Dieťa ma kope do tehotenského brucha

8. feb 2023

Prosím vás ako ste vysvetlili ročnému drobcovi, aby vás počas prebaľovania na prebalovacej komode (pulte) nekopal do bruška, v ktorom mam ďalšie dieťatko 15tt? Dcérka je milá dobra ale občas temperamentná, ma rok čiže rozum ešte nikde a keď jej to po 100krat pekne vysvetľujem, ešte tomu asi nerozumie :(

panelacikova
8. feb 2023

to sa nevieš uhnúť? však ročné dieťa nemôže byť až také mrštné a už vôbec nie zákerné, aby to robilo náročky. tak sa daj od neho pri prebaľovaní trochu ďalej...

esteris
8. feb 2023

Rocne dieťatko to asi nepochopi. Treba mu zadržať nohy a chrániť si brucho väčším odstupom.

denisa0504
8. feb 2023

Tiež som sa snažila držať si väčší odstup v situáciách kde som vedela, že bude kopať. Veľmi sa tomu zabrániť nedá ale ročné nemá veľkú silu a ani neublíži ak aj kopne...

pribinak
8. feb 2023

Ročnému dieťaťu to asi nevysvetlis, chytiť nohy a dôrazne povedať nie

terry658
8. feb 2023

Nevysvetlíš. Ono to v tomto veku nevie pochopiť. Musíš sa naučiť pohybovať sa a robiť bežné úkony inak aby Ťa nekopla. Ja som mala šialene silné deti a kopať v jednom roku vedeli ako mladý kôň.
Hnevať da nepomôže. Môžeš skúšať hovoriť nie ale väčšina detí to nechápe a trestať ich zato nemá zmysel.
Držím prsty nech si nájdete systém.

hederamonstera
8. feb 2023

Nevysvetlis. Ja som v presne rovnakej situacii. Rocne dieta a 29tt a teda niekedy ma riadne kopne. Ale mam vacsiu tukovu ochranu, tak to tak neriesim. Skor sa potom presuniem a prebalujem z boku, kde ma jeho nohy nezasiahnu

selest
8. feb 2023

Prebalovala som zboku alebo postojacky. Syn mal vyse 2r a velky bol ako 3rocny. Ked bol doma muz vsetko s nim robil on.. Malemu sa nedalo vysvetlit lebo je trosku iny, v tom veku ma vobec nevnimal ze mu nieco hovorim..

gertrudaosem
8. feb 2023

@panelacikova a ruky si nechá predĺžiť aby ju vedela prebaliť 👍

zojanka
8. feb 2023

Otoč si prebalovák tak aby si ju prevalovala z boku, nie od nôh. Ušetríš si veľa kopancov 🙂 Ak sa ti tak bude zle prebalovať neboj, za pár dní si zvykneš.

erka21
8. feb 2023

No ako ti poradiť..prejdi na nohavičkove plienky a to prebališ aj postojačky. ( v pripade, že neni pokakana )

anjelicek26
8. feb 2023

@gertrudaosem ved staci dat dieta s prebalovaku dole na postel... bude nizsie ako brucho a moze kopat o sto tristo...trafi maximalne stehna...

luliu
8. feb 2023

Dieťaťu to nevysvetlis, ty to musíš robiť tak, aby ťa nemohlo kopnúť.

autor
8. feb 2023

@anjelicek26 no a to si prídem akurát o kríze nad posteľou

autor
8. feb 2023

Dámy a toto sa nedeje len pri prebaľovani, všetky dobre viete že dieťa sa aj prezlieka x krát za deň, ešte keď sa ide vonku a z vonku tak kopa vrstiev, nieje to sranda

anjelicek26
8. feb 2023

preco? Ved to male si tam vylezie same... das mu tam schodik... trosku si pomoz, dvihat by si ho nemala ani na ten prebalovak vahovo tak ci tak tehotna...

aliaray1
9. feb 2023

Na to sa mi zda mala aby pochopila tvoje zelanie. A ak ju zabavis a das do ruciek nejake zaujimave predmety? Pripadne zapnes radio, spievas? U nasej 10 mes.to krasne zabera a ak je velmi rozblaznena, dam aj dudlik na tu chvilku. Ona ho hned po prebaleni aj tak vypluje.

aliaray1
9. feb 2023

Ja malu prezliekam v sede. Ju si otocim chrbtom k sebe, je v polosede a najskor ruky, potom nohy....a je to lepsie. Tiez mi v lahu nevydrzi a to ma 10 mes. Niekedy aj zdrhne...tak to skusim troska neskor

panelacikova
9. feb 2023

@gertrudaosem nepreháňaj, to dieťa predsa nemeria dva metre