Delíte deťom oblečenie na nové a staré?

12katika
27. máj 2022

Kočky chcem sa inšpirovať, ako mate poriešene oblečenie pre deti. Delite im to na staré a nové? Ak áno po koľko kusov približne mate napr tričká tepláky, mikiny....koľko kusov je tak akurát? Zaujíma ma hlavne kde je viac detí v jednej domácnosti. Ja mam 5 deti a v predsieni to vyzerá strašne, lebo každý má bundu na doma, aj novú do školy. Potom každý topánky nové aj staré a to mam väčšinou dievčatá a tie chcú byť parádne takže majú ešte aj kabátiky ku šatám, balerinky sandalky tenisky...

vivincek
27. máj 2022

aj u nas to vypada podobne 🙂 ano delime na veci na doma a veci do skoly 🙂

abbey1
27. máj 2022

Nedelím na nové a staré, na doma, na von, "do kostola".Držím doma len stále pekne, nositeľné kdekoľvek. Pravidelne cestou z mesta skončíme na ihrisku. Ani do škôlky sme nemali vyradené iné oblecenie.

marlent
27. máj 2022

Ano rovnako .ma veci na doma veci na von a veci na totalne prasaciny...
Tie co su nove a zaspini roztrhne presuvam do skrine co ma na doma..
Na piesok alebo ked je cetstvo po dazdi ma dalsie veci

maribell
27. máj 2022

U nás to vyzerá podobne..ja mám 3 deti, dvaja straší chlapci sú takí huncúti. Behajú po záhrade, šplhajú po stromoch, hrabú sa v hline, večne padnú z bicykla,... 😅 čiže keby mám mať doma iba pekne veci, tak sú pravdepodobne na jedno použitie.
Čo sa týka kusov, tak to je individuálne.. väčšinou kúpim pekné veci a keď je na nich nevypratelny flak alebo dieťa, tak to dávam medzi veci na dvor. Takže tých máme celkom dosť 😅..

stanulienkat
27. máj 2022

Ano, delim.

laura164
27. máj 2022

Tiež to mám rozdelené. Na doma nosí hocico, to čo si ona vyberie, má obľúbené veci, ktoré sú jej aj malé a nemôžem to vyhodiť, lebo potom reve 3 dni 😅

ajko2011
27. máj 2022

Áno, delím 😁
Syn má zvlášť oblečenie, ktoré nosí na doma/k babke na chatu. Potom má oblečenie na von (prechádzky) a oblečenie do školy/k lekárke/do mesta. 😁
Ja to mám podobne. 😂

dahra
27. máj 2022

@12katika - určite delím, aj pre seba to tak mám.

zlomika
27. máj 2022

Aj Keby si to podelila, pri tolkych detoch toho bude aj tak kvantum, takze len sa to pokusit nejak uclovecit a inak by som to asi viacej neriesila

pribinak
27. máj 2022

Áno delím, nepustím syna na ihrisko v najnovších rifliach a ani na tréning mu nedám najlepšie tričko
Do školy má samozrejme lepšie oblečenie, von a na tréningy buď staršie alebo lacnejšie.

Syn má takmer 12 rokov, už toto rozoznáva aj sám a uvedomuje si hodnotu veci

abbies
27. máj 2022

začala som deliť až keď šiel syn do školy, predsa, tam nechodí v teplákoch, teda má školské veci a domáce veci. Topánky neriešim. Dcérka je v škôlke, jej to nedelím.

ajsha123
27. máj 2022

@12katika aj u nás to vyzerá strašne, vlastne úplne podobne 🙂, všade veci, staré, nové (teda na doma, do školy), dokonca musí byť aj náhradné, lebo povedzme si pravdu, ze aj Bundy a topánky do školy sú z času na čas špinavé a spadnúť do blata alebo stupit do blata vedia aj cestou zo/do školy... Nehovoriac o tom, ze veci na doma zaspinia v priebehu 1 poobedia.... 🤦‍♀️
Nemam riešenie, ktoré by som mohla ponúknuť. Ja osobne sa snažim o väčšiu predsieň 😂

A áno, tiež mame veci na doma a aj nové. Mam skúsenosti, ze 2-3 mikiny z každého druhu stacia, no teplakov a tričiek na doma treba viac ako do školy... Hlavne, ak su to male deti, ktoré rýchlo špinia.... Ja už mám aj pubertakov, tak baby špinia viac veci... Oni to už nedajú na seba, ak to mali deň, max dva dni v škole...
Je rozdiel, či rodina býva v meste, či na dedine. Ak v meste, tam deti nezvyknú lozit po stromoch a hrať sa v kope hliny... Česť výnimkám 🙂

nwnw
27. máj 2022

@12katika mam 2 a ano delim. Bundy na doma, take co su aj aj ako prsiplaste, softshell, a pekne bundy. Mikiny a teplaky, tricka detto. Moje deti su schopne za den zaspinit aj 3sady uplne (padne do potoka, jazera, sadi v zahradke,...).
Tricka nepocitam 20+, s dlhym rukavom okolo 10, teplaky asi 8 + rifle,nohavice, leginy, mikiny asi 8 z toho tie viac krat prane uz iba na doma.
Tenisky 2-3 ks + gumaky 2ks a 3ks sandale a slapky.
Mladsie dieta ma menej topanok, lebo kazdy pol rok ina velkost nohy.
Vacsinu oblecenia znicime azna handry.

12katika
autor
27. máj 2022

@ajsha123 my ani nemáme až takú malú predsieň, síce není ani obrovská, taky stred. Skôr mi chýba nábytok. Musím poriešiť nejaký najlepšie až po strop na mieru 😅. Asi môžem snívať o peknom upratanom dome pri toľkých deťoch. Tiež mame veci na nové a veci na doma. No niekedy by som najradšej aby mal každý len jedny topánky, lebo keby malo každé dieťa co i len dvojo už je to 10 párov a teraz ešte ja s mužom. No a to deti majú po viac než 2 páry. Najhoršie to je na jar keď občas sa ešte nosia zimné bundy, ale už treba mať aj jarné vytiahnute. Lebo raz je pekny teply deň, ďalší deň zas zima. Tak vtedy sú v predsieni aj zimné aj jarné bundy a topánky. Vtedy si u nás návšteva voľný vešiak nenájde. Stále neviem ako to poriešiť aby dom vyzeral upratane 😅.

moze
27. máj 2022

Ano, delim. Na dvor, na von medzi ludi a do skoly/na akciu. Takisto to mam ja a manzel.

12katika
autor
27. máj 2022

@zlomika si zlatá 😊. No veru nejak uclovecit to potrebujem, len hutam ze ako. Rozmýšľam ze veľké vstavané skrine by pomohli a tam to všetko šupnut a snáď to bude vyzerať upratane 😂

mamamasama
27. máj 2022

Zatiaľ nedelím... Malý ma 2 roky... Možno začnem ak bude už v škôlke...

alexka89
27. máj 2022

Straší má vytriedené na doma a novšie ktoré nosí von alebo keď pôjde do škôlky.....mladšíemu 9m nedelim nosí oblečenie von dnu i na spanie potom keď je špinavé prezleciem

jaroe
27. máj 2022

@12katika ja by som aj delila, ale je to u nás bez šance😁. Ani muž nie je schopný deliť a v pohode si obuje záhradné tenisky do mesta alebo naopak slušne šnurovacie topánky na záhradu🤦 No a deti podobne, takže som to vzdala.

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
Zobraz