Deti s Aspergerovým syndrómom

15. jún 2020

Mamicky mensich deti co maju podozrenie/diagnostikovany Aspergerov syndrom, napisali by ste mi prosim, ako sa to u vasich deti prejavovalo ? Co bolo tym klucovym momentom, ked ste si uvedomili, ze nieco nie je uplne v poriadku?
Mame podozrenie u nasho predskolaka.

deti95060810
15. jún 2020

je tu aj skupina autizmus....možno tam ti poradia viac...

autor
15. jún 2020

@deti95060810 nehladam skupinu

deti95060810
15. jún 2020

ale tam ti najskôr poradia ....ale samozrejme ako chceš....😉

lenko
15. jún 2020

pozri si môj blog spätne, ale môj je hraničný s VFA

sara07
15. jún 2020

zbytočne prskáš, u každého dietata je to inak
základny znak je napr že nemá opozdeny vyvin reči v 3.r rozpráva
su tu rôzne skupiny , nemusíš sa pýtať začni čitat , je tu dávaná tak často táto otázka že keby mám niekto písat tak sa zblázni
skus si pozrieť stranky nautis.cz alebo asperger.sk alebo su na web stránkach aj test cca základné znaky vdaka ktorym zistíš či ano ist na diagnostiku alebo nie
uprimne keby som mala začat pisat jednotilivé znaky a rozlíšenie kedy to spada už do pas alebo je to len normálna reakcia tak to pišem zo 3 dni
pýtaš sa velmi obsiahlo a nediv sa že nik to tu podrobne nerozpíše
diagnostika u pedopsychiatra alebo potom komplexné testy u nás robia andreas alebo acva blava

sara07
15. jún 2020

však sa nemusíš pytat, čitaj

eriksonka1234
15. jún 2020

Učím v MŠ a s Aspergermi mam už nejakú skúsenosť. V preds. veku sa to dá už krásne diagnostikovať. Chodí do MŠ? Neupozornili vás učiteľky na to, že je nepozorny, alebo iné náznaky? Ja zvyknem upozorniť rodičov, resp. navrhnúť, aby navštívili psychol. poradňu.

rumkolka
15. jún 2020

Drazdivost a zla adaptacia na prostredie...to si trufam tvrdit ze su dva znaky ktore maju asi vsetci aspici. Dalej to mozu byt jednostranne zaujmy,agresivita/vybuchy zlosti takzvane meltdown,narusena pozornost,vyhybanie sa detom,poruchy komunikacie...vsetko to zavisi od pohlavia a typu AS.

evka_s
15. jún 2020

Od cca roku a půl zlá adaptace na změny, stereotypy v oblékání, meltdowny kvůli čemukoliv co nebylo podle jeho představ fungování, senzitivita na zvuky a potřeba specifického tělesného kontaktu, neuměl spracovávat emoce (dobré ani zlé). Postupem času specifika v zálibách a zájmech (železniční přejezdy, vodovodní trubky, výtahy). Velmi brzy uměl čísla a písmena, ale nemluvil do 3 let vůbec. Všechny "příznaky" má do teď (bude mu 7), některé se zmírnily, některé vystupňovaly, nabalují se další a něco se daří potláčet.