aký je váš názor na spolužitie mačičky a dieťatka? čakáme prírastok, a chceli by sme si zaobstarať mačičku /kocúrika/ , asi britku keď presvedčím mužíka 😀 chcela by som aby spolu vyrastali odmalička, čo si myslíte o tých "mačacích chorobách" atď..sú to len fámy? pridajte vaše skúsenosti, prípadne aj fotky tých vašich maznáčikov 🙂 ďakujem 🙂
@biancal mať dieťa a zvieratko nie je žiadny problém, čo sa týka chorôb mačiek - snáď ju budete pravidelne dávať kontrolovať a očkovať na veterine, predpokladám, že bude v byte, nebude sa túlať len tak kade tade po ulici, takže tiež bez problémov... my sme mali psa, ale podstatne skôr ako sa malá narodila - 11 rokov 🙂 takže so psom sme mali zabehnutý režim, nebol problém... ale u vás by som asi počkala, kým sa drobec narodí, vytvoriť nejaký systém a až sa zladíte, tak potom tú mačku... predsa len, aj to je živý tvor, aj keď asi menej náročný ako psík, ale tiež sa potrebuje naučiť na toaletu, trošku sa pohrať, pomaznať, tak aby si nemala "dve babätká" naraz... 😉
súhlasím s
@sissy27
@galaxy
obidve majú pravdu...ja by som tiež mačičku až ked by už bolo dieťatko na svete...hovorí sa, že ked je žena tehu tak by nemala byť lebo prenáša choroby ale myslím, že to platí na mačky vonku..ja som mala mačičku vedeli to ja v ncetre ked sme boli na umelom, nijako ma nato neupozornili..len treba dávať pozor aby mačička neublížila nechtiac dieťatku napr. ho neuškrabla 😉 teraz mám psíka, tiež som čítala, že ked je psík pri deťoch je to lepšie 🙂
@cisielko s tými mačacími chorobami to sa týka pouličných mačiek, resp. takých, ktoré nie sú očkované a majú voľný pohyb po ulici - nevieš, kde tá mačka bola, čo priniesla... ale ak máš mačku v byte a pod pravidelnou kontrolou veterinára, tak nehrozí nič, preto ťa ani neupozorňovali...
@biancal ja som za macku pri detoch... moje deti s mackou vyrastaju a nie je problem, ale... tiez by som ju uz v tvojom pripade obstaravala AZ po narodeni dietata. ani nie kvoli nakazam od macky - to sa mozes nakazit aj od psa (lieta po vonku,po - s prepacenim - obsratej trave a potom si k tebe lahne do postele atd atd. 😝 ja sama mam prekonanu toxoplazmozu, ale to mi zistili az ked uz som bola tehu s dcerou. ani neviem kedy a ako som sa nakazila.... ziadne priznaky, nic, takze pravdepodobne v detstve na dedine, ovocim zo zahrady... kto vie...
uvidis ako si na seba s babom zvyknete, vytvorite si nejaky rezim a potom macicku. na zachod sa macka nauci po 1-2 ukazaniach kde ho ma. je dolezite si ale potom vybrat spravnu povahu macky. my mame teraz britsku colorpoint a je uzasna - pritulna, neublizi ani ked jej mala trosku dava zabrat, na maleho si netrufne, iba pride, ovonia a s respektom lahne opodial, pri nahanani s dcerou akurat maleho preskoci (teda obe ho preskocia 😅 ) a leti prec... ale tu povahu sme videli uz ked sme ju boli vyberat
@biancal mi doma macku nemame, ale u babky ano, mala tam velmi rada chodi za macickami, ale az od roka som jej dovolila ich chytat a hladkat a hrat sa s nimi... macky okrem, toho, ze prenasaju vela chorob, (nevravim, ze kazda macka) maju aj dlhe pazure, hocikedy mozu male babatko poskriabat... okrem toho, macky vyskocia na stol kvoly jedlu, co tiez z pohladu hygieny asi e-e. Ja by som pockala aspon kym bude mat aspon rok...
Neodporucam ti zaobstaravat si ziadne mladatko, predtym nez sa ti narodi mimino a trochu odrastie, take dva- tri roky. Maciatka su prilis krehke tvory, ktore neznesu necitlivy stisk detskej rucicky. Naviac, sama nevies co vsetko obnasa starostlivost o zviera (cistenie zachodov, umiestnenie jedla - oblubena hracka pre batolata, chlpy vsade mozne...) Teda, predpokladam, ze chces bytovu macku a nie lovca mysi🙂 pokial nemas uz dospelu macku, ktora sa sama vzdiali z dosahu paprciek a ktoru uz mas ako tak vychovanu ( napr. Nelez na stol, nehojdaj sa na zavesoch, neskrab na dvere, nespi v kociku...) tak nad nou ani nerozmyslaj. Budes to neskor lutovat, ver mi. Nechaj svoje babo nech si same vyberie, ake zvieratko chcr. A to ti pisem ako celozivotny mackofil🙂
@biancal
deti ktoré vyrastajú so zvieratami majú menej alergií. Mám tri dcéry (najmladšia má 4 mesiace)a jednu mačku.Kým som nebola tehotná s najmladšiou mačka bola ako moj chvostik všade za mnou chodila..Keď som otehotnela doslova ma ignorovala. Našej malinkej sa vyhýba a iba ju z dialky sleduje. Ak je mačka sledovaná u veterinára nieje žiaden problém.
