Mám ročnú dcéru, ktorá má so spaním problémy od narodenia. Už ani neviem odkedy mi nedokáže cez deň vkuse spať viac ako pol hodinu. Je jedno či spí v postieľke alebo vonku v káre, ako keby mala v sebe hodinky. Máte aj vy také deti? Ako riešite spanie? Robíte im režim, na dva spánky? Jedna pol hodina doobeda, jedna poobede?
Kedy dávate dieťa spať na nočný spánok?
Ahojky, moja starsia dcerka bola taka ista..spavala mi cez den len pol hodinku..davala som ju raz doobedu a raz poobede..ale po roku a pol mi spinakala len raz denne..a vecer isla spinkat o siedmej, ale zato celu noc..🙂))
@venny26 ahoj, kolkokrat denne spinka? Ked ju das spat iba jedenkrat, tiez spi len pol hodinu? Moja mladsia tiez toho vela nenaspala. Spavala po pol hodinkach, v 4.mesiacoch zacala spavat 2x denne a v 8.mesiaci jedenkrat za den. Vtedy sa jej spanok upravil. Zacala spavat dlhsie a aj spanok v noci sa polepsil. Teraz dokaze spat aj 2,5hodiny 🙂
Moja dcéra má už síce 11 rokov, no keď si spomeniem : po príchode z pôrodnice, resp. keď mala cca 2 týždne : jeden deň prespala s prestávkami, druhý deň bola celý hore (možno spala 2 x 10 min.) Malal 7 mesiacov, keď nastúpila do jaslí a tam boli z nej "happy" : po obede im spala 20 min, do obeda vôbec. Ak náhodou zaspala (napr. v ohrádke pri hre, ani sa ju esnažili zobudiť na spanie). Asi 3 x ich prekvapila a spala cca 2 hod. a to sa chodili pozerať, či dýcha. Doma to bolo to isté. Poobedný spánok ? Hodina nervov s uspávaním a potom som to vzdala. Prechádzka v kočíku aby spala ? Možno 30 min a koniec. Telo si asi samé pýta koľko spánku potrebuje. A večer zaspávala medzi 20-21 hod. Ale i neskôr. Teraz na to spomínam s úsmevom 🙂
@rebeka7501 no tiež si to mala pestré. Mňa len štve že si nič neurobím pri nej. Dávam ju spať dva krát za deň (už som na to prišla po roku trápenia), ona mi viac ako pol hodinu v kuse nespí. Skúšala som aj jeden spánok za deň ale nevydrží mi do večera - teda vydrží ale je jedovatá unavená. Radili že nech ju nechám hore a dávam spať až okolo obeda, že bude spať dlhšie....ale bohužial. A keď je hore nevie sa hrať sama, nebaví ju telka...jednoducho si pri nej nič neurobím. Hrá sa sama asi tak 5 min a telka ju baví možno 3 minúty. My sme tiež mali so zaspávaním obrovské problém, konečne sa naučila že si ju dám na ruky pohladkám, poviem, že ideme spinkať a do dvoch minút spí..túúúú svoju pol hodinku.
@saska232 mne celú noc neprespí. Sú noci kedy mi dokonca pije mlieko aj dva krát. Každú noc jedno mlieko. Stalo sa mi asi 5 x a to bolo už dávno, že nepila vôbec mlieko a to bolo mladšia. Verím že sa to upraví keď bude mať jeden spánok, bože normálne závidím mamičkám, ktorým deti spia, že dve hodiny v kuse, pre mňa by to bol zázrak 🙂
@k_a_j_k_a dávam ju dva krát, snažím aby spala raz doobeda tú svoju pol hodku a raz poobede a večer sa ju snažím o tej ôsmej. Ale s týmto režimom som začala nedávno. Stále som si myslela, že si to sama upraví. Ale nestalo sa tak. Áno aj keď ju dám spať iba jeden krát spí len pol hodinu, potom mi nevydrží do večera a odkvacne mi ale o piatej a potom nie a nie zaspať na nočný spánok. Raz sa mi poradilo, že mi okolo obeda zaspala na pol hodku a zase som ju uspala na ďalšiiu pol hodku ale to sa mi stalo iba raz. Už sa neviem dočkať kedy sa to upraví a bude mať hodinový aspoň spánok alebo nedajbože dvojhodinový....to by som už asi nevedela čo robiť s toľkým voľným časom 🙂
@venny26 Malú som dávala do autosedačky (vajíčko) a na stôl do kuchyne - alebo kde som bola a bolo dobre, potrebovala okolo seba spoločnosť. Možno keď varíš (napr.) daj jej varechu a malý hrniec alebo 2 pokrievky - hrozný zvuk, ale bude to pre ňu niečo nové. Deti hračky nezaujímajú, majú ich strašne veľa a sú pre nich obyčajné - nezaujímavé. Skús jej dať na hranie niečo atypické, samozrejme nie také s čím si môže ublížiť.
