Deti narodené v lete

saty.predaj
23. máj 2018

Zaujimalo by ma ako fungovali mamicky co mali uz starsie dieta/deti a surodenec sa narodil v lete. Kolko trvalo kym ste sli von a ako dlho ste byvali vonku. Ake vlastne nebezpecenstvo hrozi pre novorodenca v lete. Dakujem

beky1813
23. máj 2018

Moja sestra narodena zaciatkom juna, od jula denne na kupalisku. Ja mam sice zimne a s oboma som isla von, ked mali tyzden

deti95060810
23. máj 2018

len čo sme vyšli s dcérou z nemocnice, išli sme si sadnúť na zmrzlinu....Dcéra spala pri nás. Každý deň spala na dvore v kočíku...žiadne obmedzenia.Nebezpečenstvo? pozor na horúčavy a prehriatie...

saty.predaj
autor
23. máj 2018

@deti95060810 cize ste v podstate hned boli cely den vonku?

saty.predaj
autor
23. máj 2018

@beky1813 ja mam 2 zimnych, ktori potrebuju byt vonku :D

kotatko201
23. máj 2018

@saty.predaj ja sice mam jedno jarne( ale bolo vtedy ako v lete) a druhe junove a teda hned ako nas pustili len prechadzky a pekne spavali v kociku... mala byde uz mat rok a stale spava v kociku... dokonca lepsie ako v postielke... ano treba davat pozor na prehriatie... a natierat ale inak nevidim problem... istotne je to lepsie ako v zime...

pininka
23. máj 2018

Tiez mam jedno jarne a jedno septembrove, s oboma sme chodili von len co dovolilo pocasie, teda pokial nelialo, alebo dokonca v aprili nesnezilo. Normalne sme boli von, len raz sa mi stalo ze sme boli na jednej akcii,bolo dost teplo a mala bola nekludna a v kuse na prsniku, potom som pochopila,ze bola smadna a davala som jej kazdych 20 minut, aby sa nedehydrovala. Ale spinkala v pohode.

zeytin
23. máj 2018

V lete sme isli von hned, ako som prisla z porodnice. V zime som prostrednu dcerku dala dva dni najskir na 15 min na balkon a na treti den od prichodu z porodnice sme isli von, boli teploty nad nulou. Netreba sa bat, samozrejme s rozumom, dat pozor na prehriatie, v kociku je este teplejsie ako vonku.

krepes
23. máj 2018

Ja mam letne dieta, von sme mohli kludne hned chodit, ale pravdupovediac ten prvy tyzden sme aj tak neboli vonku, potrebovala som sa zotavit.

saty.predaj
autor
23. máj 2018

@kotatko201 ved to ze ked pocuvam niektore mamicky ze cakali 2 tyzdne a najskor pribotvorenom okne. Osobne si myslim, ze vonku je lepsie ako v prehriatom byte, ale este mi nikto nedal za pravdu :D

suzie28
23. máj 2018

Moja sa narodila v polovici júla a hneď keď sme prišli z pôrodnici tak sme dali prechádzku ... keďže ja veľmi neposedím doma ....😂

nana1710
23. máj 2018

My sme tiež išli hneď von ved ako by staršie dieťa vydržalo zavreté doma. Chodila som radšej skoro ráno a potom až po 15tej, vo veľkých horúčavách sme boli radšej v tieni na dvore alebo vnútri. Dieťatko malo iba bodynko aby sa neprehrialo, žiadne balenie naširoko a perinky. Hovorím ale o teplotách okolo 30 a viac. Keď bolo príjemných 20-25 tak sme šli von ako sa podarilo. Bolo to super staršie dieťatko už behalo po ihrisku, mladšie v kočíku spalo, keď bolo treba prebaliť nakojit všetko sa dalo zvládnuť aj vonku. Takze sme strávili celé leto na prechádzkach- pre mna veľmi pekne obdobie.

saty.predaj
autor
23. máj 2018

@krepes no ved to ze po porode to byva vseljako. Tak ale starsi suodenci potrebuju animacie...

saty.predaj
autor
23. máj 2018

@nana1710 to som presne od niekoho potrrebovala pocut 🙂

nana1710
23. máj 2018

Netreba sa ničoho báť zdravý rozum a primerane obliekať nepočúvat rozumy že bude mu zimka a tak-dieťatko vás potom odmení dobrou imunitou. My sme vonku vždy boli veľa aj na úkor domácnosti a deti sú odolné a zdravé. Treba si to užiť - mna čerstvý vzduch vždy dobil energiou a potom aj doma sa to všetko lepšie zvládalo

deti95060810
23. máj 2018

@saty.predaj áno...ostatné deti sú zimné - január, febr, a tam to bolo úplne iné...Len pozor na horúčavy...

deti95060810
23. máj 2018

@saty.predaj čakať 2 týždne v lete? so zdravým dieťaťom? to hádam nie...

