Je v poriadku ak dieťa ktoré nedávno len začalo samostatne chodiť dáva jednu nožičku viac dovnútra? myslím tým že špička nohy ide dovnútra, vidno to hlavne v topánkach , doma pri chôdzi na boso to nie je až tak vidno ale v tých topánkach je to velmi vidieť, ale zas nedáva ju tak pri každom jednom kroku ale vo väčšine áno. Upraví sa to a je to bežné u začiatočníka chodca alebo to treba riešiť s fyzio?
Ak to vidno len (hlavne) v topánkach, tak problém sú topánky-velké, malé, úzke, široké. Proste nesediace.
Buď zle sedia topánky,alebo môže mať kratšiu nohu . U mňa sa to tak zistilo .
Tak uz by som bola objednana na detsku ortopediu.
Aj moja davala do vnutra, zobrala som ju k fyzio, 3 mesiace som s nou cvicila 3x denne 2 cviky z vojtovky (jednoduche) a vymenila som topanky. Vyrazne sa to zlepsilo. Predtym mala DD step barefoot, teraz nosi bungaard s pevnou patou ale stale taky hybrid k barefoot. Fyzio zakazala uplny barefoot, kvoli patam.
A tiez na to maju vplyv oslabene brusne svaly.
Este bolo odporucane tejpovat, ale k tomu sme sa nedostali, vdaka vyraznemu zlepseniu.
U mas tocila dcera tiez nozku 1 a bolo to tym, ze mala male topanky
Ďakujem ženy skúsim nás teda objednať na fyzio nech sa na to pozrie ....
síce by to mohlo byt ze topánka možno je úzka...ale určite nie mala lebo ma tam ešte vôľu na prsty...
@zapalkazapalkova aj u nas to iste
Určite rieš fyzio. Zrejme bude mať oslabené brušné svalstvo. Treba cvičiť.