Ahojte maminky, som prvorodička a preto sa chcem opýtať tých skúsenejších.
Máme 3,5 mesačné dievčatko plne kojené. Kojíme sa cca o 6tej, 10tej, 13tej, 16tej a 19tej (snažím sa dodržiavať odstup 3hod). Nakojim ju, odgrgneme a dám spinkať.
Niekedy jej ale zaspavanie trvá dlhšie a vtedy si spánok pretiahne až do ďalšieho kojenia. Vtedy nastáva problém. Dať jej hneď papať a zas dať spať? To je blbosť nie? Zas chcem sa jej trošku aj povenovať,zahrať sa. Uvediem príklad: potiahne spánok a vstane o 13:15hod, tak sa jej venujem aspoň do tej 14tej, nakojim ju a dám spinkať a zase sa to teda posúva a vstane o 16:30hod. Tak ju prebalim a nakojim a skúsim zas dať spinkať ale zas jej to trvá a buď nezaspi vôbec alebo zaspí ale po chvíľke ju musím zobudiť lebo o 19tej pôjde uz spať na noc.
Čítam že babatka by mali mať 3 spánky cez deň ale nam ten 3tí nejak nevychádza. Ja ani nerozumiem ako sa to dá vtesnať do dňa keď spi aj 2hod. Viete mi prosím poradiť?
Dúfam, že som to dobre vysvetlila. Ďakujem vám za odpovede 😊
riadila som sa vzdy dietatom, tj chcelo spat spalo, nechcelo spat nespalo. take dieta male nevie co je rezim a co ty po nom chces , iba sa prisposobuje tebe
Tiež mám prvé bábätko 4 mesačne a úprimne, ani som netušila , o ktorej sa koji. Proste keď chce, dam mu prsník. Keď vidím, že chce spinkať, uspim ho. Keď sa chce hrať a dzavoce, výska, hráme sa, smejeme, tancujeme. Niekedy ani neviem, koľko je hodín 😃. A niekedy, keď pozriem na hodinky, uvedomím si, že v podstate stále o rovnakom čase robí to konkrétne, čo robí, teda spi, je hore,papa a podobne. Plus večer vždy zaspí medzi 19.00 a 19.30.Bez nejakého extra vytvárania režimu. Nebud taky otrok hodín a času🙂🙂
Tak male babatko nema rezim. Kojene ma byt na poziadanie. Ved aj ty ked si hladna si nieco das a necakas dokym padne konkretna hodina. Jedine s cim by som zacala je vecerny ritual pred spankom. Kupanie, masaz, mliecko, mojkacik/plienka na mojkanie.
My sme mali prvy rezim resp naznaky rezimu az okolo 7 mesiaca ked mal stabilne 3 spanky. Je dost oravdepodobne ze ste si neoresli este ani prvou spankovou regresiou
Ďakujem vám zatiaľ.
Keď ja som na nej nevidela ešte ani raz nejaké prejavy toho, ze chce spať alebo je hladná. Zatiaľ mi to vždy sedelo na tie hodiny, tak asi som jej to trafila, neviem🤷🏼♀️ Jedine večer vidim, ze má také lesklé očká na spanie a to je vtedy keď nestihne ten 3tí spánok 🤔
@diadia92 a od 19 do 6 nepapá?
@poslednepogo áno papá aj v noci, len som chcela tie denne spánky riešiť tak som to nepísala
@diadia92 A prečo ju kojíš s trojhodinovým odstupom? A aj ju budíš, keď zaspinká?? 🤔 Podľa mňa ku nakoj hocikedy, keď vstane, keď ide spinkať, pred prechádzkou, potuľkaj si svoje bábätko, pomojkaj, je ešte malinké a naveky také nebude. Teraz sú to tie mesiace, keď ťa túži a potrebuje stále cítiť. Je dobré, že chceš nejaký režim, ale naozaj je ešte maličká, užívajte si spolu bábätkovanie 🙂❤ všetko sa už čoskoro ustáli
@diadia92 prosim..ta, to su len teorie!! Kazde babo ma.iny rezim! Mam dve, tak o tom nieco viem.
Hlavne..nesnaz sa o odstup presne 3 hodin!!! To je pre nedojcene deti!!!! Lebo UM je tazsie.
Dojcene deti maju byt na poziadanie dojcene. Moji zaspali dakedy hned po nadojceni, dakedy nie..
