Ahojte ja už neviem čo mám robiť, mám 11 mesačného syna ale co on robi už asi 2 mesiace pri prebalovani tak to proste nie je ani možné...a pri každom jednom....v sekunde dostane úplne záchvat, vrieska ako nepricetny hneď sa pretaca zdrha mece so sebou, 2 ho musime držať a ledva ho prebalim...nič ho nezaujíma žiadna hracka, vec co inak akoze nemôže, nič proste...bohužiaľ musím na neho zvresknut a nohami ho nasilu držať lebo to je masaker....vždy som ho pekne prebalovala robila nu smiešky pusinkovala ho aby to mal spojené s príjemnou emóciou ale toto už 10x za deň nezvládam...do toho samozrejme nonstop mrnci a je podráždený, začal sa hádzať o zem keď niečo nemôže...dnes som mu capla po zadku lebo sa proste nijak nedal prebalit..kľudne ma odsúdte ale predpokladám ze som jediná na svete co jej toto dieťa robí...ja neviem prejde to dakedy ci dokým bude mať plienky toto bude vystrajat?
ak ti to pomoze/ulavi sa ti, tak nie, nie si jedina na svete, ktora toto preziva :D je vela mamiciek, ktore s detmi bojuju pri prebalovani a inych bohumilnych cinnostiach :D
@tanyan skúšala som aj pants, aj prebalovat ho na rôznych miestach, stále ten istý scenár :(..ja chápem ze sa mu to nepáči snažím sa rýchlo, ale to je proste extrémny záchvat a keď je pokakany tak je to všade a ja som z toho úplne na prášky, potom ma hrozne mrzí ze vrieskam na neho však je malý ale nezvládam to nechápem prečo je to až taký extrém..
Pokakané energické dieťa je v tomto období niekedy jednoduchšie rozbaliť v sprche. 😀
samozrejme ze si jedina, my ostatne mamicky to zvladame s usmevom 🙂 ale vazne, mladsie dieta v pohode, ale starsie bolo des a hroza... presli sme velmi rychle na pants, ktore sa daju natiahnut aj v roznych krkolomnych polohach a pokakane len do sprchy... neboj prejde to, potom pride faza hnev a "ja sam"
A ked na neho zvriesknes, alebo ho capnes po zadku tak sa prestane metat a necha sa prebalit?
@cookie29 no skúsim asi do sprchy veru..ja som taká vybusna povaha snažím sa ovládať ale keď je to x krát každý deň zakaždým tak už mi rupnu nervy :(..
@andreatytler trochu áno .. aspoň na chvíľu sa zasekne alebo reve ešte viac ze sa uz nevládze tak metat a aspoň tu plienku pod neho rychlo dám a zapnem...potom sa ho väčšinou snažím ukludnit zoberiem na ruky a až tak Obliecť.. nechcem to tak ale čo mám robiť:(
Sprcha to isti 😁 keď je len pocikany je to ok, to mi aj ujde veľa krát a naháňam ho po byte a ma z toho veľkú zábavku, ale keď je pokakany a ma ležať to je koniec sveta. Preto som ho začala dávať do sprchy a je to oveľa rýchlejšie a aj jemu sa to asi páči viac.. Minimálne pri tom neplače 🤣
Pamatam si, ked bolo moje dieta este take staticke babo, s akym despektom som pozerala na kamosku, co 1,5 rocneho prebalovala v stoji, kym sa on hral. A vravela si, ze JA so sebou takto tocit nenecham a bude sa pekne krasne prebalovat, ako to mne bude vyhovovat...😄
Myslim, ze si vsetky viete predstavit, ako to skoncilo.
Neboj, je to len obdobie. Este Ti len bude pilit nervy...
Môjho syna od 8,5 mesiacov (od kedy sa naučil stať pri opore) prebalujem postojačky 🤷🏻♀️ je to zvyk 😂 ale je to takto bez revu a nikde neuteká
Naj je hneď po zobudemi. Čím viac unavene a rozbehane, tým horšie sa prebaluje. ;(
Nam pomahali basnicky, pesnicky. Ale aj tak to bolo narocne v tomto veku. Ked uz stal, ja som prebalovala na parapete, sledoval cestu a cakal ci pojde auto. A natahovacie plienky jedine.
Postojačky prebaluješ tiež?
Nie je to nič nezvyčajné aj náš mal s tým problém. My sme to vyriešili bez stresov, kúpili sme plienkové nohavičky a keďže malý vedel stáť, prebaľujeme ho od vtedy po stojačky resp. Po sediačky. Občas ho naháňam keď mi zdrhne ale žiadne obrovské revy sa už nekonajú...
