Ahojte maminy,
mám doma 6-mesacne bábätko a stále nemáme zavedený žiadny režim. Nehovorím, že je to nutné a nechcem nič tlačiť, ale iba zo zaujímavosti sa chcem spýtať, či má niekto skúsenosti s nastavením nejakého režimu a nejakými tipmi. Lebo spíme všelijako, papáme všelijako, malý je veľa krát do dňa jedovity a nepomáha nič iba ho nosiť. Neviem, či je hladný, chce sa mu spat, stále sa len jeduje a ja som už trochu zúfalá 😁 preto by som chcela skúsiť nastaviť nejaký režim, ak by to samozrejme vyhovovalo malému. Preto sa pýtam napr. na režim spánku, papania, v akom case a v akých intervaloch papate, čo robíte medzi spankami, ake aktivity a pod. Ďakujem za všetky rady a pochopenie.
@12domi34 tak ja zas mam skúsenosť takú, ze ja som si režim nastavila tak aby to vyhovovalo mne. Nevravím ze neboli dni keď sa mi dieta v noci nezobudilo ze chcelo plakať alebo prebaliť, ale hneď aj potom spať. Cez den zo začiatku sme mali 3 spánky o 10 to bolo tak na hodku potom o 13 potom ked sme boli az vonku na prechádzke ... Jesť tiež bolo podla režimu a to sme si tak držali teda az doteraz
fu nepamatam si, kolko spala v takych mesiacoch a rezim to bol tak nastaveny, ze slapala ako hodinky...
@12domi34 ked uz teraz tancujete ako dieta piska tak sa mozete « tesit « na ruzovu buducnost. Nie nadarmo sa hovori ze dieta treba od malicka ucit rezimu a nastavovat hranice…aj tu na MK mamicky pisu ake velke problemy maju s 5-6rocnymi detmi. A bude horsie. Rodicia maju deti vychovavat a usmernovat. Nie naopak. 6 mesacny uz ma mat rezim. Inak dopadnete ako svagrina ktorej 5 rocny fagan rozkazuje a ovplyvnuje jej to pracu, vztahy, vsetko… lebo nikto nechce byt v spolocnosti nevychovaneho dietata a jeho vztahovacnej matky.
@12domi34 zdravím. My máme režim podľa dieťaťa. Ono sa nedá naprogramovať. Keď chce spať spí, keď chce jesť je. Ja osobne tiež nosím v nosiči, uspávam ho tam a potom vyklopím. Mne v 6m spával 3x za deň. Teraz ma rok. Spí 2x za.deň. Každé dieťa je však iné. Neviem ako je krmené, či MM alebo UM, či má dudel alebo nie. Ja kojím na požiadanie, dudel nemá. Takže som v 6m kojila vždy keď chcel (a stale kojím), plus som už skúšala príkrmy. Teraz už popri mlieku normálne je.
Tá nervozita môže byť spôsobená rastom zubov. Skúste natierať ďasná tými gélikmi z lekárne, malo by byť kľudnejšie aspoň na chvíľu.
Zabávala som ho tak, že som s ním všetko robila a stale robím ak chce byť na rukách a nechce sa mu samému hrať či so sestrou (väčšinou tesne pred spánkom). Varím s ním, umyvam riad, periem....On kuká, teraz aj "asistuje", napr. Drží varechu akože mieša. A naisto ho zaujme svet vonku. Chodiť s ním von na prechádzky. Doma to pozná, tak skôr vníma svoje telo a určité nepohodlie (zuby). Keď náhodou nevie zaspať vonkajšie podnety ho skôr unavia alebo neskor zaspí lebo ho všetko zaujme. Každé dieťa je iné. Jedno som sa ale naučila. Natlačiť take malé dieťa do režimu, lebo sú z toho len nervy. Vy najlepšie poznáte kedy je unavené a tak ho dať spať lebo čím je dlhšie hore tým je nervnejšie (vy tiež) a horšie zaspí.