dobry den, mate niekto podobnu skusenost, ze Vase 9-10 mesacne babatko malo stale 3 denne spanky?
Nemalo by mat uz len 2? Len on mi tolko hore nevydrzi, aby mu to vyslo len na 2
Dakujem
Uz by mohlo spat 2 spanky, kedze cca. V 1.5r orechadza na 1( +-) .. ale ak ti dobre nespi v noci tak mozno ten treti kratucky podvecer este potrebuje.. vacsina deti uz ma dva a stacia,to je pravda... vecer ukladat idealne okolo 20,aby nebolo hore o 5.30,ale cca. O 7, doobedny okolo 9.30- 10 to spia tak hodinu a druhy asi 2.h po nom ,cize mozno 14- 16- 16.30. Potom uz by mali vydrzat bdiet do tej 20.. samozrejme su odchylky,ale takto je zhruba fyziologicka potreba v tom veku.
Ak sa ti napr.po vecernom zaspani budi po 2h a je hore a zaspi az neskoro,byva to znak toho,ze dieta este potrebje ten treti spanok a robi si ho vlastne ked ho ukladas na noc. Neviem ,ako.ti spava,uvadzam priklad
Moj mal 2x 30 min.. bud rada, ze spi a uzivaj.. co by som ja za to dala vtedy..
@misickaa4 keby ti prespal aj cely den vobec neries, bud rada, spanok je top, co by dali za to niektore zeny, ktore sa trapia a deti im spia po par minutach. moja dcerka do roka tiez takmer vkuse spala, najedla sa, bola 30min.hore a ak som ju neulozila, zaspala v kresielku, ci pri hre. svokra panikarila, ze je chora, ze nech s nou idem na CT, lebo iste ma nieco s mozgom, potom ze nech s nou idem na neurologiu, atd. dnes je z nej nadpriemerne inteligentne dievca, najsikovnejsia ziacka v triede, sportovo a jazykovo nesmierne nadane.
@katrin21 deti nie sú stroje
Moj mal 3 spanky do 10 mesiacov ako 10 mesacny presiel na 2.
@simca06022011 vsak to kazda dobre vieme.. vunimky potvrdzuju pravidlo, pisem ze ak jej dobre spi tak nemusi riesit... a bavime sa o normalnom spankovom rezime nie o detoch co spia po 20min a dost, nespáči. A pod.
@misickaa4 tak to.ti spi fajn tu noc, takze ak mu nevadia 3 spanky,tak kludne to este nechaj, ono mozno uz o mesiac to bude ine, uvidis sama,ze ako sam bude uz hore napr. Po druhom spanku v pohode 4 hodiny,potom to uz vyjde na 2 v pphode. Ved ten treti byva aj tak uz len taky kratsi..
Nas 10m spi 2x ale teda na noc zaspi az okolo 21.30-22.00...zobudi sa cca o hodinu s htoznym placom (ako teraz) a to mu musim este dat mlieko...potom spi do cca 2hej a odvtedy uz je u nas v posteli a celu noc sa kruti a je na mne pricucnuty rano vstane o 8.30-9:00 a uz o 11:00 je unaveny a spi aj 2 hod....potom o 17:00 do 18:30 dalsi spanok, co ine deti sa uz ukladaju na noc, tak on sa len prebudza plny energie a funguje do tej 22hej cca
Nie, mal 3, skoro do roka, potom 2, a doteraz by chcel ešte dva ale ja nie, takže má jeden a je mrzuty a chodí spať už o 18tej... Má 20m.
Moj ked mi pri 3 spankoch zacal spat 3x po 30 minut a pri kazdom zaspavani hysacit a budit sa s placom tak som mu jeden spanok zrusila.Aj v noci bol casto hore a vstaval skoro okolo 5 niekedy po 4.Teraz spi 2 x prvy okolo 9-10 vacsinou o 9,30 chodi spat spi 1 a 10 minut. Druhy spanok chodi spat okolo 14,00 az 14,30 spi tiez hodinu niekedy hodinu a 20 minut.Prve dni to bolo tazke udrzat ho medzi spankami bdeleho aj dosiahnut aby spal dlhsie ako pol hodinu.Ked sa zobudil tak som ho uspala a lahla si s nim.Postupne sa to predlzovalo na 40,50 minut az cez hodinu.Vacsinou uz dokaze spat sam bez zobudenia a nasledneho uspavania.Dnes sa druhy spanok po 1 hodine zobudil a plakal.Ked vidim ze place tak viem ze ma malo a este ho uspim.Staci mu dat cumel objat v naruci.Lahla som si s nim a potiahol este 45 minut a aj ja som si zdriemla Ranne skore vstavanie mu ale zostalo.Vstava okolo 6 ked pospi do 6,30 mam vianoce.Obcas sa zobudi o 5.Ked nemate problemy ako kratke spanky unavene dieta tak ho nechaj tak ako je zvyknuty.
@ivangeline vazne? A spinkal 3x kolko hodin/minut?
@misickaa4 kedy ako..nestopujem to, hlavne ze stale stiham navarit prip upratat napr rano je trochu hore potom spi odhadom pol hod az hodka.. Niekedy spi aj pred obedom kratucko cca pol hodinu, po obede ma asi najdlhsi spanok a potom uz normalne vecerny spanok (cca od 7-8 az do 1-pol 3) a potom do rana do tej pol 7 cca.. Ale samozrejme to nie je pravidlom.. Kazdy den to je inak ale priblizne takto to mame.. Vzdy ked vidim ze je unavena ulozim ju spat
@misickaa4 no moje mali mozno aj 4 ale noje su oredcasniatka;)
@misickaa4 hodina a pol az dve. malokedy len hodinu.
Ved nech spi kolko potrebuje a chce... fakt pri 9m dietati nemusis pocitat spanky.. medzi jedlom, nech aj spi ak potrebuje ...