Ahojte, ano, divna otazka, ale vzdy sa zabudnem spytat dr, tak skusim tu. Babo ma mat 5-6 pocikanych plienok (ma pol roka), ale neviem zistit, co povazovat za pocikanu. Ma 6 kg a plienku co je do 9 kg, tak mi pride, ze tam ma aj nejaku rezervu a potrva dlhsie, kym ju zaplni. Ci uvazujem zle? Ma byt plienka uplne nasiaknuta, alebo staci tak nejak stredne? Dakujem vam za rady
Ja asi nechapem otazke 🙂 5-6 pocikanych plienok znamena, ze cca. tolko krat by si tu plienku mala menit, lebo dieta cikalo a ze nema suchu napr. 12 hodin (ide o mokru plienku a nie level nasiaknutia, snad ju menis, ked vidis pocitovo, ze je plnsia)
Staci stredne. Ved hadam nenechas dieta v tejto horucave v nacuranej plienke x hodin az do "naplnenia"
@maria12334 nie je troll, tiež som ten článok čítala.
Pocikaná plienka je taká, v ktorej je moč 🤷
Sedliacky rozum prave opustil chat… 🤣
Pocikana plienka znamena ze babo cika.ak.mas plienku s indikatorom tak bude modry je jedno ci do nej cikalo pol deci alebo dve deci jednoducho je pocikana.. to znamena ze tekutiny ktore dieta prijima prejdu telom este so zvyskom ktory telo vyluci v podobe mocu.ze funguju oblicky a babetko je zavodnene.dehydrovane dieta vsetku tekutinu spotrebuje na travenie a ochladenie pokozky potenim a vtedy uz necika lebo nema co...
Značí 5/6x cikanie.
Dakujem za odpovede, pytala som sa fakt vazne, tusila som samozrejme, co sa tym asi orientacne mysli, ale chcela som si to overit, lebo som k tomu nevedela najst viac info. A na margo niektorych reakcii, ja si to teda nejak osobne neberiem, ale aj tak si neodpustim zamyslenie, preco maju ludia na internete potrebu zosmiesnovat. Je to zaujimavy fenomen, pretoze ak by som sa toto iste spytala na verejnej diskusii, asi by nikto do oci nepovedal, ze som troll, ale tu anonymne clovek nema problem hocikoho pourazat. Ktovie, aku neuspokojenu potrebu si tym ludia naplnaju.
Ono kedysi to bolo ľahko zistiť, keď boli látkové plienky. Teraz tie jednorazové sú skoro suché, keď bábo nacika len trochu.
Ahoj, uprimne nechapem reakcie tuto dám nadomnou. Som lekárka (nie pediatricka) a sama som si nevedela dohladat tuto info a ani pediatri mi nevedeli povedat. Riesila som dost dlho ze maly mi nic nepil (fakt mozno 2 dcl denne) a teda modry indikator sa zafarbi aj ked si babo cvrkne. Ja som vazila plienky (ano asi sa tu budu vsetci rehotat) no zistila som vtedy ze za pocikanu plienku sa povazuje ked ma 60-90 ml ( zo zahranicnych zdrojov) a pediatricka mi povedala ze rocne dieta aspon 5 pocikanych ma mat. Nasla som aj celkovy objem mocu ktore ma mat dieta podla váhy a na zaklade toho som si vyratala kolko plienok cca ma mat. Teraz uz mi pije super tak nic neriesim. Ale niektore deti fakt nepiju a to je dost nebezpecne a stresujuce. Teda aspon pre mna bolo.
@mary174 Dakujem moc za odpoved. Ja mam u malej stale taky zmiesany pocit, niekdey ma plienku plnsiu, ale opat navecer skoro nic nenacikala. Moze byt, ze v lete viac vypoti a tym padom menej vycika? Skusim si nieco najst v anglictine k tomu, pripadne ak by si mi prosim vedela povedat, ako tych 60-90 ml spoznas na vahe? Ze ta plienka bude vazit cca 60-90 g? Dakujem krasne
Urcite ano, v lete je to úplne normálne. A ak dojčíš alebo je na UM urcite nebude dehydratovana, plus voda je aj v strave. Co sa tyka tej vahy ja mam taku kde sa da prepnut aj na mililitre. Ale ked som skusala tak to vychadzalo rovnako aj na gramy
@mary174 Dakujem. Ano, je dojcena plus prikrmy. Velmi si mi pomohla a ukludnila ma, dakujem prekrasne 🙂
Troll