Cez den sa dojcili raz za hodinu, dve, mala aj castejsie, dakedy si ale spravila aj 3hodinovy odstup, syn bol prosto vzdy s rozostupom.hodina-dve..
V noci sa maly takmer nebudil, prespal.ju zvacsa celu, mala sa budila raz, doznievali u nej koliky.
Spali vtedy, ked potrebovali.. neries..
Rezim.pride..ale..napr..starsi je menej spave dieta.. ak spal hodinu doobeda a bodinu poobede, bola som rada..malokedy viac..dakedy si spravil 3-4 20-30minutovky.. dcerka vedela.potiahnut aj 3 hodky..dakedy spavala.len po polhodkach.. smerom.k roku sa to upravilo a po roku uz v podstate spavali len poobede.. syn tu hodku.. dcera aj 3-3,5hodiny..
Takze klud..malej to asi tak vyhovuje, respektuj to.
Na to, že je kojene vydrží 3 hodiny spať wau, dcéru som mala na um (vtedy vydrží 3 hodiny), ale syna som kojila do 3,5 roka a teda do pol roka mi nevydržal spat 3 hodiny, až keď začal jesť prikrmy tak pospal dlhšie, kojila som ho kedy chcel, niekedy aj každú hodinu od smädu v lete
@diadia92 naša má 5 mesiacov a podla tabuliek by mala spat 3 či 4x denne? A vieš čo? Od asi 3 mesiaca mi spáva denne 2x. Kojím ju na požiadanie-ked chce tak jej dám papať a neriadim sa hodinami. Niekedy si pýta po 3 hodinách inokedy po hodine. A? Neriešim. Spokojná je malinká a tým pádom aj ja 🙂 V noci sa mi od narodenia budí cca 2x ale mali sme noci kedy prespala celú noc
Fuuuu, ze rezim, to je co? 😅...Ja mam 3 deti, prve sa mi az po urputnom boji a trapeni prisalo po mesiaci na prsnik, v 3 mesiacoch cca sa najedlo bez dokrmovania, druhe sa sice prisalo hned, ale od mesiaca take koliky, ze sme boli vsetci v rodine zufali a behali po lekaroch. Tretie to iste s papanim, ako prve. Prisate po 5 tyzdnoch. Plus koliky k tomu. Takze ja som rada, ze vobec tie deti spali a nejak jedli a priberali. Aky taky "rezim" mali cca v 6 mesiacoch. Nikdy som to velmi neriesila. Raz si to dieta vypije menej a raz viac. Skoda, ze v prsniku nie je odmerka 😂😊. Takze ked pyta skor, tak mu dam, ked spi dlhsie, necham spat a pije, ked sa zobudi. Kojim na poziadanie. Nekukam na hodinky. Ale sesternicin maly bol presne ako Tvoje dieta, mal urcitu pravidelnost. Ziadne koliky, problemy. Takze to je potom take zneistenie, ked nieco sa trosku zmeni. Ale budu rast zubky, pride rastovy spurt atd., takze sa to bude menit. Tie hodiny su orientacne, vobec to nemusi byt striktne. Kazdy den je iny, aj to dieta moze mat svoje lepsie a horsie dni...😉
@diadia92 Podla knih by mala spat priemerne 14-15 hodin denne.
Ako pocitam, tak v noci spi 11 hodin a potom vravis ze cez den ma aj 2 hodinove spanky. Ak ma tie spanky 2 tak potom je to presne tych 15 hodin a viac asi nepotrebuje.
Nas syn si sam urcil spankovy rezim. Tiez som nevedela velmi dobre odhadnut kedy je unaveny a tak som sa riadila hodinkami ale nikdy som ho nebudila a asi od 3-4 mesiaca mal iba 2 denne spanky po 2 hodiny.
Citala som ze je lepsie, nekrmit tesne pred spanim. Lepsie je nakrmit, pohrat sa a potom spat. Ale to sa da len ak mas dietatko ktore vie zaspat same od seba...
@diadia92 riad sa viac dietatkom a menej hodinami. Ono ti predsa da najavo, ci je hladne, ospale alebo nie. Je fajn mat denny rezim, ale tvoje babatko je este malicke, je to viac menej v jeho rezii. A nemusi mat vsetky dni rovnake, raz pospi tri krat za den, inokedy styri, niekedy len dva. Postupne sa to utrasie