Ak sa ti pokaká rovno do vane a osprchovať toto u nás ešte zabralo ps. A nevrieskaj po ňom ani ho nebi chápem ťa ver mi ale toto má len opačný efekt a celá situácia sa len zhorší
Aj u nás to bolo obdobie trvalo to už ani nvm koľko, bitka a krik nič nevyriešia
je to tažké ale treba vydržať príde aj horšie , my máme aktuálne od januara prvé obdobie vzdoru
u nás bol problem že nechcel ležať na chrbte tak sme to robili postojačky, vo vani
do ruky zapnutú elektrickú kefku, zvukové hračky a bol spokojný
A autorka nedávaj dieťaťu po zadku keď chúďa ani nevie za čo dostalo. Nechce sa prebaliť po ležiacky? Skús po stojacky. Skúšať a skúšať. Ale nie capnuť po zadku🤦♀️🤷♀️ ty si iná nebola
pomohli pants a prebalovanie zasadne postojacky. a prosim nebi ho. ved to je tvoje male zlate babo 🙂
Ahoj, u nás to bolo od narodenia, maly bol extrémne drazdivy pri prebalovani, prezliekani. Keď sa začal otáčať, za jedno prebaľovanie sa mi pretočil aj 15x, skončila som so zápalom v zapastiach 🤦♀️ zjednodušili to nohavičkovej plienky, odkedy stal, tak prebaľovanie v stojí a v prípade kakania som vždy šla do vane - vo vani a postojacky. Určite nebit, nekričať, situácii to nepomôže.. skús mu vyjadriť pochopenie, že vieš, že sa mu to nepáči, ale ze to musíte spolu zvládnuť.. skús ho nejako zaujať, spievať pesničky, urobiť nejaké srandicky..nebojuj proti nemu, nie je nepriateľ a to, aby ste spolu vytvorili tím máš vo svojich rukách 🙂 ak máš problém s výbušnosti, rob s tým niečo, vás vzťah sa buduje už teraz a bitky, krik vytvára medzi vami barieru
Chapem ta. Ja som prvy krat udrela syna po zadku ked mal 4 mesiace prave pri prebalovani, lebo sa mi nechcel dat prebalit a hovienko bolo vsade. Ale tam to bitie aj skoncilo, lebo mi to vobec nesedelo, iba som nevedela co ine robit v tom momente.
Ak to vadi aj tebe skusaj dalej hladat sposob ako to dat bez vrieskania a bitia. Caka ta este vela mesiacov prebalovania. Nemozes na neho kricat a bit ho niekolkokrat denne.
Skus si uvedomit ze v tomto veku si uz dieta uvedomuje seba sameho a je to pre neho neprijemne ked niekto manipuluje s jeho telom bez jeho suhlasu. Si predstav ze niekto ide prebalit teba. Stavim sa ze by ti to bolo maximalne neprijemne. Na druhej strane je to nieco co sa musi urobit. Musite ale najst sposob aby neutrpela jeho dostojnost. Aby sa necitil ako kus masa.
Zapoj ho do procesu a daj mu vela na vyber.
Chces postojacky, alebo po leziacky? chces na stole, alebo na posteli? Chces si na ten stol vyliezt alebo ta mam vylozit (tu kde zijem maju vo vsetkych jasliach schodiky na prebalovaci pult a deti nan lezu same. Nas syn vzdy chcel sam vyliezt na stol.
Popros ho aby ti podaval utierky, krem, cistu plienku.
Nas syn napriklad neznasal ked som ho tahala za nohu aby som mu zodvyhla zadok z podlozky. Navrhla som mu ze prestanem tahat ak bude zadok drzat hory kym nepoviem ze moze polozit. Suhlasil a skvele to fungovalo.
Poziadaj dieta aby ti pomohlo s prebalovanim a opytaj sa ho ako by to chcel robit. Vobec nemusi vediet rozpravat. Nas syn nehovoril ani slovo ked mi povedal o tom ze mu vadi to tahanie za nohu. Proste ma chytil za ruku ktorou som ho tahala a snazil sa mi ju odtlacit a mrncal pri tom. Ver tomu ze aj 11 mesacne pochopi co od neho chces a bude schopne spolupracovat.
prejde to je to len obdobie , tak ako bude obdobie odmietania jedla,vzdoru a podobne ,proste ty musiš zachovať kľud . Skús tie nohavickové plienky sú jednoduchšie na vyzliekanie obliekanie , a po stojacky a vysvetluj mu všetko čo ides robit kludne aj formou piesne musis ho zaujat kludne mu daj zatial do ruky nejaku hračku chrumku proste čo ma rád, hovienka rovno do sprchy
Niekedy pomôže zmeniť miesto prebaľovania, niektorým pomohlo prejsť na pants...
Z istého uhla je aj pochopiteľné, že keď dieťa zistí, že sa môže cielene pohybovať, tak sa mu nepáči obmedzovanie slobody pohybu.