Dieťa má záchvat kvôli hračke a hádže sa o zem. Čo robiť?

mirip
30. máj 2012

Ahojte dnes mala moja dcéra prvýkrát záchvat nebol to nejaký extra záchvat že má zdravotné problémy ale bolo to len kvoli hračke, rovnako starý sused má detskú hračkársku kosačku. Malá nechcela ísť na prechádzku so mnou a svojou mladšou sestrou ale sa hodila sa o zem a omodrela, chcela sa s nim hrať. je velmi spoločenská, má rada deti, všetkým deťom sa prihovára, do škôlky by šla hned každé dieťa čo stretneme hned volá hrať sa k nám akoby jej chýbala spoločnosť rovnako starého dieťaťa. Sused je rovnako starý vedia sa spolu zahrať s mladšou sestrou sa ešte velmi zahrať nevedia ale že sa hodí o zem a omodrie od jedu som nečakala ☹ Aj ste takýto prípad nejako riešili s Dr alebo deti z toho vyrastú??? dík za každú odpoveď

ivetkab.
30. máj 2012

U nás to funguje tak, že keď syn sa začne nejako zlostiť a kričať a plakať, aby ho z kože drali pre takéto niečo, tak prvý pokus je dohovorom. Vysvetlím mu,že teraz potrebujeme ísť tam a tam a ked sa vrátime, tak potom sa budeme hrať s kamarátom. Potom nasleduje druhý dohovor ... vedený v podobnom duchu a keď to nezaberie ani do tretice, tak dostáva na zadok. Ale to záleží stále od situácie. Niekedy mu proste vyhoviem, aby sa tri minúty pohrali a potom pokračujeme v ceste. vacsinou ked sme vonku s deťmi, tak je mi jedno kde sme, tak takéto veci neriešim. Ale niekedy je to fakt taký "záchvať", že zaberie až jedna na zadok a potom zase dohovor a potom je to už oki. Prajem Ti hlavne veľa trpezlivosti a skús sa sama zistiť čo zaberie na Tvoje dieťa, lebo inak sa to bude stále len stupňovať. Nie na každé dieťa zaberá len pekné slovo. Zrejme takých rád tu budeš mať milion ... 😀

xlucia
30. máj 2012

no zvykaj si 😀 , bolo to prvy krat a este takych budeeeeee... len sa divim, ze to bolo az teraz. moji s tym zacali podstatne skor. neboj nic sa jej nestane,netrestaj ju, hlavne sa nedaj vytocit. ostan kludna a ked sa ukludni, tak jej povedz, ze tymto sposobom sa veci nepytaju, aspon teda u nas na mna toto nezabera. starsi zo zaciatku kvazi modrel, ale nebolo to nic. proste je nervak, mladsi detto

sympa1
30. máj 2012

ja asi niesom moc prikladom lebo v tomto svojej mladsej dcerke ,ktora je dost vodcovsky typ a musi ju niekedy posluchat aj starsia...ja v tomto povolujem... su to len hracky, deti su este male..a ked sa chce hrat s niecim tak strasne moc tak pokial nas to neobmedzuje v niecom tak povolim..aj co si chce zobrat do skolky trebras..pokial nas to ombedzuje , ze napriklad niekam cestujeme alebo sa ponahlame alebo sa starsia uci a potrebuje klud tak , tak sa pokusam do poslednej chvile vysvetlovat stale dokola preco nemoze mat tu hracku prave teraz a snazim sa s nou dohodnut kedy tu hracku bude mat...aj ked zuri bije ma po nohach alebo co..za chvilu to prejde a uz je ako med a musi sa s tym vyrovnat. drzim ti palce aby to aj vas rychlo preslo 🙂

malinkaaninka
30. máj 2012

keď ma záchvat,tak ho nedokážem prekričať,takže vysvetlovanie a usmernenie padá..zavriem dvere a čakám za nimi.dakedy som robila tak,že som ho hladila,utišovala,bozkávala objímala.potom mi dve psychologičky povedali,že som ho v tom tým ešte podporovala.ono fakt tie záchvaty u nás trvali aj pol až hodinu.teraz funguje zavreť dvere a nechať vyzlostiť.akonahle sa dvere otvoria,spustím vysvetlovanie..

