Dieťa ma bije zo srandy

18. mar 2021

Ahojte, chcela by som sa opytat, co robit, ked ma dieta bije, ale nie je to (podla vsetkeho) od zlosti alebo inych negativnych pocitov, ale skor zo srandy, ze skusa a smeje sa na tom. Googlila som nejake clanky, ale nasla som skor rady k tomu, ked ma dieta nejake negativne pocity. Maly ma 3 roky, zacal to robit len teraz (pred par dnami), hlavne muzovi, ked ho uspava (uspava ho vecer takmer vzdy on, nebyval s tym problem). Niekedy to skusa aj na mna, ale tam skor vidim ten negativny pocit (napr. vonku sa mu nieco nepodari), takze to viem stopnut, pomenovat a zvladnut. Vecer je to vsak vyslovene, ze zacne hovorit, ze "a tata budem bit" a smeje sa na tom uz vopred. Samozrejme ho nebije silno, ale aj tak ne to pre nas neprijatelne.
Dakujem za rady 🙂

andreatytler
19. mar 2021

Ak je to pre neho hra, tak ju nehrajte. Ignorujte jeho spravanie. Hrat sa len sam... to ho prestane rychlo bavit.

mamanadruhuu
19. mar 2021

Ťažko povedať, niekedy sta i keď sa dieťaťu opakovaním dohovara, niekto povie ze treba mu ukázať capnutim po zadku že to boli aby to nerobil.. A to len tak sám od seba? Určite to musel niekde vydiet alebo počuť..

lenkakravcova
19. mar 2021

Urob to isté. Viem ze to znie divne, ale keď ma syn buchol po chrbte - buchla som ja jeho rovnako. Urobil do dva krát, dva krát dostal späť a viac to neurobil. ☺️
Dávnejšie som čítala článok o mužovi čo mal syna ktorý ho začal hrýzť. Normálne hrýzť tak ze mu ostali odtlačky na ruke. Raz keď to urobil, tak mu to rovnakým spôsobom ten muž "vrátil" (samozrejme slabšie aby mu neublížil, no dosť silno aby vedel aké je to) a už sa to nikdy viac u syna neopakovalo. Deti nie sú blbé, nechcú trpieť. Keď zistia co urobili a ze to vždy dostanú rovnako späť, hneď s tým skončia. 🙂
A samozrejme treba im popri tom povedať, že to čo robia iným, môžu potom ini urobiť im - aby chápali prečo dostali naspäť úplne rovnakým spôsobom.

gabsisi
19. mar 2021

@lenkakravcova presne tak. Súhlasím. Mam dvoch synov a raz si starsi ( vtedy mal 3r) Dovolil má boxovať že ha ha. Rázne som mu povedala že to teda nie. Keď to skúsil znova spravila som to rovnako. Teraz má 5 a nič podobne si nedovolí.

Podľa mna dieťa skúša čo si môže dovoliť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ruzasipova
19. mar 2021

Mas na vyber jasne NIE a vysvetlenie si, preco nie ( na dceru vzdy fungovalo vysvetlenie) alebo NIE a odist z izby, vzdy ked to spravi, nech je sam ( to zas plati na moje druhe dieta). Alebo NIE a udriet ho naspat a to deti pochopia najrychlejsie. Ale teda zalezi od tvojho dietata, aky je a co na neho plati.

jaja23
19. mar 2021

Aj náš to do teraz nerobila teraz začal, má 2,8 roka. Smeje sa a cape nás po tvári, alebo skrabne po líci, keď sa hráme. Tak sa vždy akože nahnevane, prestaneme sa hrať a rázne povieme, že sa to nerobí. Ze nás to boli. On už veľa chápe a už to obmedzuje. Aj keď na muža si dovolí viac, ako na mňa, ale aj muž je nahnevaný potom. Ale stalo sa, že sme mu aj vrátili, tak jemnejšie a tiež potom pochopil, že to boli.

autor
19. mar 2021

dakujem za rady, takmer vsetko toto sme uz v priebehu tych par dni vyskusali, ale zatial nic nezabralo. budeme samozrejme skusat dalej. jedine, co sme este neskusali, je, ze muz od neho odide, to skusime dnes vecer. trocha sa toho obavam, lebo ja potrebujem vecer pracovat a on bude vybiehat z izby, tak ma to bude rusit, ked ho tam budeme musiet stale vracat, ale nejako to vydrzime. lebo keby som za nim isla ja, tak to by mal ako za odmenu, ze maminka uspava.
videl to mozno vonku, mame jedneho znameho, ktory takto "zo srandy" capka svoju malu. s inymi detmi v kontakte nie sme a my ho (ani sa🙂) nebijeme, takze ina moznost mi velmi nenapada :-/
este raz dakujem. keby vam este nieco napadlo, dajte vediet ;)

viki128
Autor odpoveď zmazal
Zobraz