvihala hlavicku do 4m ci dokedy) ale.dobehla vsetko v 13m sa sama pustila chodiť

selu11
8. nov 2022

A ako staré je dieťa? Naša tiež toto všetko robila a po štyroch začala chodiť nedávno, okolo jedenásteho mesiaca.
Stornožkovanie je vo vývoji dosť dôležité, nie je dobré ak ho dieťa vynechá, no možno má tvoja ešte čas a príde to.
Hlavne ju netahajte za ruky aby chodila.

titla
8. nov 2022

@bublinkapotvorka Ja i moja sestra sme preskocili stvornozkovanie (ale davali nas do pavuka, tak asi preto). Myslela som si, ze aj moj syn bude ten pripad, ale ako 11 mesacny stvornozkovat zacal. V 13 m uz chodil, takze u neho slo o pomerne kratku fazu, ale predsa. Ale pediatricka ma ukludnovala, ze su deti, ktore tuto vyvojovu fazu preskocia, nie je to nezvycajne.

sasesoe
8. nov 2022

@bublinkapotvorka nemusi to byt problem, ale moze to byt jeden z priznakov niektorych dg. Cas ukaze. Konzultuj s pediatrom, pripadne s centrom vcasnej intervencie. Drzim palce.

marci77
8. nov 2022

ako stare je dieta?

moj starsi bol ukazkovy, on vsetko zacal tak, ako mal
ale dcera ....ta bola lenivsia, na zaciatku 12mesiaca uz nam pediatricka aj vypisala papiere na cvicenia a vtedy sa to sama doma naucila (stvornozkovanie), a chodit zacala az v 15mesiacoch, kazde dieta ma svoj cas

ak zacne chodit do roka a pol, je vsetko v poriadku😉

ale samozrejme tymi cviceniami to mozete urychlit, ze sa to lahsie nauci
a niektore deti vobec nestvornozkuju, ale vraj to nie je dobre na chrbatik

selu11
8. nov 2022

@titla Môžno ma zrušíš ako zubnú kartu ale napísať to musím... Nezvyčajné to možno nie je, vďaka premotivovaným rodičom asi aj dosť častý jav, ale dôležité to je a dosť. Pediatrička asi nevidí súvislosti do budúcna a má dosť zvláštne názory len aby rodiča ukludnila. Kto vie, čo by jej na to povedal odborník z fachu.

20erika07
8. nov 2022

Moje deti tiez nestvornozkovali, syn nechcel byt na kolenach ani kusok ,on aj ked bol na 4roch tak ritka a kolena hore a tak chodil. Ale on mal do 1roka zakaz aj stavat sa nozky kvoli klbu,takze sme ho museli brzdit v pohybe. A dcerka ani tolko, v 9mesiacoch sa zacala stavať a uz len to skusala kym nezacala chodit :-/

bublinkapotvorka
autor
8. nov 2022

@selu11 9 mesiacou ako on pôjde na 4 keď ma prejsť cez prah alebo keď ide k stolíku ale potom si ľahne naspet na bruško s plazí sa

nikpa
8. nov 2022

@bublinkapotvorka to štvornozkovanie má svoj význam, je to míľnik ktorý zrejme dieťa preskočilo, stáva sa to. Nelam si pre to hlavu.

selu11
8. nov 2022

@bublinkapotvorka Naša robila presneto isté, keď začala po štyroch tak prešla len kúsok a opäť si ľahla a plazila sa. Plazenie vynechala naozaj neskôr. Ako deväťmesačná sa neplazila ešte vôbec, ani kúsok 😉

bublinkapotvorka
autor
8. nov 2022

@nikpa ďakujem

bublinkapotvorka
autor
8. nov 2022

@selu11 pýtam sa len preto lebo som bola kritizovana ze prečo to neriešim ze nechodí po 4

bashee
8. nov 2022

Fyzioterapeut mi povedal, ze deti co nestvorkuju resp preskocia tuto fazu mavaju slabsie brusne svaly. Stat a plazit sa je pre ne jednoduchsie. Ale ako skusaju tak silneju a casom uz robia vsetko. Takze je to ok. Takych deti je vela.