mummy01
30. máj 2012

veru,zacni si zvykat 😉 typicke obdobie vzdoru vyzera tak ze sa dieta aj o zem hodi..... 😀 Neboj,nerobim si z teba srandu,ja to mam doma ibaze v modrom,syn ked ma lepsi den tak sa len raz hodi o zem ale vacsinou je na zemi tak 3-4x za den ale mame aj take dni ze je viac na zemi ako na nohach 😀 Univerzalny recept asi nieje ale treba dietatu hlavne urcit hranice a potom veeeeeela trpezlivosti lebo kym sa tie hranice nauci respektovat chvilu to potrva...u nas to trva rok,trocha sa to zlepsuje ale to zavisi aj od temperamentu dietata.Napriklad dcera sa mi o zem nikdy nehodila tak syn mi to asi vynahradza aj za nu 😀 ....

zuzi0911
30. máj 2012

caute. Tak ja mam 3 rocnu dceru ktora takto vyvadza uz rok. niekdy mam pocit ze uz je to za nani kedze sama zacne hovorit ako to ci ono a niekedy si myslim ze to tak rychlo neskonci. navyse zacala aj druha 15 mesiacov a ja len dufam, ze ma neodvezu ☹ . ale vziadnom pripade nebijem, len vysvetlujem a neustupujem aj niekedy sa to neda 😀 hlavne,ze je 5min ticho 😀 pevne nervy

sante81
30. máj 2012

my sa ešte o zem nehádzeme, ale nechce ráno z postele, nechut obliekat, o jedení nehovorím, vonku 30 stupnov, my máme dlhy rukáv a dlhé gate, zuby umyt nehrozí, na všetko odpoved len nie, večer do vane s revom, cely den pyta dudel, cikat na poslednu chvilu, tych príkladov je asi milion a mne zostávalo si na to len zvyknut a nebit, nekricat, ale vysvetlovat a čakat kym ho to prejde.

bubelko
30. máj 2012

@mirip vyrastu z toho - vo vacsine. ak nie - niekde sa stala chyba a tu uz potom asi bude treba riesit s dr. ale to nie je zatial vas pripad 😉
u nas sa o zem hodil starsi len raz - pred obchodom s hrackami. tak som si k nemu sadla, pockala kym ho to prejde a jedine, co som sa ho spytala, ze ci je ten beton pohodlny. trvalo to cele 20min. odvtedy sa nehadzal, ale truc-zachvatom mal este par.
mladsi sa hadzal o zem cele minule leto. tak isto sme to presli len mlcanim, max. komentarom, ze ho vidim. prestalo ho to bavit.
v takych situaciach nepomaha ziadne vysvetlenie - oni su tak sustredeni na svoj "problem", ze nevnimaju nic ine. skor sa da tomu predist - prebrat si s detmi plan - kam ideme, preco tam ideme, co tam budeme robit a preco sa nemozme po ceste zastavit u sededa ak bude vonku. 😉

henulienka
30. máj 2012

nevšímať si ho, snažiť sa upútať jeho pozornosť iným spôsobom, aby prestal myslieť na dôvod záchvatu. U nás zaberá, keď dieťa pošlem do izby sa vyrevať a vrátiť sa, keď sa ukľudní - tá mladšia to už veľmi pekne chápe, vreštiac odíde do izby a väčšinou už na polceste sa ukľudnená vráti.
U staršej zaberalo to isté a keď už to bolo moc, tak frfknúť pohár studenej vody do tváre 😀

Ale keď sa ti to stane vonku, v obchode a tak, tak si hlavne nevšímaj reakcie okolia, základ je neustúpiť.

tea333
30. máj 2012

mne sa dnes rano maly hodil o zem hned 3x, ked sme narazili na stanok s hrackami v nakupnom centre a ja som mu povedala, ze musime ist inam a nemoze tie hracky rozhadzovat po zemi. s kludom anglicana vzdy vyckam, kym pochopi, ze na tom trvam a neustupim, ja mam cas a nervy z ocele 😎
nam sa to stava pravidelne, ze sa maly hodi o zem, doma aj mimo domu, kvoli hracke, hocicomu co nemoze hodit o zem, ...
nevidim to ako nejaku chorobu.moje dieta vie co chce a snazi si to presadit. niekedy to vsak nejde, a preto sa casom musi naucit, ze sa treba aj prisposobit

xenicka13
30. máj 2012

no moju dceru to drzalo skoro do 4 rokov a my s muzom sme uz vedeli kedy na co tak reaguje a pekne sme jej hovorili: no hod sa na zem ked sa ti nepaci... a pochopila ze nebude po jej 😀