Deti ma neposlúchajú a robia si čo chcú

lauriema
27. aug 2020

Ahojte, zas raz idem po radu tu na MK lebo mi parádne radite. Naozaj aj ta téma ktorú som založila minule že nič nestíham posledné dva dní praktizujem niekoľko rád a všetko stíham. Ale k veci moje staršie deti lebo ich mam 3.Syn 8r a dcérka 5r.strasne ma nepočúvajú pred ľuďmi keď niekde som alebo je u nás niekto na návšteve ci už cudzí alebo rodina no katastrofa, poviem slušne prestaň, nerob nepomáha, kričím nepomáha, čapnem po riti nepomáha. Úplne si robia čo chcú. Alebo syn dnes úplne ne hapacka bola som s deťmi bon, prišla k nám švagriná a syn na ňu že Chod mi kúpiť dačo... A ja Darki to ako sa správaš a on ešte horšie drzo... Ani von ma nepočúvajú si robia čo chcú som z toho na nerv v normálne stále rozmýšľam co som spravila zle.... Tak dievčatá moje radite mi 😉🤟❤️

hanah1166
27. aug 2020

Majú tvoje deti aj nejaké tresty za svoje správanie?

jaskolka
27. aug 2020

Možno tu ma zvozia, ale pred par rokmi by to bolo na jednu poriadnu cez ústa, ja sama keby som tak sa vyjadrila pred staršou osobou, tak bez pardon by, som vyfasovala. 8 ročne dieťa už musí vedieť, čo smie a co nie, a ze jednoducho dospelý človek nie je jeho kamarát z pieskoviska. Dostali tvoje deti nejaký trest za drzé správanie a reči?

deti95060810
27. aug 2020

a čo ocinko.... nerobí poriadok?
Lebo môj mm keď sa zdvihne zo stoličky a zoberie do rúk papuču tak deti letia krikom hore schodmi.... 😉

lauriema
autor
27. aug 2020

@hanah1166 Nie, nemajú aký navrhuješ napríklad?

lauriema
autor
27. aug 2020

@jaskolka Dala som cez rit, nezabralo to ešte horšie

lauriema
autor
27. aug 2020

@deti95060810 Oxinko není doma v práci je. Keď je doma deti sú ako😇😇

hettinka
27. aug 2020

@lauriema keď robia vonku alebo na návšteve zle, otočka a ide sa domov. A doma žiadna telka a zábava už v ten deň. Proste prídu domov a jasne im das najavo, že sa hneváš. Trebars im daj nejakú robotu, upratať hračky, skrinky. Najmä tomu staršiemu.
Horšie ak robia zle doma a máte návštevu. Možno by som ich poslala do izby a po odchode návštevy postup popísaný vyššie.
Bitka sice ventiluje pocity, ale nič nerieši. Oni musia dostat trest, taký, čo im bude vadiť. Svoje deti poznáš najlepšie sama, čo im treba zakázať. Na našich platil zákaz telky a návštevy u babky.

lauriema
autor
27. aug 2020

@hettinka Ďakujem, starší syn sa naozaj správa hrozne a ta 5rocna dcéra to kopíruje potom. Kričí po mne, keď je doma mm tak si to nedovolia

hettinka
27. aug 2020

@lauriema to mi je ľúto.
Ja som vždy deťom hovorila, že mi je ľúto, že majú trest, ale ja sa hnevam z takého a takého dôvodu a musia znášať následky.
Deti veľmi vedia odhadnúť, do koho si môžu dovoliť. Ale kričať po mame, to by nemalo byt.

