Deti od susedov berú dcére hračky

kukakaj
5. sep 2016

Ahojte maminky, chcem radu, lebo uz neviem ako sa zachovat spravne. Mame malych susedov chlapec 3r a dievca 2r. Moja dcerka ma tiez 2r. Akonahle vyjdeme z domu a dcerka si vezme nejaku hracku, kociarik, motorku, odrazadlo, proste cokolvek, okamzite jej to susedia uz pred domom vezmu, doslova vytrhnu z ruky a ona svoje hracky nevidi, kym nejdeme domov alebo to jednoducho vzdam a ideme prec hrat sa na ine miesto. A to nie je iba obcas ale dennodenne, proste stale ked vyjdeme von, lebo chodime von v rovnaky cas. Ked im to nechce dat, zacnu tak priserne vrieskat ze je to uz neznesitelne, az to ona vzda a tu vec im tak ci tak da, potom ju nechcu vratit a zase vrieskaju, no des. Ja som rada, ze sa dcera vie o veci podelit a aj ju k tomu vediem, ale zas odtial potial. Oni jej tie hracky nicia, uz jej par veci polamali a niektore nie su najlacnejsie a uz nam to s manzelom dobre lezie na nervy, ale neviem ako sa zachovat, aby sme si susedov nepohnevali. Suseda si s detmi nevie dat rady a ja sa snazim nezasahovat, aby sa neurazila. Uz som sa snazila v klude vysvetlit im ze takto sa to nerobi ale tie deti su ako nepricetne, oni ani nevnimaju co im vravim. Fakt uz neviem ako, manzelovi to vadi uz dlho, ja som bola rada ze ma dcera kamaratov, ale uz je toho dost. V podstate oni sa s nou ani nehraju, vezmu jej hracky a ona si niekde uklada kamienky a oni sa hraju s jej hrackou. Byvame v malej dedine, takze nie je moc vyberat si miesta na hranie a stale odchadzat prec od domu.

sissy27
5. sep 2016

@kukakaj ako vážne si nevieš poradiť s dvoma malými deťmi? No chytia sa hračky tak im chytím ruky aj hračku a jednoducho nepustím... A môže sa pani suseda aj rozliať na kolomaž, ale ak je aspoň polonormálna, tak pochopí... Ak nie je, tak nemám dôvod udržovať jej priazeň.

missdiva
5. sep 2016

@kukakaj to sa deje na ulici ked idete na prechadzku? Neskusala si chvilu pockat na zahrade kym prejdu alebo posunut cas chodenia von o nejakych 15minut?

mihula
5. sep 2016

@kukakaj vsak skus ist vonku bez hračiek.Tie deti isto nieco vonku maju a skus sledovat,či si tvoja mala može nieco vziat z ich hračiek.A ak sa nevedia oni podelit s tvojou malou,ja by som trocha pritvrdila na rodicov

moni244
5. sep 2016

Tak neber hracky a chod o nieco neskor von, ak aj zoberies hracky a tie deti zacnu jacat, s kludom zober dceru a chod inam

pribinak
5. sep 2016

A ty stojíš a pozeráš sa? Vsak nech vrieskajú kolko chcu, beriem hracky a dieta a idem na ihrisko

kukakaj
autor
5. sep 2016

@missdiva to je stale ked ideme von, oni su skoro stale pred domom aj dve hodky, takze by sme asi nechodili von, keby sme sa chceli vyhybat. A mam este 4 mesacneho synceka a kvoli nemu to velmi posuvat neviem, lebo ak je unaveny chcem ho dat do kocika, aby nezaspal dnu...samozrejme susedia ho vrieskanim stale zobudia...to je uz dalsi pribeh 🙂

kukakaj
autor
5. sep 2016

@pribinak byvame v malej dedine, tu moc nie je kam ist, a ihrisko tu ani nie je...

pribinak
5. sep 2016

@kukakaj no a musíte sa hrat pred domom? Nemôžete sa ist hrat niekde na ihrisko dalej od domu? Nehovorím na druhy koniec sídliska, staci o par domov

satkovca
5. sep 2016

@kukakaj priviaz o kocik a ked budu brat povedz, ze to je vase a nejde to odviazat. Ja by som radikalne zakrocila.

