Ahojte, akurát cca pred pol hodinou mi maličky spadol z postele, je to trosku vyššia posteľ a padol skôr na hlavičku... Bohužiaľ na parkety... Plakal asi minútu a potom bolo všetko dobre.. Teraz sa pekne hra, tak neviem ci utekať k doktorovi, alebo vydržať... Celá sa klepem ešte sa nám to nestalo, maličky ma 10m..prosim poraďte.. Ďakujem
@livs25 rovnaký príspevok tu je od rána aj s komentmi....stačí si ich prečítať....ale keďže si v strese - pokiaľ dieťa v kuse neplače, nie je malátne a nezvracia - nie je dôvod na paniku...treba ho len sledovať...ak by zvracalo alebo zostalo malátne hneď lekár alebo pohotovosť....na hlavičku padne ešte veľakrát, hlavne keď začne s chodením....
Pri páde na hlavu z vyššej postele by som šla. Radšej ísť a zbytočne ako neísť a nedajbože zanedbat
@livs25 neboj, ak by mu niečo bolo - určite by si to zbadala.....pokiaľ ale prestal plakať a vidíš že je aktívny tak sa zbytočne nestresuj, malé deti padajú bežne, ešte veľa krát ti padne rovno na hlavu🙂také 3hodinky ho treba sledovať - pokiaľ by sa ti nezdal vtedy je na mieste lekár....ale pokiaľ nemá príznaky ako malátnosť, zvracanie, neutíchajúci plač tak ho treba len sledovať a nechať v klude, žiadne namáhavejšie aktivity ako kúpanie a pod....
Neutekaj hneď ale treba ho dobre sledovať, pokiaľ by začal vracať alebo proste byť taký oťapený tak by som šla pre istotu
Nam tak spadol v noci z postele tiez v tom veku. Boli sme na RTG na pohotovosti, nic mu nebolo nastastie...
Bude dobre,uvidis,no sleduj ho aspon 2 dni,aj v noci,ci reaguje,nemusis budit,len stuchni,ci sa pomrvi.Ak mas obavy,chod na tu pohotovost,pre svoj klud.Vseto dobre.
Aj nam decka padli, z gauca,postele..
, ja som vzdy isla ,pre pokoj duše, urobia rtg a klud rezim,sledovat stale
Stane sa
Treba ho sledovat ako pisali vyssie baby a ked vracat nebude,tak je to ok.A nedat ho spat 2-3 hod.Nam sa to stalo tiez.Ba mal rok a zletel- skotulal sa zo schodov a zastal na 11-tom.Zatvorili sme nahodou vedla dvere.Mal nastastie vsetkych anjelikov pri sebe..
@adkoalauri už je tomu 6 hodín a je čulý, hra sa a papa.. Ešte ani nevracal a spinkal asi len pol hodku
Skus ci nema napuchnutu fontanelu
@livs25 som zachranarka..pri pade treba sledovat dieta..hlavne zrenicky ci ich ma rovnake a ci reaguju rovnako na svetlo.v pripade zober dieta na pohotovost ked mas obavy a urobia Rtg hlavy ci nedostal otras mozgu a nechaju na par dni ma pozorovanie..inak dteska hlavicka je flexibilna s tym ze fontanella neni zrastena..aj ked spadne nemal by sa velmi udriet..
no ako ste na tom prosim ta dnes? nebolo mu nic? ono aj taketo pady vedia byt totizto nebezpecne a otras mozgu dietatko dostane ani sa nenazdas
Mne mala spadla ked 4 mesiace a to som sa otocila iba pre plienku princezna spadla medzi hauc a stolntaky poriadne hranaty ako.som sa otocila malu som.videla na ako lezi na zemi a pravu rucku.mala.vyklbenu.skoro som.infakt dostala.ako som ju schmatla xzacala rak hodinu v kuse nevedeli sme ju niako ukludnit teraz sme nevedeli.ze ci ma nieco zlomene ja som.behala po byte ako besny tiger triasla som.sa ako svina kebyze manzel na mna nezakrici tak asi skolabujem vtedy sme nemali auto tak sme volali zachranky prisla pozrela isli sme na pohotovost dr v sanitke ma upokojovala taka zlata bola aj ona sama hovorila ze jej syn spadok.ako.mesacny ale radsej na rengen a nakoniec nebolo.nic ani zlomene ani vyklbene ani prasknute musela som.ju sledovat 24 hodin ja radsej idem aj keby 20x isto je gulomet teraz idem so synon.druhy krat udrety malicek.prvy krat iba narazeny no.uvidime teraz sice cakali.sme ale on uz je veliky ale hovori ze boli tak ideme a ma to.zfrabene ja by som.isli.
Sleduj, ak zacne byt malatny alebo vracat tak smer lekar