Ahojte
Potrebovala by som poradiť. Mám 6 mesačné dievčatko a mám problém z jej denným spánkovým režimom, cez deň spinká 4 až 5 krát približne po 40 minutách, po prebudení je unavená do dvoch hodín, je to veľmi stresujůce. Zaspáva sama, alebo v kočiariku. Na nočný spánok ju ukladám cca o 18:30, v noci sa mi ešte budí niekedy viac a niekedy menej často na pitie vodičky o 23:00 jej dávam papať a potom sa uloží na hlbší spánok a pýta si až okolo 03:00, ráno sa budí cca 06:00-06:30 a už o 08:00 sa pýta spinkať a potom celý deň dookola po 40 min spánku. Spánky cez deň nemá presne stanovené na čas, lebo niekedy chce a niekedy nechce zaspať v tom istom čase, som z toho nesmierne vyčerpaná, lebo celý deň riešim iba jej spánok, prosím poraďte ako jej režim môžem upraviť a ako predľžiť spánky. ☹ Ďakujem
Na pol rocne babo sa mi to zda moc vela spankov,my sme spavali dva krat a teraz uz len raz cez den,zavisi od dietatka,ale ak si to takto vyzaduje,vela s tym neurobis. Skus ju zabavat nech vydrzi aspon o pol hod.lhsie hore, postupne o hodinu a tak,ja viem ze bude zla,pistat a tak ale podla mna aj tri spanky su uz na polrocnu vela. Inak poradit neviem 😒
@jarmila123 ahoj, moje obe deti spali po 45min. a este somich vzdy uspala, lebo boli unavene. Starsi zacal okolo 8.mesiaca spavat dlhsie a spal 3xdenne a od cca 14.mes 1x denne. Druhy ma teraz 19m. a spava 1xdenne s tym, ze 45min-hodina po zaspani sa zobudi, ale je unaveny, takze ho uspavam a lezim vedla neho, inak by nespal, bol by mrzuty a este k tomu je kojeny, takze tiez okolo 23.00 a potom aj kazdu hodinu je hore. ono sa to upravi, skus ju po tych 40min este skusit uspat aspon 1x denne si k nej pripadne lahni. U nas nepomohlo ani ked ide spat najedeny, ani ked hladny! mozno je to tym, ze je stale kojeny a tiez by som bola rada, keby uz prespal sam, ale tak snad neskor... Ale bud rada, ze ti pekne spinka v noci! ... nedala som vela rad, ale neboj, nie si v tom sama 🙂
@jarmila123 ja som mala takého staršieho syna a nechala som to tak.všetko som si na určitý čas prispôsobila jemu.netrvalo to večne,ono sa to postupne upravilo,spánok sa predlžil,čas medzi spánkom skrátil.neskôr som si uvedomila,že vždy ked som prišla na to,že vlastne máme už nejaký režim,tak ho zmenil,čo bolo zábavné.mohla by som rozprávať romány,ale to asi veľa mamičiek.odporúčam sa tomu prispôsobiť a príliš to neriešiť,to sa zmení a upraví aj samé 🙂
Nam pomohli ritualy..vyzera to asi takto: rano vstava o 6-6.30 hod, nakrmi sa a ja uz vstavam s nim, hrame sa na posteli, zabavam ho do 8.30 a o 9.00 chodime von, v kociku mi zaspi na 30 min, ked sa zobudi, vyberiem ho na ruky a kuka na ihrisku na decka ako sa hraju, tam ho aj nakrmim- dam mu ovocie s cajikom-to je asi 10 hod. Potom tam este ostaneme, pripadne ideme do obchodu, prideme domov, je cca 11.30, naobeduje sa, dam mu masko so zeleninkou alebo len zeleninku a vzdy to zapija trochou mlieka a spat. Budi sa tak po 2-2,5 hod, okolo 15 dostane mliecko a okolo 16-16.30 ideme opat von a tam este dostane ovocie, ak je hladny a pol hodku si opat pospi a o 19 kupeme a do 30 min spinka, ide o to, ze ten cas, kedy je hore, musis byt s nim a " znicit ho"..moj ma o tyzden 6 mesiacov a takto nam to funguje uz mesiac, noc mi prespi celu 🙂 drzim palce
@jarmila123 u nas tiez funguje ,,rezim,, od cca 2 mesiacov, v skratke...od cca 5 mesiacov ma 2 spanky cez den, od 6 meisacov spi v jej izbicke, na nocny spanok ju ukladame kol 20...spi do 6 rana...dnes mame 9 mes...Skus ju vecer neukladat tak skoro , cez den nech ma aktivity...urcite to nebude hned, ale verim ze casom sa ti podari natiahnut cas bdenia a potom ju ulozit k spanku...Mat 5 spankov po 40 minut...aj ona je unavena ked nieje poriadne oddychnuta...drzim paste 🙂
@jarmila123 vobec to nie je vela...ked to tak potrebuje, nech tak spi...ty sa musis prisposobit v tomto dietatu a nie ono tebe bo inak ti sibne...ako aj vravis, ze si v strese..poznam to velmi dobre..mne mala spala do cca tych 6mes. 4krat za den, potom sa to utriaslo na 3 a tak spala do 11mes. az v 11m. presla na dva atd...(teraz ma 18m. a len cca mesiac spi raz cez den...)-ale prislo to nejako same..riadila som sa nou.
ak spi len 40min., tak skus aby spala 3krat, teda priblizne ju ukladaj po 2hodkach bdenia, ak by chcela zaspat skor, proste nedovol, zabavaj ju..ona mozno bude upistana par dni, ale potom si zvykne.
nech tie dve hodky je hore a basta...a vecer ja neviem kedy jej to vide naposledy, cca bude hajat do 16tej, neviem, to zalezi kolko pospi...tak na noc mozte potiahnut aj 3hodky-ale to je max., podla mna u tak maleho decula, to je max., potom by sa ti mohlo stat ze nezaspi lebo uz bude unavena moc (sudim podla mojej)...no a ked ti vide ukladat na noc aj o tej 18:30, tak co? nie je to vobec skoro!moja jeden cas chodila spat o 18tej a spala do rana...sem-tam sa zobudila na dudlik, alebo pitie ale inak pohoda. ja nevidim zmysel drzat decko nasilu hore trebars do 20tej ked uz o tej 18tej je urevana a unavena ako fras.
postupne sa ten cas bdenia bude predlzovat.
zlepsi sa to samo...mne sa celkovo zdalo to obdobie 6-12mes. take najhorsie co sa spanku tyka...
ale prezili sme...dnes ju dam do postielky, zavrem dvere a haja...pekne sama, aj den, aj noc..klop klop klop.-a ja som preto neurobila vobec nic...pekne sama na to prisla, ze postielka je na hajkanie a ked je unavena, hajkanie jej pomoze 🙂
prajem pevne nervy, viem, ze je to u hubu. ale riad sa malou a nie tym, kto ti co povie a bude mudrovat.
@jarmila123 Ja ti čestné slovo závidím. Môj syn v 6. mesiacoch tiež spal každé 2,5 hodiny ale výlučne na rukách, potom som ho preložila do postieľky. V kočíku spal naposledy ako 7 mesačný, tiež som ho musela najskôr uspať na rukách a preložiť do kočíka. Po 45 minútach sa zobudil s veľkým plačom a utekali sme domov. Teraz má 11 mesiacov a spí 2 x dennie, zaspava pri kojeni. V noci sa budi aj 3-4 krát. Kočik stojí smutne v kúte, všade sa nosí v manduce.