minka2206
5. sep 2016

@kukakaj toto by mala riesit predovsetkym ich matka... a ked sa nema k cinu, tak by som to riesila ja... preco by sa tvoje dieta nemohlo hrat s vlastnymi hrackami? aj susedina dcera to skusa, matka to neriesi, ja jej jednoducho poviem, nech hracky necha, ked sa nevie spravat... niezeby som jej nechcela dovolit hrat sa, chodievaju k nam a zvyknu sa s dcerou aj pekne hrat... Ale potom sa jej nieco znepaci, zacne byt agresivna, zakerne udiera nasu dceru odzadu po hlave,strka ju a pritom je o rok starsia a raz taka väcsia ako ona... Suseda na to povie, ze si to deti maju vyriesit medzi sebou, co by som mozno brala, keby boli rovesnicky... Minule malej povedala, ze ked sa bude takto spravat, nebude k nam chodit a hotovo...

pribinak
5. sep 2016

@kukakaj tak potom jednoducho povedat tym detom, ze nesmie brat napr Emke odrážadlo, lebo Emka bude plakať a zobudí braceka
A drzat a nepustiť z ruky, tak co? 2-3 dni budu revat, potom pochopia
Deti nie du hlúpe, skúšajú kam sa da zájsť

0silvia0
5. sep 2016

@kukakaj neber von hračky, veď aj tak sa tvoja dcéra hrá s kamienkami a je permanentne bez hračiek, tak to bude za jedno... vlastne bude menej vreskotu a jačania. Jednoducho sa choďte von len prejsť a s hračkami nech sa hrá doma... Vonku trhajte kvietky, pozorujte vtáčiky a prírodu, háďžte kamienky do vody, rozprávajte sa a s hračkami nech sa hrá doma. Ja by som nemala nervy na jačiace decká trhajúce hračky z rúk... a ešte som nikdy nemala nervy vychovávať cudzie deti a matky...

kukakaj
autor
5. sep 2016

@mihula vacsinou jej beru odrazadlo alebo motorku a bez toho vonku dcera ist nechce....lenze nezajdeme kusok od domu a uz ich nema...a ked poviem ze ideme na prechadzku nech jej to vratia, zacnu vrieskat ako nepricetni a 15minut sa natahujeme s nimi...chlapec je zchopny za nami dobry kus utekat a vrieskat....ja mam maleho v kociku, ten place lebo sa zlakne, zohnem sa k nemu aby som mu dala cumlik a ten chlapec ma uz zase dcerine odrazadlo a je od nas uz aspon 20m prec...

missdiva
5. sep 2016

@kukakaj oni nemaju zahradu? To su len tak na ceste dvoj a trojrocne deti?
No asi by som sa na vasom mieste nezastavovala pred domom. Sla by som sa detmi niekam prejst alebo na ihrisko alebo bola na zahrade.
Predsa to sa k vam len tak nepripoja na prechadzku (obzvlast ak s rodicmi moc nevychadzate) ci ano?

moni244
5. sep 2016

@kukakaj treba prestat byt mila a zhuknut na tie decka, si makka, citia to

hradnapani
5. sep 2016

@kukakaj mna len napadlo, na zamyslenie: uvedomujes si, ze uprednostnujes priazen susedy (aby sa neurazila), pred zaujmom vlastnej dcery? Svet sa nezruti, ak sa suseda urazi a ty sa postavis za svoje dieta (bude ti za to vdacne). 😉 Nepletme si pojmy - je rozdiel podelit sa a nieco "ukradnut" bez dovolenia, suhlasu a vlastnej iniciativy.

0silvia0
5. sep 2016

@kukakaj alebo kým prejdete okolo detí, drž odrážadlo v jednej ruke ty, snáď tebe ako dospelej ho nevytrhnú z ruky, dcére ho odovzdáš, až keď budete v bezpečnej vzdialenosti... ale celé je to nejaké divné, báť sa takých krpcov a mať z nich nepríjemné pocity... hm...

pribinak
5. sep 2016

@kukakaj milého mládenca ked nevie umravnit mamka tak to správ ty
Jednoducho dôrazne a jasne

Ved ty si v očiach tvojej dcérky uplne nulová, to si nevies dat rady s takým dietatom?
Co budes robit ked v triede na zs narazíš na niekoho kto ju bude šikanovať ?

