Dieťa a čerstvý vzduch

jahu348
27. feb 2012

Chcela by som diskutovat o babätko a čerstvom vzduchu. Podla mna babätka a vobec s detmi by sa malo ist na čerstvy vzduch kazdy den aj ked aspon na pol hodinku. Urcite to vplyva aj na to babo ake je, ci je kludne atd. Urcite detičky ktore chodia pravidelne von tak su aj zdravsie aj kludnejsie. Mozeme debatovat o tom ? Dakujem 😉

desmodka
27. feb 2012

@jahu348 no my sme vonku za kazdeho pocasia aj dostatocne dlho, ale zeby bol kludnejsi nebadam 😀

hoogy
27. feb 2012

@jahu348 ja chodim s malym vela von,ale ked je naozaj zle pocasie tak nejdem. ked prsi nechodime von, ked su len mlaky obujeme gumaky a ideme. teraz v tychto mrazoch sme nechodili. neviem ako velmi to ovplyvnuje zdravie moj syn nebol chory uz rok a ci je kludnejsi? no on sa lubi zahrat aj vnutri. je taktiez rozdiel leto a zima. v lete sme vonku od rana do vecera. 🙂

lukajdik
27. feb 2012

@jahu348 Ahoj, aj my chodime skoro v kazdom pocasi. Moj syn sa narodil v novembri takze sme chodili celu zimu na 2-3 hodinky a spal jak dudek 🙂 Teraz ma uz 15 mesiacov takze ked velmi prsi alebo boli tie sialene mínusy tak sme radsej nesli, lebo uz ho v tom kociari tak moc nezababusim a on tam uz nevydrzi ani dlho sediet,ale urcite treba s detmi chodit co najcastejsie von. My chodime 2 krat denne von,Jakubko ani nebyva horý 🙂

mata1001
27. feb 2012

plne s tebou suhlasim 🙂 vidim to na mojom synovi,ked je vonku co i len pol hodinu lepsie spinka :D

lenka0283
27. feb 2012

moja neviem preco ale nerada chodi von vonku je ako za trest..je velmi zvedava a ziva.. v kociku ju to totiz nebavi a chodit este nevie takze s nou ked idem von je dost nekludna..ale aj tak ju beriem lebo na cerstvy vzduch urcite treba 🙂

koniarova
27. feb 2012

Baby, čo máte stále s tým čerstvým vzduchom? 😀 😀 😀 😀 Už tu o inom ani nečítam. To je nejaký nový slovenský národný šport? 😀 😀 😀 😀 😀 Veď je to úplná samozrejmosť a rozoberá sa to tu stále dookola v xy diskusiách.

hoogy
27. feb 2012

@lenka0283 aj moj bol taky ked sa ucil chodit. neboj ked sa nauci behat v lete budete len vonku 😉 a dobrovolne

elledriver
27. feb 2012

a o com ma byt tato debata alebo diskusia? ved ano, s detmi sa chodi von, je to samozrejme, nikto okrem pana Fritzla to asi nevidi inak 😉 hotovo, ci?

lenka0283
27. feb 2012

@hoogy tak nato sa velmi tesim lebo toto su take prechadzky na silu 🙂

hoogy
27. feb 2012

@lenka0283 ja viem je to na figu. neboj bude to lepsie. 😉

marianna2605
28. feb 2012

Ja chodim kazdy den doobeda a aj poobede. Moja mala si aspon poriadne pospi lebo cez den doma v postielke spat nechce, vydrzi tak 30 minut a uz je hore, ale vonku v kociku pospi aj 3 hodiny 🙂

lucka1987
28. feb 2012

@jahu348 suhlasim s nazorom. tiez sme vonku kazdy den.. teraz sme neboli.. lebo marek bol chory.. a strasne hnusne pocasie, ale inak povinne aj ked uz len na tu pol hodku.. 😉 a super sa mu vonku spinka...

aliza
28. feb 2012

nie, nechodim s malym von kazdy den a maly je zdravy a kludny. Nerobila by som z toho zase nejake jednotne pravidlo, co sa ma robit a co je jedine dobre pre dieta. Tu v UK sa na vychadzky nechodi vobec, poznam rodiny, ktore som cely prvy rok od narodenia dietata nevidela vonku ani raz a deti su normalne. A zase tak chore deti, ako su na SK, tu nevidim. Takze ja v tom nevidim priamu umeru, ze vela cerstveho vzduchu rovna sa zdrave dieta.