jana_eyre
23. máj 2018

ja mam prveho narodeneho vo februari, druhu narodenu v oktobri a treti je 5.9.. pustili nas po 4dnoch z porodnice a na druhy den som isla so vsetkymi detmi na prechadzku, takto sme chodili normalne 2xdenne, plus zahrada.. vonku bolo cca 26stupnov, bezvetrie , slnecno nevidela som na tom nic nebezpecne.. chory bol prvy krat ako 2m, lebo jeho starsi brat doniesol domov vsetko co sa len dalo, kedze bol prvy krat skolkarom..

winni
23. máj 2018

Tak mi poraďte ako bojovať s mojou mamou, tá stále len dookola, že musí byť v perinke a poriadne oblečené, lebo v brušku malo teplo a 30 stupňov nie je preň nič, už si neviem s ňou poradiť :(

jana005
23. máj 2018

@deti95060810 ahoj,ja som toto počúvala od svokry. Prvý týždeň ani náhodou von, potom len otvorené okno a prvá prechádzka len 10 minút 🙂

soldi
23. máj 2018

@winni a preco bojujes s mamou? vsak teraz si Ty mama 🙂 jednym uchom dnu, druhym von, alebo este lepsie jej rovno slusne povedat, nech sa do toho nestara, ze ona uz si svoje deti vychovala a teraz si na rade Ty 🙂

ja som hned po porode prvorodeneho dala vsetkym jasne najavo, ze JA som matka a ich nevyziadane "rady" ma vobec nezaujimaju. zvykli si a uz mi do nicoho nekecaju 🙂

junova
23. máj 2018

Ja mám obidve deti narodené v lete. S obidvomi som chodila von hneď ako sme prišli z pôrodnice.

zabina27
23. máj 2018

@winni skús sa opýtať pediatricky, možno ti dá odpoveď, ktorou sa budeš môcť oháňať. Moja povedala, že dieťa (novorodenec) má mať o 1 vrstvu navyše ako ty, čiže keď ty máš dlhé tričko, babu daj aj mikinku, ale keď sa ideš uvariť v tielku, tak mu predsa nedáš dlhý rukáv. Malé bábo má v kočíku teplejšie, vrstva navyše je aj prikryvka!!! A v týchto teplach je prehriatie nebezpečné, radsej si vždy zober nejakú deku, mikinku do kocika, keď bude treba, nahodis. Každé bábo je iné, niektoré majú radšej teplejšie, iné dá chcú vetrať, vsimaj si, či je spotené. A tak to povedz mamine... A áno, v brušku mali teplejšie, preto sa väčšinou v pôrodnici davaju na vyhrievané lôžko, aby sa adaptovali, ale o týždeň, mesiac už sú zvyknuté na bežnú teplotu 😉

janickacrazy
23. máj 2018

@saty.predaj v pohode môžeš ísť hned von, ja som išla hned na druhý den po príchode z porodnice s malým a to sa narodil v oktobri, ale bolo pekne slnečno vtedy, tak sme išli

zenaajmama
23. máj 2018

Väčšia je augustova, po 3 dňoch po prepustení sme šli na prechádzku,ale bola aj pred tym vonku na terase v kociku.Hlavne aby sa neprehriala.A samozrejme na slnko nie.

zuzuliennka1
23. máj 2018

@winni babatko sa velmi rychlo prehreje/podchladi, nema vyvinutu termoregulaciu... 30 stupnov nie je pren nic, to ako mysli?? ze mu je teraz zima? no to je pekne, ze ako bolo v brusku, ale uz je vonku, s prvym nadychom po porode uz su veci ze ako mu bolo v brusku - pase.... take podmienky uz mat nebude :D
s letnym babom v perinke, no neviem... ja mam decembrove dieta a prvykrat sme boli na hodinu vonku hned, ako nas po 4dnoch pustili z porodnice... jedna vrstva navyse ako som mala ja - teda tielko/bodycko/teply overal/fusak...
s letnymi detmi je menej starosti co sa obliekania tyka - bodycko- pod neho mozno este vrstvu - a prikryt deckou ak velmi teplo, alebo aj svetrik.. vrstvit... ja som vobec do perinky nedavala... opatrne na prehriatie

zenaajmama
23. máj 2018

@winni nebojovat 🙂 vypočuť, a urobiť po svojom.

moonglow
23. máj 2018

mladsi syn sa narodil zaciatkom jula, vonku sme sli hned na druhy den po prichode z porodnice ... urcite sa netreba trepat cez obed na slnko, ale v chladku bude drobcovi fajn... moj byval vonku len v pamperske a v najtensej letnej ulitke

moonglow
23. máj 2018

vonku sme byvali od jedneho kojenia po dalsie, cize cca 3 hodiny, dva krat denne

zenaajmama
23. máj 2018

@zenaajmama ja aom jej dala len tenké dupacky, nič iné.V peeinke som nemala ani jednu vôbec.

janickacrazy
23. máj 2018

@zuzuliennka1 ja nikdy nezabudnem jednu známu, dieťa narodené v máji, stretla som ju v júni, bolo fakt teplo, asi 26 °C, dieťa naobliekané ako cibuľa, ešte v zavinovačke, pod ním hrubá deka, zakryté dalšou dekou a ona sa sťažovala, že malá sa vždy spotí a ked príde domov, tak ju musí prezliekať, chúda dieťa