sardinka336
5. sep 2016

@kukakaj aby mojmu decku niekto niečo bral ked sa s tým hrá???? No také nehrálo...
Prišla by som k dietatu a zobrala mu to z ruky s tým ,,ze teraz sa s tým hráme,, jasne, rázne a bez pardonu. Tolko autority zase ja mám. Aj susede by som slušne povedala, ak b ysa ohradila, ze mala sa s tým teraz hra. Ak je normalna tak pochopí a ak nie tak jej problém.
Ono vychádzať s ludmi je pekna vec, ale ak je to na moj ukor tak je to hlupost. Proste si necháš skakat po hlave od cudzích deciek s ktorymi si mater nevie rady. A aby som ja odchadzala niekde inde alebo chodila neskor alebo sa presuvala po kanaloch aby mi nikto nič nebral....tak to neexistuje. Urob si poriadky teraz ked su deti male....časom to bude len horšie. A ver tomu ze cudzie deti skor posluchnu tu cudziu osobu, ktora ich ,,zhulaka,,. U mna by sa to stalo par razy a hned by som zasiahla.

henikav
5. sep 2016

@kukakaj je ine pozicat hracku s ktorou sa moje dieta prave nehra a je odstavene bokom, preco nie a zas nieco ine nechat svojmu dietatku vytrhnut hracku z ruky s ktorou sa moje dieta chce hrat. No nie nedala by som, chcete sa hrat mate rodicov, nech vam hracky daju. Su to este tiez male deti, nemusis byt na nich zla, ale treba im to vysvetlit razne a jasne, NIE. Je to nasa hracka pre moje dieta a to sa s tym teraz chce hrat. Snad sa nebojis malych deti 😉 Neboj, zavedies razne jednanie, nebudu si viac dovolovat

kukakaj
autor
5. sep 2016

@hradnapani takto som sa na to nepozrela a mas pravdu, vzdy som sa snazila zachovat tak aby bolo dobre a ozaj si to odniesla dcera najviac...dakujem pekne za ten prispevok 🙂

obsadenemeno
5. sep 2016

@kukakaj no ja neviem, co to je modu, ze sa dospeli ludia boja nieco povedat/okriknut/disciplinovat cudzie deti. Je take porekadlo, ze cela dedina vychovava dieta. Tie deticky by velmi rychlo pochopili, ze si to nemozu dovolit, keby si im to dala dorazne najavo. Sorry, ak ich nevie dat do laty vlastna mama, da ich do laty suseda. Pre mna, za mna, nech si doma hoci aj po strope lezu a mame po hlave skacu, ku mne si veru dovolovat nebudu. Proste im tie hracky nedam a hotovo, a dorazne NIE! pochopi aj 2rocne. A ak nie na prvykrat, tak na druhy, ci desiaty. Nic neboj, bud razna, si dospela, oni len prckovia.

jeennyv
5. sep 2016

@kukakaj ludia si dovolia len k tebe tolko kolko dovolis, mali ci velki, treba sa zachovat ako dospela a aby vsetci vedeli, kto je tu sef, vase hracky tak vy... to uz kde sme, aby sa cudzie deti natahovali a nicili nieco co je vase vlastne...deti vidia, ze si na nich mila, ich spravanie voci vam nema ziadne nasledky tak vystrajaju, jednoducho nedas nepozicias a bodka, ani vam tie hracky nepadaju z neba, ked susedove deti nemaju, oni su rodicia musia sa postarat a nie vy...ukaz hranice i detom i susedom..deti su este male a robia toto, predstav si ze s t takou nevychovou vyrastu a s vacsimi je to este tazsie... uvidis spamatas sa az, ked ta prcek od vedla niekam posle, ked mu nevyhovies...

hradnapani
5. sep 2016

@kukakaj niet za co. Som rada, ak pomohlo 🙂

sissy27
5. sep 2016

@kukakaj ako vážne je problém spacifikovať dve deti čo majú ešte zadky v plienkach?? daj adresu, prídem ti to predviesť... proste ja ako dospelá osoba tú hračku z ruky nepustím a môže ich aj rozdrapiť od jedu, bude mi to fakt jedno, predpokladám, že samé vonku nie sú a bude ich mať kto utešiť...