nela82
28. feb 2012

aj my chodime vonku tak casto ako sa len da-vynimkou ostava,ked je chory.. 😒 Inac sme vonku casto 😉

nela82
28. feb 2012

@aliza to akoze v UK deti nevedia co je ist von???Hmm,zaujimave..Akoze nic v zlom-teraz nemyslim konkretne tvoje deti 😉 no asi aj preto je tak rozsirena obezita...Vnutri nikdy dieta nema tolko pohybu,ako vonku 😉

diusik
28. feb 2012

@aliza ukludnila si ma,som si začala pripadať ako nenormálna že nechodím von každý deň.žiaľ zriadka mam cas le.o mám 2 malé deti a naraz to nejde. 😒

anjelicek26
28. feb 2012

@nela82 - obezita je zo stravy, kto videl anglicky skolsky jedalnicek, vie o com hovorim. Hlavne je, aby deti jedli. To co tu radsej nebudem rozpisovat. Mne je z toho niekedy na zufanie.

My chodievame von casto, ale ziadne siahodlhe prechadzky sa nekonaju, nie za ucelom - musime ist von. Rano, poobede ideme po sasku, to si dost kus odslape, plus sme vela v zahrade, 1-2x do tyzdne ideme krmit kacky, chodime na ihrisko ci pozerat lode... nie sme stale zavrety, trajdame kade tade, tento vikend sme vybehli k moru...

Ale toto "vencenie" x-hodin vonku v krutej zime "s povinnosti" ako to niekedy citam, to mi ide tak proti srsti ze az. Ked prsi, je hnusne, von nepachnem, mame dom, hernu, vela miesta, nuda mu nie je a nabeha sa a ja jaaaaj 😅 Jeho hodinovy obedny spanok svedci o dostatocnej vytazenosti ;)

aliza
28. feb 2012

@nela82 celkovo to tu nikto neriesi, fakt poznam rodiny, ktore prvy rok nevychadzaju s detmi von, na ulici vidis sa prechadzat iba Polky a Slovenky 😉. Von idu s detmi, ak treba starsie zaviest do skoly a vybrat, ak idu k lekarovi alebo do obchodaku... najviac mamiciek je v obchodoch 😎. Nemam pocit, ze by tie deti nejak trpeli alebo boli o nieco ochudobnene. Nech si kazdy robi, ako uzna za vhodne, mne sa tiez tie slovenske maratony nepacia a to z jedneho dovodu, ze je to akokeby povinnost a kto tak nerobi, nie je dobry rodic.

ela2710
28. feb 2012

@aliza ani ja nechodim s malym von uplne kazducky den, vu nas vonku bola hrozne dlho nenormalna zima, maly mi v kociku nevydrzi ani 5 minut, chce chodit peso, co mi vyhovuje ked je pekne pocasie, ale nie ked je zima, dava si dole rukavice, ma studene ruky, celkovo v kazdom pocasi von nechodim ani ja, a s malym uz vobec, ked u nas boli zaveje, zaviate cesty a chodiky par mamiciek sa s kocikmi brodilo cez pol metrovy sneh, tomu vravim, ze sa mi to normalne nezda,...ale u nas je to tiez tak, ked niekomu poviem, nie nechodime von kazdy den, maly sa rad hra doma, v kociku byt nechce a po par minutach vonku sa pyta len na ruky, tak na mna zazeraju, ze co som to za mamu,...ze nechodime kazdy den na cerstvy vzduch - aj ked o jeho ,,cerstvosti" by som v dnesnej dobe pouvazovala 🙂 vcera sme boli vonku na hodinku, bolo u nas pekne, dnes tu cely den snezo-prsi, takze sme nikam nesli, radsej sme si dali 4-hodinovy poobedny spanok 😀

danielllka
28. feb 2012

@diusik tiež nechodím dennodenne, keď veľmi fúka, tak nejdem, pretože malá sa mi vyspí doma a keď v kočiari sedí, neviem ako mám ísť, aby jej nefúkalo do tváre a zas ísť von tak, aby mi tam spala, tiež nemám chuť sa prechádzať vo vetre dve hodinky :P ani hodinu aj pol 😀 takže podľa počasia.. takisto mám ešte jedno dieťa- 7 ročné a on sa veru somnou len tak prechádzať nechce, čiže keď to nestihnem doobedu, poobede už nejdeme.. v lete to bude iné, to sa dá aj na 3 hoďky, synátor sa vyhrá na ihrisku...

