Denné spinkanie 11 týždňového bábätka

henrietavad
24. sep 2021

Ahojte,
Chcem sa poradiť nakoľko som prvorodička... naša malá neobľubuje moc spánok počas dňa..Jedine co zaberá,ak ju nakrmim pred dennym spankom , tak ako tak vtedy pospi - niekedy 30 min niekedy 3 hodiny.. Nakolko včera som sa rozprávala s pani co rieši zdravie bábätiek, tak moje otázky sú nasledovné: Je nesprávne kŕmiť a týmto spôsobom uspať 11tt bábo pred dennym spánkom? Ak to je nesprávne, viete mi poradiť ako ju mam inac uspať? 🙈 Snazim sa spievanim,hojdanim , len položenim do postieľky,hladkan atd - ono vždy niečo z toho zaberie,ale to uspávanie trva prinajmenšom hodinu a aj viac...Co robim zle,ako si viem pomôcť? ci uspavat hodinu a viac je v poriadku? A teda nemám kŕmit dieťa pred spánkom,lebo si na to zvykne a to bude pre mňa "konečná"?
Ďakujem za každú dobre mienenu radu ❤️

sejbipi
24. sep 2021

Kojíš?

henrietavad
autor
24. sep 2021

@sejbipi áno,kojim

babovka2321
24. sep 2021

@henrietavad vacsia konecna je naucit na hojdanie, kocikovanie a podobne :D v noci sa zobudi, dam mu cicku a spime vsetci dalej. Neviem si predstavit v noci ist niekde kocikovat, len aby dieta spalo.

Ziaden pristup nie je spravny ani nespravny. Rob tak, ako to tebe a babatku vyhovuje. Spokojne babatko, spokojna mama. Ked budes s babatkom bojovat, nakoniec budes sama nervozna 🙂

sejbipi
24. sep 2021

@henrietavad Ja som toho názoru… kľudne bábo uspi na prsku. Potiahne si možno 10-20x a zvyšok len dudká-saje a to je ich potreba, tak sa uspinkávajú -saním, to ich ukľudňuje. Nevnímam to ani ako rozmáznávanie, keďže to potrebujú. Samozrejme, 100 ľudí 100 chutí. Príde do takého veku- možno o mesiac, o dva kedy zaspí aj hojdaním a hladkaním, len akoby nato muselo “dozrieť”. To sú moje vlastné skúsenosti. Ak zaspinká na prsku- postavíš sa a prebudí sa- tak buď s ním. Domáce práce nikde neujdú, ale čas s drobcom áno, uteká tak nesmierne rýchlo. Tiež ma veľakrát hnevá neuprataná domácnosť ale ten čas s dieťatkom je o toľko viac vzácnejší ❤️ Fakt neboj, dospeje do takého veku, kedy zaspi akokoľvek, aj tak ako nebudeš čakať 😁

henrietavad
autor
24. sep 2021

@sejbipi hej hej, na bordel doma sme si už zvykli..mne nevadí s nou byt vela, muž má pochopenie pre chod domácnosti .mna len vylakala tá pani, ze uspavanie na prsniku ze je v podstate nesprávne..no tak sme aj uspany rychlejsie,a aj pokojnejšie - vtedy sa mi nebudi po 10 min ..pred chvíľou sme to skusali všelijako inac, v priebehu pol hodiny bola trikrát hore 🤷potom som jej ponukla prsník a krasne zaspala...ale ak vravíš, ze ono sa to vude postupne meniť, a zaspi aj inym spôsobom, tak tomu budem teda veriť...ja len napr ked raz pojde k babke spať, ci ho ona úspešne uspi niekedy bez prsníka😅

henrietavad
autor
24. sep 2021

@babovka2321 v noci fungujeme rovnako ako si popísala.. mňa zaujimalo ze co cez deň,ci davat na prsník alebo nie

babovka2321
24. sep 2021

@henrietavad mne nezaspi vzdy pri papani cez den, hold, musim hojdat... ale ked zaspi pri papani, som stastna prestastna :D nastavim kameru a vytratim sa z postele.

Samozrejme by som bola radsej, keby vedel zaspavat sam, ale trapit ho este nemienim. Ako bezdetna som si myslela, ze budem "ucit" dieta zaspavat same, nekojit vela v noci, atd atd... ale cim viac sa prisposobim malemu a jeho potrebam, tym sme vsetci stastnejsi a spokojnejsi doma.

lenka2710
24. sep 2021

@henrietavad ja som teda nekojila, ale malý bežne zaspával pri flaske a teda možno aj do pol roka, možno aj dlhšie, už si nepamätám 😊 zlaté časy, napapal sa a spal! Teraz??? Ma 15 mesiacov, večer vypije mlieko a skoro vždy ešte hodinu cvičí jogu ci co a potom až zaspí! Môžem spievať, hladkať, neviem co, tak si užívaj keď ti babo zaspáva pri prse alebo flaske 😉

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
henrietavad
autor
24. sep 2021

Ach ďakujem vam..upokojili ste ma teda ❤️❤️❤️
Este otazka: nechávate ich zaspávať pocas dna v tichu, alebo s nejakou hudbou? Lebo kvoli tomu tiez pocuvam, ze nech malú neucim na ticho...

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babovka2321
24. sep 2021

@henrietavad cim je starsi, tym ma vacsi problem zaspat pri hluku (telku stisujem, ked ho uspavam, ale nie uplne). To su rady, neucit dieta spat v tichu. Pani odbornicka tiez spi rada v hluku? :D

marianna_peskova
24. sep 2021

Ja som pri synovi skúšala možné a nemožné, len aby zaspal. Osvedčilo sa mi len zaspanie na mne a jemné položenie do postieľky.

tehotna40
24. sep 2021

Moja tiež tak zaspavala, už nekojím mala bude mat 10 mesiacov a doteraz pred denným spánkom aj keď je najedena musí vypiť aspoň 110ml čaju alebo vody inak sa neukludni a nezaspi. Takže rob tak aby bolo dieťa spokojne.

henrietavad
autor
24. sep 2021

Super baby, ďakujem za vase rady😘 všetko som si prečítala a beriem na vedomie.

marianarem
24. sep 2021

@henrietavad To s tym hlukom podla mna dost zavisi od dietata. Moj zo zaciatku spal cez den pri svetle, normalne sme sa rozpravali, aj s navstevami, pustala som si filmy, hudbu, hocico. Ked som kocikovala a spal, volala som s kamoskami. Ked mal nejake 2-3 mesiace, zacali mu vadit ruchy doma a uz len v tichu a tme. Ked mal 4 mesiace, zacal sa mi budit na tie telefonaty a radsej ma pocuval, nez by mal spat 🙂 Takze odvtedy sme na tichu aj doma aj vonku a vyziadal si to tak sam. Kamoska ma rovnako staru a jej mala si zase tie telefonaty pri kocikovani zacala ziadat a inak uz nezaspala 🙂

henrietavad
autor
24. sep 2021

@marianarem waaw,zaujímavé..no ja by som bola rada keby trosku zvuku zvládala aspoň ked sme v kočíku,lebo tam sa tiez budi na hocijaký hlasnejši tón..ale telefonovanie jej zatiaľ nevadí. No uvidime,ked vrsvis ze ss to meni, mozno aj u nas bude

jankakiko
25. sep 2021

@henrietavad moj ide mat 5 mesiacov a ak mu nedám cecku ani nezaspim či deň či noc a nič mu nie je zdravý ako ryba 🥰