bonnie1
5. sep 2016

@kukakaj nehnevaj sa ale toto je na hlavu..aby ma dvojrocny zasran nerespektoval..a matka je kde? nemusis na neho zvriesknut len mu dorazne povedat ze stacilo a nech si ide po svojom.. ty kokso akoze ako sa ma citit tvoja dcera ze ju neochranis pred dvoma cudzími detmi????

kukakaj
autor
5. sep 2016

Boze zeny dakujem, ja som taka blba, stacilo mi par prispevkov a pochopila som to aka som bola makka, su to drzi uvrieskani krpci bez vychovy a hned zajtra robim poriadky 🙂 ...ked moja dcera je dobrucka, vsetko si necha vysvetlit , da sa s nou dohodnut, takze ja nie som zvyknuta na take razne jednanie s dietatom, lebo to doma nepotrebujem....

obsadenemeno
5. sep 2016

@kukakaj a este mi napadlo, ze keby si si ziadala nahradu za znicene hracky, mozno by sa suseda veeeeeeeelmi rychlo obacila..... a preco sa tie deti vlastne hraju pred domom? Zahrada neexistuje? To ako ich mater neserie, ze tam mozu ist auta, ze sa tym "anjelikom" moze nieco stat?

majca88
5. sep 2016

@kukakaj Suhlasim,.ze treba zakrocit. Nezalezi na tom, ze to nie su tvoje deti. Nicia tvoje veci. Normalne by som povedala milym rodicom, aby si s nimi urobili poriadok. Decka treba vychovavat od mala. Ved aj vlastnemu dietatu urcite hovoris aby si na veci davalo pozor a neznicilo ich. Preco by ti to cudzie decka mali nicit. A ak su susedia aspon z polovice normalni a rozumni ludia musia to pochopit.

mirka17
5. sep 2016

pozri sa na to z iného uhla, ty si nervozna, tvoj muž je nervozny, tvoje dieťa nemá svoje hračky, suseda je spokojná a jej deti usmiate a to len preto, lebo sa bojíš aby ste si susedov nepohnevali? Pozri sa, suseda to môže vnímať aj tak, že ak si ticho a nič nepovieš tak ti to asi nevadí, samozrejme môže to byť aj ináč, susede môže byť jedno ako sa cítite hlavne že ona ma klud od svojich urevancov, alebo a to je najhoršie, nevidí na tom vôbec nič zle, každopádne je to práve ona, ktorá by mala zakročiť. Kedže to trvá už dlhšie, a suseda ma očividne na saláme, tak by som to zobrala do svojich rúk. Na začiatok slušne povedať nie, ak to nezaberie tak to povedať tak ako to máš na jazyku. Stalo sa mi niečo podobné na ihrisku, tiež tam bolo jedno dievčatko, držé ako šlak, nič na nu nezaberalo, všetko brala mojim detom, nikdy sa neopýtala, raz dokonca odišla s odrážadlom (za 50 €) niekde mimo, ani sa neopýtala, ja som už chcela ist domov a nemohla som, lebo som nevedela kde mam odrážadlo a v tom si naklusala ona, hodila ho o zem až sa poškodilo a jednoducho odišla. neriešila som to, na druhý den som ju videla ako opät berie odrážadlo tak sa jej pýtam, že kolko ma rokov, a ona že 5, tak jej hovorím že to je odrážadlo do 3 rokov, že to nie je pre nu, tak odišla, a len čo som sa otočila, už na nom fičala, tlak mi stupol do astronomických výšok, išla som za nou a hovorím jej že ak si chce niečo zobrať že sa musí opýtať, a že už som jej hovorila že to odrážadlo je pre malé detičky, tak pre zmenu zobrala mojim babám kočiarik, no nechala som to tak, na druhý den prišla za mnou či si môže požičať odrážadlo, tak sa jej pýtam znova kolko má rokov a ona že 3!, musela som sa zasmiať, ešte aj klamárka mala to bola, spýtala som sa prečo mi klame, včera mala 5 a dnes už 3!, nedala som je, odišla sotila moju babu zo šmýkalky a ked som ju išla ratovať tak mi medzitým zobrala odrážadlo, a vtedy som sa fakt nasrala a malej som ako mi huba narástla povedala čo som mala na jazyku a bolo. odvtedy sa mi vyhýba oblúkom.