@rebeka7501 moja má také citlivé uši, že keď tú pol hodinu spí v posstieľke ja som v druhej izbe a ani pomaly nedýcham. Nedaj bože idem niečo do kuchyne, vedľa mi spí a všetko začuje a je hneď hore. Pritom keď bola malá zaspávala pri televízory. Je to smutné ale ešte som pri nej nič nenavarila, a to má rok. Pokusy boli ale keď som asi 10 krát odbiehala od šúpania zemiakov tak som to vzdala, som rada, že si ohrejem jesť, že malú nakrmim. Keď je lepší deň pustím pračku a vyvešám. Na hranie jej dávam plastovú fľašu, meter, hocičo, topánky tie ona miluje má aj oblúbené hračky ale vydrží max. 5 min. A to tiež len vtedy ak ma nezaregistruje že idem okolo.
@venny26 A nemáš nejakú kamarátku, ktorá má rovnako staré dieťa ? Oni sa prehrajú, ty si porobíš a popri tom si pokvákate s kamarátkou. No prajem pevné nervy. Neboj sa, varastie z toho.
@papucz mne sa budí nepravidelne, napr. na večerný spánok ju dám spať, do pol hodiny, alebo do hodiny je hore a plače, postaví sa v postieľky, dakedy hľadá cumel, a dakedy plače a má ho v puse. V tých lepších dňoch sa mi po uložení zoubdí prvý krát asi po troch hodinách. A nad ránom je to pravidelne. A okolo piatej mi len mrnčí a mrnčí a furt jej dudel musím dávať a točí sa tak to je do siedmej, to je skoro každé ráno.
Aj nas maly je polhodinovy....Cez den spava dvakrat po polhodinke a potom nastastie v kociar hodinku a pol..a v noci nastastie spi..zatial 😀 Ale presne viem o com pises...
@rebeka7501 mám susedy ale oni všetko stíhajú deti im spia aj dve hodiny, dojdem k nim navarené, upratané, ožehlené...a ja si pripadám ako neschopná. Mama mi sem tam pomôže keď potrebujem upratať, lebo malá ma teraz hopa hopa furt na ruky a keď ju nezoberiem plač spustí, žeby už obdobie vzdoru? Ja mám pocit, že som s nervami na pokraji nejako ma nič nebaví.
@venny26 je to síce tvrdé, ale nech si poreve. nie si predsa na gumičke. musí začať cchápať, že mamina má robotku a potom sa budeme hrať.
@venny26 a upratovať môžeš začať keď bude mať malá 3 roky. koľko nových vecí objavíš 😉
@rebeka7501 to dúfam už budem v robote 🙂
tak moja ma 6mesiackov a mame to rozne ale mame akoze asi rezim 🙂
tak spava aj pol hodky ale tak casto cez den a najviac spinka 1hodku a ukladam ju spat vzdy po kazdej 1 a pol hodke lebo dlhsie hore nevydrzi a ked aj chcem dam ju na postel do izby a za par minut spinka 🙂
je uz naucena 🙂 nemam vecer nejako to vytycene ze vecer spat 😲 lebo sa budi aj v noci asi kazde 2 a az 3hodiny 😖 pije mliecko 🙂 normalne je dam mliecko a spinka dalej a niekedy normalne sa preberie a lezi medzi nami a hra sa hodku a pol asi kvoli zubom nemame este a uz sa nam tlacia
tak ja akoze malu kupam kazdy druhy den medzi 18 a 19hodinou a dam jej mliecko a to beriem ako vecerne ukladanie 😒
@rebeka7501 Uz je sice velka, ale skusala si spat pri nej? Lebo ja ked dam maleho do nosica, tak na mne si pospi niekedy aj hodinu a pol...ale to tiez je na prd, lebo tiez nic neurobis. A keby som ho zlozila, tak je hned hore...je to na prd, ja robim len po veceroch, zehlim, upratujem...potrebujem sa poriadne vyspat 😀
@rebeka7501 A dalsia vec...ja ho aj hodinu uspavam...ale tiez len cez den, vecer sa da
@something táto odpoveď bola skôr pre venny26, ja už mám našťastie po tomto období. ale s radosťou naň spomínam 😵
@rebeka7501 ano, sorry
My máme 4-mesačnú a sme na tom rovnako, spáva cez deň vkuse max. pol hodiny, nevie prejsť do hlbšieho spánku, a to už hádam od druhého mesiaca. Je veľmi aktívna. Ja ju dávam spinkať vždy za dve hodiny od zobudenia na tú jej polhodinku. Večer zaspáva medzi siedmou a ôsmou, to už vie potiahnuť aj keď ju po polhodinky musím znova uspať.