lauriema
autor
27. aug 2020

@hettinka Si zlata, ďakujem ta empatiu 😘Musím to zvládnuť

elanor
27. aug 2020

@lauriema lebo tvoj muz ma ocividne autoritu, preto si to pred nim nedovolia, a z teba maju handru, tak sa k tebe tak spravaju. Treba dat raz a navzdy jasne najavo, ze nie si ich sluzka, ani ziadny uny poskok, ale ich mama.
Neposlucha vonku, otocka na opatku a hajde domov. A bud do kuta postavit, alebo do detskej izbicky. Plus ziadna telka, ziadny pocitac, ziadny mobil a pomahat v domacnosti.
Nebudes? Ok. Zabudni na telku ..., maskrty, hracky ... xyz ...
Ty si poznas svoje deti a mala by si vediet, ktora vymozenost coi "pozitok" im bude najviac chybat a ten im odopriet. Ale hlavne si stat za slovom a zakaz aj dosledne dodrzat.

lauriema
autor
27. aug 2020

@elanor Môj syn má tak ťažkú povahu že si to ešte nevidela. Naňho proste neplatí vôbec nič. Zákaze mu všetko on mi povie ze jemu je to jedno ide spinkať, cely čas spi ignoruje každého

katty2012
27. aug 2020

@lauriema uz ta veta "ako sa spravas" nie je ok. co je to otazka? vycitka? ma ti na nu odpovedat? ci co to je. treba mu dat oznam, a prikaz "toto nerob" a z tvojho hlasu musi pocut, ze to myslis vazne. nie si pre nich autorita a to nie je problem deti. oni sa len pohybuju v hraniciach, ktore si im nastavila ty. to je to, co si asi urobila zle

sense
27. aug 2020

Keď nepisluchala vonku šlo sa domov.... Keď neposlucha doma hold smer izba... Žiadna telka, žiaden tablet a keď ma ozaj naštve a nestačí povedať 2 krát s kľudom tak 3 krát to ma s nasraný hlasom... A pomáha aj nastaviť zrkadlo nepočúva ty, no nepočúvam ani ja...

elanor
27. aug 2020

@lauriema v poriadku, tak trest pokracuje na dalsi den. To nie ze on idu spat a hotovo vyriesenie, mama vyskoc mi na hrb.
Na dalsi den sa bude tvarit, ze mlady panko je dokonaly anjelik???
Ziadne take, ta nech je bez telky ci coho aj mesiac. Ziadne maskrty, len jedlo co je doma navarene, najlepsie take co z duse naznasa. Nezjes? Ok, ostan hladny, ale insie nedostanes.
A ziadne lietanie po vonku z kamosmi, doma bude sediet na riti, ucit sa alebo robit ulohy.
Nebude sa ucit. Ok. On dostane v skole poznamky, ci zle znamky. S nim sa to povezie. On sam musi prist nato, co a kedy je dolezite.
Ak potrebu padnut na nos, aby sa uvedomil, no nech padne. Ak bude potrebovat pomoc, samozrejme pomz mu postavit sa.
Ale nepodporuj ho v jeho tvrdohlavosti a nemiestnom spravani.

lindusss2016
27. aug 2020

Nuz, uz len to, ze si rozkazuje, aby mu niekto nieco kupil dost vela vypoveda o tvojej vychove. Detom treba od malicka ist prikladom a ucit ich pravym hodnotam, nie materializmus. Netreba detom davat dary, sladkosti, hracky a pod., treba im venovat cas, hrat sa s nimi, ucit sa s nimi, tvorit s nimi atd. Skus to este zvratit a chod na neho po dobrom, povedz mu pekne kludnym hlasom, ze sa ti nepaci, ked na teba krici, ze by bolo ovela lepsie, ak by sa s tebou rozpraval pekne, ze vtedy by ste spolu mohli robit to a to...

hettinka
27. aug 2020

@lauriema žiadne take že mládenec ide spat. Máj pripravené vždy veci, čo bude mat urobiť. V tom veku už by mal pomáhať v domácnosti v pohode, mal by mat povinnosti, zo už nie je malé decko, čo sa bude len hrať, papať a spať.
Ide september, takze mu nastav režim - škola, učenie, pomáhanie, krúžok, trochu zábavy tiež samozrejme. A na neposluchanie mu nezostane toľko času. A malej slecne primerane veku tiež.

