Denný spánok batoliat

marfa333
28. máj 2022

Ahojte maminy, idem si k vám po radu. Prosím vás píšte tie, ktoré máte relevantné odpovede prosím.
Naš krpec ma 8 mesiacov a sme v bode kedy je preňho 3 spánky cez deň veľa, lebo potom v noci býva častejšie a dlhšie hore. Zaviedla som mu teda 2 spánky cez deň. Keď spinkaval 3x cez deň bol zvyknutý niekedy pospinkat len pol hodinku, co trvá aj teraz keď som mu zaviedla 2 spánky za deň. A to je veľmi málo pre neho aby spinkal 1x pol hodinu a 1x hodinu cez deň. Ako by som mu mohla pomôcť tieto denne spánky predĺžiť? Aby boli kvalitnejšie a dlhšie? Mate nejaké figle alebo rady? Alebo sa to upraví samo? Ďakujem 🙂

zuzkaa1991
28. máj 2022

@marfa333 zalezi ako dlho trva zmena....skusit posunut spanok ten kratsi o polhodinu neskor alebo ako viete ze mu nestačí?ja som.mala taky problém ked.mala.mi zrušila v 3r uplne spanok týždeň dva bola nervozna ale preslo to...ak mala dva spanky chodila okolo 9 az.10spat.a potom poobedie okolo 13 az 14 a vecer okolo.20

marfa333
autor
28. máj 2022

@zuzkaa1991 viem to podľa toho, ze je nervózny, pretiera si oči a zíva po nejakej hodinke co sa zobudí po takomto krátkom spánku. Vtedy viem ze ten spánok bol krátky a nie dosť kvalitný na to aby vydržal byt bez problémov hore do ďalšieho spánku. A viete, je rozdiel 8 mesacne batoľa a 3 ročne dieťatko, nepíšem v zlom.

diamond007
28. máj 2022

@marfa333 veď nemusí mať buď 2 alebo 3.... Dávaj podľa spánkov zatiaľ, ak bude mať krátke, daj tri. Ak potiahne dlhý dve hodiny tak daj potom dva.

marianarem
28. máj 2022

@marfa333 A skusala si ho znova ulozit? Moj sa doteraz niekedy zobudi predcasne v nedobrej nalade, tak ho znova polozim, dam cumel, hladkam a vacsinou sa da nahovorit na pokracovanie spanku. Alebo ho skus nevybrat z postielky, mozno o 10-15 minut este zaberie.
Dalsi tip, co fungovalo u nas v prechodnych obdobiach - posledny spanok sme nahradili takym 5-10 minutovym mikrospankom v kociku, tak 2 hodiny pred spanim. Po tychto par minutach som maleho zobudila. Obcerstvilo ho to natolko, ze pekne bez problemov vydrzal do vecera.

paulinkad
28. máj 2022

@marfa333 Tie prechody z 3 spankov na 2 a z 2 na 1 boli u nás vždy náročné. Tretie dieťa momentálne prechádza z 2 na 1, predĺžiť spánok mu pomáha spoločné spanie. Najväčší pomocník je u nás momentálne šatka 😊

elizabet173
28. máj 2022

@marfa333 v kočíku ti nepospí dlhšie? Že by jeden spánok mal tú pol hodinu a druhý aj dve v kočíku?

marfa333
autor
28. máj 2022

@diamond007 práveže by som chcela zaviesť pevný režim, pretože potom zle zaspinkava. Najspokojnejsi je, keď každý deň chodí spinkať v tu istú hodinu, a nie jeden deň tak a druhy deň tak. Hej v tomto prechodnom období je to ťažšie, preto sa pýtam na nejaké figle.

marfa333
autor
28. máj 2022

@marianarem áno áno toto u nás niekedy funguje, ze ho nechám v postieľke keď neplače a niekedy ešte zaspinka sam.
A po tom mikrospánku podvečer vám dobre spinkal v noci?

marfa333
autor
28. máj 2022

@paulinkad u nás spoločne spanie ani nefunguje a ani nám nieje pohodlné, žiaľ. Nevyspim sa ani ja a malý sa pri mne stále prehadzuje.
Šatka mi teraz pravdupovediac nenapadla, v nej vždy pekne spinkal. Asi zase vyskúšame, vďaka 🙂

marianarem
28. máj 2022

@marfa333 Ano spal dobre, strazila som, aby nespal viac ako par minut, proste len taky maly reset. Fungovalo to aj ked prechadzal z 3 spankov na 2, aj z 2 na 1.

izabela181
28. máj 2022

@marfa333 ja som toto riešila pred mesiacom, mal 3 spanky pricom doma spal 2x polhodinu a potom vonku v kočíku kľudne aj hodinu a pol-dve…lenže začal strašne ťažko zaspávať a videla som proste že 3 sú už veľa…natiahla som mu trosku bdele okna a spi len vonku v kočíku odvtedy 😆 doobeda hodinu, poobede 2 hodiny…keď takto pospi, vydrží v pohode byt hore 3,5-4 hodiny…doma som ho zatiaľ nedala spat odvtedy, bojím sa že by sa zobudil po polhodine 🤷🏻‍♀️ Takze poctivo každý deň 2x von s kočíkom…ale je to super, maly nemá problém zaspať, je pokojný, v noci pekne spi tiež 😊

marfa333
autor
28. máj 2022

@izabela181 presne toto aj my máme 🤣 v kočíku pospi dlhšie a doma sa ho bojím dat spať lebo viem ze moc nenaspi 😁 snáď si na to dropci zvyknú a budú aj doma toľko spať co v kočíku 😁 držím palce 🙂

izabela181
29. máj 2022

@marfa333 tak tak aj ja držím palce 😊 alw tak už má 10 mesiacov myslím že to najhoršie mame za sebou, už pekne prešiel na 2 spanky a v podstate mi ani nevadí to že spi cez deň len v kočíku, ja si aspoň oddýchnem, mám istotu že pospi, pozriem si cez sluchatka seriály, počúvam podcasty a chvalabohu mám fakt super dieťa pri ktorom keď je hore viem aj navarit, niečo upratať a tak 😊