ďakujem kočky za vaše názory..ja som chcela počuť priamo od ľudí, ako je to s mačkou a dieťatom, a nie len " čo som počula"..ja som toho tiež veľa počula, preto sa pýtam 🙂 asi s tým fakt počkám, myslela som že za 3-4 mesiace čo mám ešte do pôrodu sa viacmenej všetko naučí 🙂 podebatujeme ešte s mužíkom a uvidíme 🙂 ja som práveže chcela mačiatko teraz kým ešte nieje malé, lebo keď bude mať malé tak 2-3 roky mačiatko mu môže ublížiť..dovtedy by sa snáď naučilo s nami 🙂
@biancal ja by som macku pocas tehotenstva nechcela aj kvoly smradu z macacich vykalov, ja mam dost slaby zaludok aj bez toho, ale ked som bola tehotna, jednoducho som pachy podobneho typu nezvladala... radsej si to fakt poriadne rozmysli... ale ty vies najlepsie, ako co by si zvladala 😉
@biancal ja by som zas na rozdiel od @rough necakala tie 2-3 roky kym si macku obstarate a uz vobec nie potom dospelu. skor som za to, aby spolu uz od malicka vyrastali, ale aby dieta bolo v byte prve - macka ma potom nejaku urcenu prirodzenu hierarchiu (ale to je moj nazor len). my sme si vybrali cca 6-7mesacnu macku - na zachod uz vedela, nabytok neskriabala, zaclony nemame 😉 v kociku spi, ale len dole v kosi - ked idem na prechadzku neviem ju odtial dostat, tak sa jej tam paci 😀
@andrik78 to je sice pravda, ale paradoxne macka do tohto zoznamu nepatri. Macka je jeden z najvacich zvieracich alergenov a nie je uplne vhodna k malemu dietatu, najvhodnejsi je pes.
Takze pokial nie ste alergici tak snad v pohode..a pokial bude macka v byte len..nie ako moja svokra..ma tri macky, behaju po poliach - nesu domov hlodavce, vtaky ktore jedia..aa potom tie macky chodia do bytu, povaluju sa tam kde sa je a lezi.. 🙄 s malou tam nerada chodim 😖
tak ci tak kupte radsej psika ten je najvhodnejsi kvoli detskej imunite..mozes aj takeho maleho, ten sa tiez nauci na zachodik ;)
@jasminet 🙂 musí byť zlatá, nemáš nejaké foto? :D ale zas, malé miminko, polročné-ročné a mačiatko tiež nieje najšťastnejšie :/ malé by sa ešte nevedelo ani brániť, mačiatko by skúmalo nové veci..toho sa bojím..a zas čakať do 2-3 rokov tiež nieje bohviečo.. :D preto som roymýšlala nad tým teraz 🙂
@biancal poviem rovno: fuj mačka, susedia majú mačku, druhí susedia majú mačku, ich deti ich vláčia po rukách, spia s nimi, jedia s nimi, hrajú sa s nimi - informujem, že bývame na dedine - a deti pravidelne každé 2 mesiace majú rôzne virózy - od bolenia brucha, zvracania, hnačiek, herpesov a pod. Ja tvrdím, že to kvôli mačkám !!! Tak nech sa hrajú naďalej, moje deti k mačke nepustím ! 😉 😉
@anibas tvoj názor..nemôžeš porovnávať mačku chovanú v v byte, a mačku chovanú na dedine ktorá behá kade tade, loví myši..jasné že donesie nejakú chorobu.. a zas dieťa držať ako v bavlnke ja určite nebudem..mačičky, psíky, rôzne zvieratká..to je normálna vec,s ktorou príde do kontaktu po celý život...určite nie že psííík/mačička utekajmééé 😀
@biancal vravim, ja by som k 2-3 mesacnemu babu v klude obstarala cicku, 5-6 mesacnu, ale nie z ulice. skor od chovatela a velmi by som davala pozor na povahu macky. ja som sa zalubila u chovatelky do orientalnych maciek, uzasne, vyrutilo sa na mna tusim 5 mini diablov, skakali hore, ze chcu ist na ruky, do kabelky mi vliezli... perfektne, ale doma to mat, tak amen tma 😀 😀 😀 😀
@biancal ahoj za seba ja mam macku doma uz 9 rokov moj najstarsi bude mat o dva tyzdne 8 rokov tazke nasa Pepsi bola u nas est pred porodom a tehotenstvom.....
