Dcérka sa ostrihala

inull5
16. júl 2013

ahojte, riešila niektorá z vás už takýto problém? moja takmer 2,5 ročná dcéra sa sama ostrihala..varila som obed a ona za mnou prišla že aká je krásna...mi to pripadá ako z filmu S tebou ma baví svet..len u nás to dopadlo tak že má zástrihy všade a to také na ježka, ofina nikde, a copček už vôbec..vyriešila to detskými nožnicami macko pooh o ktorých som si ja doteraz myslela že ani nestrihajú...

xenicka13
16. júl 2013

Moja to urobila ako 3 ročná, našťastie iba ofinu, dlho potom všetkým ukazovala jezka 😀

anjelicek26
16. júl 2013

@inull5 - to ma mrzi :( Ku kadernicke a dufat, ze to este do nejakeho ucesu da :( Podla mna to spravi jedneho dna kazde dieta a mozes prizvukovat akokolvek :(

kvieta
16. júl 2013

Ja som ako dieťa urobila to isté s obrovskými nožnicami - otec s nimi na výške strihal výkresy. Musel ma ostrihať úplne na krátko, ofinu som mala zastrihnutú až kdesi hore. Ale aspoň som s hromadnou fotkou zo škôlky vyhrávala všetky stávky - na tri pokusy ma nikto nikdy na nej nenašiel. 😀 😀 😀
Dorastú...

stastnevydatam
16. júl 2013

no zajtra skovavam noznice.. :( casom to bude asi zabavne, tak nezabudni urobit foto..

inull5
autor
16. júl 2013

Z toho čo si urobila na hlávke žiadna kaderníčka účes neurobí..fúúú radšej sem ani nedám foto. U nás je ofina komplet na ježka, na temene sú schody od ježka až po dlhšie, vzadu ešte ako tak. a to som sa tešila že má už krásne vlásky, blonďavé. teraz jej len kukajú tie veľké modré oči a plné pery a len sa sleduje v zrkadle a chodí sa všetkým ukazovať aká je ona krásna, ešte aj s leskom na pery

inull5
autor
16. júl 2013

@stastnevydatam no aj ja som mala schované..a tie mackové máme tri mesiace, papier som s nimi nevedela odstrihnúť lebo sú detské vraj aby sa deti neporezali, tak som bola kľudná a doteraz s nimi strihala plastelínu..u nás je to tak že malá vie manipulovať s takýmito vecami ako nožnice, hlavne záhradné ale tie malé, kladivá,šrobováky, to sú jej favoriti. Strihá všetko odkedy ma videla strihať nášho psa, nie raz babke strihla do vlasov lebo u ich našla nožnice netuším kde

kvieta
16. júl 2013

@inull5 Daj foto... 🙂 Jóóój, zlatá musí byť, že s leskom na pery😀
Moja našťastie ostrihala ofinu iba morskej panne... Dúfam, že už to má za sebou. Ale ako hovorí kamoška: Gény nepustia... tak neviem.

dendy1
16. júl 2013

@inull5 ak sa horšie nestalo 🙂 mnoho 2,5 r. dievčatiek nemá ešte dosť dlhé ani husté vlasy na ozajstný účes. Tak to dáte ostrihať na pekný krátky strih, a do vianoc už bude opäť nosiť copik. Hlavne že si nezastrihla do prsta či kože a aj oči a uši ostali bez zranenia 😀

anjelicek26
16. júl 2013

@inull5 - juj si to viem predstavit, ale jedneho dna fakt sa na tom zasmejete, nastastie vlasky rychlo rastu. Tej ceste ku kadernicke sa nevyhnete, bude to musiet zarovnat a dat do poriadku a malej sprav prednasku, ze kratke vlasky u dievcatka nejake krasne nie su 😀 A noznicky by sme my mali skovavat dodnes, len mesiac dozadu Saska upravila Maxovi uces, vystrihla mu tam riadne diery do vlaskov 😠 Esteze to u chalanov fakt rychlo dorasta, uz to takmer nevidno...

inull5
autor
16. júl 2013

@kvieta my nemáme bábiky s dlhými vlasmi, dostala bábiky po mne a tým urobila krátke strihy takmer okamžite, preto som jej vzala tie nožnice, aj keď boli s guľatou špicou a nie ostré. tieto mackové si sama vybrala. keď je vonku tak pes sa schová radšej aby ho neostrihala

cawes
16. júl 2013

@inull5 ale daj fotku, asi ti do smiechu neni ale mna to pobavilo. Moj si totiz stale taha vlasy a viem si predstavit ze toto mi urobi tiez😀

stastnevydatam
16. júl 2013

ale mna by to ani nenapadlo, ze sa taketo nieco moze stat.. aj moja 3 rocna ma pristup k noznickam, tak urcite by mi bolo luto keby si ich smykne 🙂

inull5
autor
16. júl 2013

@dendy1 tak keby si videla ako ona si dá na pršteky pozor...dokonca strihá s ľavou rukou. a je jedno čo..vlasy, trávu, papier, plastelínu, psov, kvety

