Ahojte, chcem sa poradit najma s tymi co uz maju deticky a nejaku tu skusenost. Nasa mala ma vecerny spanok super ulozime ju do postielky a sama zaspi. Denny spanok ma vsak vo vnutri len a len v lehatku inde mi nezaspi a potom poobede musim ist s nou von lebo zaspi len v kociku. Viete mi poradit ako ju naucit spat dnu a nie len v kociku? Celu zimu som chodila s nou von po snehu ale proste niekedy potrebujem aby spala dnu najma ked niekam ideme ... Vzdy dufam ze ked bude vacsia tak sa to zmeni.. Mam len blbe nadeje?.. A to kreslo ma tiez trapi ucim ju zaspavat v postielke ale vkuse sa tam pretaca a potom zacne plakat .. Vdaka.. ma 6 mesiacov
My sme mali problém hlavne večer, že nechcela sama zaspať v postieľke, ale ja som si ju nechcela naučiť zaspavat na rukach a ani s nami v posteli, tak som bojovala a to tak, že som ju ulozila do postielky na spanie a začala plakať, zobrala som ju na ruky, utisila a prelozila zase do postieľky, keď začala znova plakať, urobila som to isté a takto som to opakovala až kým nezaspala... Bolo to hrozne unavujuce, ale nakoniec si zvykla zaspavat sama v postieľke aj večer... Len si ju neuc zaspavat v kociku, iba ked ozaj idete von...
pozrite si knizku kazde dieta sa vie naucit spat
ale ja zo svojej skusenosti, kopa veci pride sama aj bez nasho pricinenia. Skratka raz zaspi aj doma a uz jej to mozno ostane🙂 nas spaval vonku skoro do roka, ci prsalo, snezilo... Zaspal, kocar som postavila na dvor pred okno... keby sa vam dal dat kocar aspon na balkon, ak nie je dvor... a potom zrazu z nicoho nic som cosi robila v case obednajsej vychadzky, pridem do izbicky ho zobrat a on si ustlal na zemi🙂 potom aj 3-4 mesiace spaval na zemi kym sme presli do postielky. na kazdeho plati nieco ine.
aj take to postupne zvykanie ako je pisane vyssie je dobre, len sa to nesmie prehnat aby si neurobila averziu- nam sa uz take par krat podarilo, ked sme maleho do niecoho tlacili. no nic menej, ked ju tam nechas par dni vyplakat, nakoniec zaspi. Ide o to, kolko zneses ty a susedia🙂 My sme rumazgali cca tyzden kym sme presli zo spanku na zemi do toho, ze mu dam do jednej ruky dudel, do druhej flasku, zavrem dvere a nestaram sa🙂
@ankowie pozri,moja mala vyse roka,kzd si zmyslela,ze uz nebude poobede zaspavat tak,ako zaspavala.. Zo zufalstva som ju dala.do kocika a tam kupodivu,zaspala. Tak spavala tam.
A zo zaciatku bola kolikova,takee uspavanie len na prse,co mi nevadilo alebo a to skor na rukach nosiac ju,kym som ju nemohla uz naozaj tuho spiacu,prelozit.
Tie detick to zvyknu menit,aj ked nie vzdy k lepsiemu... Najlepsie je to od zaciatku striedat asi,aspon teda pri malom to tak bolo,kedze on nebol kolikovy,zaspaval na prse,alr nemal problem ani v kociku kedykolvek.
No zas bol slabsi denny spac,takze zas zacal od 16.m.spanok rusit.