teraz za seba nasa macka nedavam ju ockovat v zivote nebola chora a nic niake choroby nechodi vobec vonku je to bytova macka v byte..; neskutocne cista...
nema ziaden vztah ku mojim detom , ale nikdy ani neutoci ale ani sa nehra... 😉
co s atyka alergii, aj ked sme obaja alergici a moje deti maly urcite alergie, jedine ktore nemali je alergia na macku 😉 😀 . mat doma zviera je dobra vec pre deti ked s imi vyrastaju nemusia sa o ne starat ale urcity vztah je tam a s tym deti rastu......
teraz pred dvoma rokmi sme este doniesli domov psa. co sa tyka hygieny neda s aporovnat kedze nasa macka nikdy nechdoi vonku otazka sa ani neprestavuje, kdezto nasa Asia pri mne teda si vytrpi za kazdym ked pridem domov ju cistim srst aj laby.... takze mat doma psa ziadna vyhra co sa cistoty tyka teda podla mna....
este jedna vec nie kazdy pes macka nici nabytok nasa ani neskrabe ani nenici zaclony alebo gauc.... nasa fenka detto...
kazde zviera je plus v rodine pokial sa to da a podmienky to dovoluju... 😉
co s atyka tehotenstva ak sa bojis, tak ked cistis jej zachod treba mat rukavice nic ine nehrozi ....
teraz netreba s ahned plasit a bat vsetkeho... 😉
@erikasadek
ďakujem za príspevok.. 🙂 my sme mali aj psíka, dávnejšie, viem čo to obnáša, a pri malom by to nebolo veľmi vhodné, popri kočiku ešte venčiť psíka..keď je starší a naučený áno, ale nejaké hravé šteniatko k tomu ešte malé by mi začalo plakať, čistý blázinec 🙂 preto by som chcela vyskúšať tú mačičku, podebatujeme ešte s priateľom, ale ja by som ju chcela zaobstarať teraz, aby sa naučila aspoň základné veci /WC, neškrabať atď/ kým sa malé narodí...teraz som doma, venovala by som sa jej naplno kým sa malé narodí
@biancal ahoj.....moj malý dostal kamaráta kocúra ked mal 2,5 roka...britský...žijeme spolu v domácnosti už 4 roky...a teraz máme druhého syna, má 7 mesiacov a tiež už dostal svoju mačičku...britku.... 😀 😀 😀 😀 vyzerá to asi takto....drobček zbožnuje veľkého Diega a ten je tak naučený, že mu dovolí všetko....aj ťahať za uši, či chvost...a starší zas rad nahána malú, aj tak sa potrebuje ešte hrať..... 😀 😀 😀
ahoj, u nás sú mačiaky dva (kocúre) sú len v byte a von vôbec nechodia. Mali sme ich už predtým ako sa malá narodila, teda aj počas tehotenstva atď. Teraz keď má malá 2 roky je super aký má k nim vzťah. Nepostrehla som, že by bola nejako výrazne chorá kôli mačkám 🙂 a mačacie choroby sú zriedka prenosné na človeka. Obidva kocúre sú najdúšikovia z ulice a brali sme ich z mačacích depozitov (môžem ti poslať link na konkrétny do IP), teda plne vyšetrených od veterinára, so zdravotnou knižkou a so všetkým čo k tomu patrí. Toto rozhodnutie som nikdy neolutovala :D
no sorry ale macku urcite nie...... fuj...
ked vidim ako u svokry sa vykaka v zachodiku... potom si olizuje laby co tam postupal tu kaku abo pise a ide k malemu tak by som bola schopna ho kopnut cez dvere..... fuj fuj fuj....
a tie chlpy och maria.... ked idem od nich tak veci rovno do pracky hnusne chlpy vsade este aj v jedle... F U J >>>>
a inak ked som bola tehotna mi lekar zakazoval byt s mackou a psom vraj maju nieco v sebe ich vykaly... co moze
uskodit plod.... takze ... moj nazor nie... radsej psa by som bralal ked maly dovrsi kolo 5-6 :🙂)) ale zas len an vonka nie dnuka 🙂)
je to moj nazor... ale v kuse sa domna obuduju ochrankyne zvierat 🙂)))
No môj názor - mačky prenášajú veeeľmi veľa chorôb, čo som počula. A ani tehu žena by nemala byť v styku s mačkami. Ja by som určite nekúpila svojmu dieťaťu mačku ( teda ešte zatiaľ nemám deti,ale aj tak) možno by som skúsila až keď bude väčšie. Alebo by som namiesto mačky kúpila havoška, to som počula,že deti ktoré vyrastajú so psíkmi, nie sú tak chorlavé,majú lepšiu obranyschopnosť -ale to som len počula. Ale k tej mačke - ja by som nekupovala.