Detské vyrážky na tvári

maminkasue
6. aug 2017

Ahojte, prosím Vás, vie mi niekto poradiť čo zaberie na takéto vyrážky na tvári 3-týždňového bábätka? Je to novorodenecké akné či potničky z tepla? Po narodení nemala žiadne vyrážky - len malinké biele bodočky na nošteku (ktoré ešte stále má). Vraj s tým netreba robiť nič, ale kedy to zmizne samé? Nezhorší sa to? A tie vyrážky na lícach sa vytvorili 3 dni dozadu (je pravda,že sa mohla prehriať). Pomáha potierať na tvár Dettol alebo masť Bepanthen care? Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď.

lucka08099
6. aug 2017

My sme mali podobne akne a nam dr poradila potierat materskym mliekom. Mensie zmizli beho dna, na tie vacsie bolo treba aj dva dni. Natierala som rano a vecer a niekedy aj behom dna. Z vysledku som bola naozaj velmi milo prekvapena

maminkasue
autor
6. aug 2017

@lucka08099 ďakujem za radu - a mliečko si si odsala? Lebo aj tie kvapky (vitamín D a K) kvapnem rovno do úst a hneď na to kojím...

kortinka
6. aug 2017

Ked je malicky na slniecku aspon 15 min. denne, tak vit. D nedavaj. Ten ziska zo slnka. V lete je lepsie dat ho na slniecko (ale nie medzi 11 - 16 hod.) ako davat vit. D v kvapkach. Inac to s tym materskym mliekom je super. Ja som to sice neskusala, ale verim ze to zabera. My sme malej varili kazdy den harmacekovy caj a s tym som jej potierala tvaricku tak 3x denne a tiez jej to pomohlo

maminkasue
autor
6. aug 2017

@kortinka práveže ešte nebola na priamom slnku - teraz boli horúčavy a ide mat len 3 týždne... Asi vyskúšam aj ten harmančekový čaj. ;)

lucka08099
6. aug 2017

Odstriekala som si na vatovy tampon a tym som ponatierala

lilu74
7. aug 2017

Moj maly mal tiez vela vyrazok po tvaricke dlho. najprv som to neriesila az neskor som skusala rozne kremy bepanthen.tekuty puder.lipobase.skin cap aj sme koznu navstivili ta mu dala dalsiu masticku a nic az ked som to prestala riesit mu to odislo uplne😉

janamexico
3. aug 2019

Ahojte mamicky prosim vas neviete co to moze byt sme mimo a malej sa vcera vyhodili tieto vyrazky nic z toho nevyteka pravde podobne ani nesvrbi mala je hrava pekne v noci spi teplotu nema ma ich par na rucicke a jednu na nohe

andrea1232014
20. aug 2019

@janamexico ahoj nas maly ma presne toto iste na ruke, nohe a na cielku, trapime sa s tym uz 3 tyzdne a vobec nam to neustupuje. Netusim co to moze byt, tiez ho to nesvrbi a nema ani teplotu. Vam to uz ustupilo ? Ak ano davali ste nieco na to ? Za kazdu radu dakujem.

janamexico
20. aug 2019

@andrea1232014 ahoj mala mala asi 10 vyrazok 3 na cele a ostatne ruky nohy davala som fenistil ale ten nezabaral skus dat tekuty puder dcerka to mala cc tyzden ale ak si dobre spomynam nan to zmyzlo samo natrela som iba 2x