kolinia
28. feb 2012

@aliza no ja si nedokazem predstavit, ze by som rok bola s dietatom vkuse doma, ok je to ine, ak mate dom so zahradou alebo byvate na dedine dalej od mesta, kde ani nie je moznost prechadzky, ale ak byva dakto vo vacsom meste, kde su napr, parky alebo ine miesta, kam mozno ist von, tak nechapem, preco sedia rok s dietatom doma? ved by som sa z tej rutiny unudila..... 😒

stardust
28. feb 2012

raz som sla ako velka herecka so synatorom v nedelu v najvacsom lejaku pesi do pekarne kupit pecivo...jeden dedko sa na mna pozrel a pyta sa: to idete v tomto pocasi dobrovolne von??? Kedze som prisla domov po tejto akcii mokra do poslednej nitky a prechadzka mi toho vela nedala, ani synovi, zostavam v takom zlom pocasi doma (ked sa da).

aliza
28. feb 2012

@kolinia nuz, iny kraj, iny mrav 😉, mam dobru kamaratku, ma 5 mesacnu dcerku, je to suseda a vonku na vychadzke este nebola, vraj az ked skonci zima a fakt je cele dni doma a vyhovuje jej to

kolinia
28. feb 2012

@ela2710 4 hodinovy spanok? a to sa vam ako podarilo, ja mam stvormesacnu a ta teda neviem, ako by spala styri hodiny vkuse este aj doma :D

kolinia
28. feb 2012

@aliza zaujimave, ja mam veru stvormesacnu a za tie mesiace nebola vonku asi len prvy tyzden v nemocnici alebo ked bola este uplne babatko, ktore mi zaspalo hocikde a hocijako 🙂
opytaj sa kamaratky, ze co cele dni robi, celkom by ma to zaujimalo 🙂))))

danielllka
28. feb 2012

@kolinia to je zas prehnané, že rok nejdú von, on von idú, ale skôr to tých centier obchodných, kde sú ale aj ihriská, dospelí si ponakupujú, idú sa najesť ( to musí byť 😀 ) do fastfoodov a idú aj na tie ihriská.. na vonkajších je detí pomenej (v porovnaní s našimi na Slovensku), ale zas celkom prázdne niesú.. ale tak je pravda, že tak, ako tu na SK vidíme na každom kroku prechádzať sa mamičky s kočiarmi, tam to vidno nieje..

aliza
28. feb 2012

@kolinia dceru som mala na SK, zili sme tam az do jej 3 rokov a fungovali sme tak, ze som rano nabalila kocik a vecer chodila domov 😎, cele dni sme boli vonku, aj v -10 stupnoch, tiez som to povazovala za spravne. Ale syna som mala tu a zrejme je to tu velmi nakazlive, von sa mi vobec nechce chodit 😒. Jasne, ze chodim s dcerou pesi do skoly, aj pre nu, aj chodim pesi nakupovat a maly je v kociku, cize dycha cerstvy vzduch, ale na take aktivne prechadzky nechodime, ale na jar urcite budeme.
A ta kamoska rada vari, takze vacsinu dna stravi varenim a potom asi oddychuje, pozera telku, spi s malou, neviem presne.

saza007
28. feb 2012

v UK nechodia s detmi von? Tak to mi je novinka... 😅 Teda uznavam, ze sa tu nepraktizuje 3-4 hodinove 'kocikovanie' uplne malych miminiek, ale inak tu deti chodia vonku normalne. Teda aspon tu, kde byvame my. Aj ked na druhej strane, nasi susedia maju male miminko, no uz bude mat hadam aj 4 mesiace a vonku som ich s nim este nevidela. Ale to je pre mna naozaj rarita 😖

digysa
28. feb 2012

Cerstvy vzduch....teraz neviem presne, ake vekove kategorie deti mate na mysli... ale predpokladam, ze pisete o velmi malych detoch...
Lebo taky predskolsky vek - tam su deti na cerstvom vzduchu predsa kazdy den...uz len cesta do skoly/skolky to zabezpeci
Ja som chodila na prechadzky len do casu, ked deti nevedeli chodit. Potom to uz boli "cielene" aktivity....
Urcite sme mali dni, kedy sme nemohli ist von, napr. ked sme mali hurikan, alebo tropicke burky. Nejako ma to nenutkalo poslat deti von, aby mali cerstvy vzduch 🙄 a padol na nich susedov strom.... 😒

Myslim, ze matky, ktore maju novorodencov strcenych doma robia velmi zle....ale mat zaskatulkovane, ze za kazdu cenu MUSIM ist von s dietatom to tiez nepodporujem....

SOm si ista, ze vsetky mamy radi chodia von s detmi......

katren
28. feb 2012

my tiez nechodime "povinne" kazdy den von....ale na obed ich obidvoch zbalim, supnem do kocika, trochu sa prejdeme po zahrade, zaspia a su odparkovani pred dverami 😉 tak maju cerstvy vzduch a ja stiham porobit doma co treba....a ked sa zobudia, tak sme vo vnutri a hrame sa 😉