lauriema
autor
27. aug 2020

@katty2012 Chápem máš pravdu budem sa snažiť napraviť to snáď nebude neskoro

lauriema
autor
27. aug 2020

@sense Áno, áno, to zrkadlo som dnes praktizovala. Šiel spinkať, uvidíme zajtra

lauriema
autor
27. aug 2020

@elanor Ahoj, no toto je presne ďalší nás kameň úrazu učenie, cele prázdniny sa neučil, sak mne už normálne do plaču je. Ze on sa proste učiť nechce hodí mi knihu alebo zošit na zem a hotovo keď som kričala rozplače s a začne každému napr. Babke vravieť že ho tyram. No úplne nezvládam výchovu. Som na konci so silou už ani po dobrom ani po zlom. Ešte mám aj malú 7 mesačnú a idú jej zubace akurát takže aj ja som trosku podráždená.

lauriema
autor
27. aug 2020

@lindusss2016 Áno, od malička som sa s mm nahanala aby mal všetko čo chcel a vidím teraz je to chyba nič si neváži. Hneď keď niekto príde na návštevu prvá jeho otázka je co si mi doniesol?

lauriema
autor
27. aug 2020

@hettinka Budem musieť takto, pretože ja sa v októbri aj Boh dá chystám späť do prace a bude to náročné pretože máme 7 mesačnú dcérku. Musí mi pomáhať

elanor
27. aug 2020

@lauriema to samozrejme chapem. Pochopila by som v tomto pripade aj to, ze by jedneho dna rupli nervy a mlademu nalozila na zadok kolko sa do neho zmesti.
Ostava uz len nastavit prisne hranice, a tresty za neposluchanie a drze spravanie. A ich striktne dodrziavanie.
Pripadne nech s nim poriadne hodi rec tvoj muz -. ako chlap s chlapom. Vravela si, ze k otvoci si nedovoli. Nuz tak do vychovneho procesu treba zapojit aj tatinka a nech si synacika vrace do koze. Nie je normalne, aby otec akceptoval spravanie syna k svojej matke a k jeho zene.

lauriema
autor
27. aug 2020

@elanor Práveže môj muž má veľmi tvrdú výchovu. On proste niečo povie a tak to je. Raz syna aj zbil, Syn nárokom robil zle veci hodil do TV napríklad autíčko, to mu ešte prešlo, potom nárokom nechcel čítať, a stále plakal volal vkuse babke, že ho tyrame že ho nutime veľa čítať a on nevládze a také veci manžel bol taky nahnevaný tak ho zbil... Ale potom asi tak mesiac bol ako anjelik fakt

marca12
27. aug 2020

@lauriema jezisi to poznam. Je nesmierne tazke vychovavat taketo povahy. Tresty nepomahaju,nic nepomaha

elanor
27. aug 2020

@lauriema no vidis a teraz si sama odpovedala na cely tvoj problem...

stevvvka
27. aug 2020

Zacni davat trest a dosledne dodrziavat.

Myslím , ze ty aj zakazes, ale potom nedodrzis.. Alebo trest zmiernis.. To je chyba!
Ked deti pochopia ze nie je nie, neublizi im to. A zatrhnut kupovanie blbosti. Nie, nedostanes. Neposluchal si, bodka.
Zaciatok bude tazky, o nervy.. Ale dodrz, co pocies, dodrz kazdy slub, tresf.. Casom uvidis pokrok.

alexandraalexandrova
27. aug 2020

@lauriema po zadku nie je riesenie...treba ich ucit zodpovednosti za vlastne spravanie. Odvravas? Neposluchas? Ok, mas zakazany pocitac. Neupratal si hracky? v poriadku, tak ti ich zoberiem na tyzden a nebudes mat ziadne. Alebo proste nejake ine paky podla coho pochopia ze akcia vyvola reakciu. A ked nieco povies, toho sa drz. Nieze sa za par minut zlutujes, alebo sa budes vyhrazat a potom nic z toho. Oni musia pochopit ze ak sa budu spravat zle, bude to mat negativne nasledky.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauriema
autor
27. aug 2020

@marca12 Vážne? Som rada ze v tom niesom sama