inull5
autor
16. júl 2013

@anjelicek26 🙂 už som jej to spravila do "strihu" 😉

inull5
autor
16. júl 2013

@cawes skúsim zajtra ju odfotím a bude nejaká foto

brisilda
16. júl 2013

@inull5 sikovne dievcatko 😉 zaklad, ze sa nic horsie nestalo ...... vlasky dorastu 🙂 sestrina mala si tiez urobila raz letny uces :D napodobnovala babku ktora si 3 dni predtym potrebovala odstrihnut kusok vlasov a mala sa na nu pozerala 😀

dendy1
16. júl 2013

@inull5 takže máš doma " strihorukú Moniku " 😀 asi bude robiť kariéru v kaderníctve

namarie
16. júl 2013

Mne mama do 9 rokov pestovala a nesmela som sa dať nikdy ostrihať... a v 9 rokoch po 1 sv. prijímaní som šla ku kaderníčke u babky a dala sa ostrihať po plecia a potom volala mame domov či sa môžem dať ostrihať... som myslela, že ma aj na tých 300km zabije nejako 😀D

inull5
autor
16. júl 2013

@dendy1 no asi, ak by mala nožnice poruke ani neviem že ju mám. doma už som ich schovávala všade a vždy niečo vykutrala,ale teraz sú mimo jej dosahu. u našich ale nájde vždy nejaké, našťastie nie ostré so špicou. už aj deda pár krát navádzala že ho ostrihá, no neuspela. a zlatý klinec bol strihanie sliepok u mojich rodičov, ale sranda že im neublíži, nestrihá na krk, ale do chvosta - normálne jednou rukou drží takú menšiu sliepku a druhou nožnice a strihá 😀

andrejka1974
16. júl 2013

neboj sa vlasky dorastu, aj mna to mozno raz caka , ked sa mi ostrihaju moje dve baby 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

inull5
autor
16. júl 2013

@andrejka1974 🙂 máš pekný počet detičiek 🙂 to sa mi veľmi páči

dendy1
16. júl 2013

@brisilda deti sú v odpozorovaní veľmi šikovné. Muž raz dojedal po malej par lyžíc polievky, mal jej malú lyžicu a zbytok vypil z misky. Už bol preč od stola, ale aj tak ho malá zbadala a odvtedy chce polievku len piť - je jedno či z misky alebo z taniera 😀

svano
16. júl 2013

Mne sa takto dogabal môj syn, keď mal 3 roky. Kašli na to, veď sú to len vlasy, tie predsa dorastú, nie je to trvalá závada. Buď rada, že je zdravá, je veľa rodičov, ktorí by boli šťastní, keby im dieťa vyviedlo takýto kúsok.

itwasajoke
16. júl 2013

@inull5 zonstrojcekom na jezka ...chvilu to bude vizerat sialene ale ked zacnu rast bude super ;) mna ako decko museli vyholit lebo sa mi nedali vsi zmyt z hlavy co som v jasliach nachytala 🙂

nika19918
16. júl 2013

baby strasne som sa dosmiala ach 🙂 nech vlasky rychlo dorastu 😉

ani3012
16. júl 2013

@anjelicek26 ale aj tebe sa Saska prikraslila,ze? Si jej vtedy ofinu nechavala dorast a ona ti ju smykla -ak si dobrepamatam, asi 5 rockov mohla mat' ze?

maryem
16. júl 2013

@inull5 🙂celkom zábavná prihoda.pre nás "zvonka". Aale tak bude pre teba krásna aj s krátkymi vlaskami,mozno spevneju. Vidím,ze si uz asi vyriešila,ale kludne ju migni strojcekom. Mame podobne veľké baby, ja som ju úmyselne strojcekom "ostrihala" a aká je len pekná😀 ale fakt. 15-20mm.

vanitka
16. júl 2013

@innull5 Ako uz aj ostatne mamky pisali, klasika, aj nasa sa tak v priebehu par okamihov, ked som bola presvedcena, ze uz tuho spi... Tiez mala tak nejak okolo 3 rokov, asymetricky strih, pozastrihovane kade-tade, svagrina kadernicka sa veeeelmi smiala, ked sme jej urgentne volali, ze kedy mozeme prist. 😀 A teraz ma nasa slecna 9 rokov a podstrihnut jej stiepiace sa konceky je nekonecny boj, nechce si dat na vlasy ani siahnut. 😉
Drzim palce, nech sa krasavica uz nestriha! 🙂

pivonecka
16. júl 2013

klidek, ja som to urobila koncom augusta, pred nastupom do skoly a na fotke moj prvy skolsky den si viete predstavit, ako som asi vyzerala... cely den som prosila maminu, aby mi sla podstrihnut ofinu, ale stale ma len posielala prec, ze neskor neskor... no a kedze ja potrebujem mat vsetko hned a zaraz, tak ma to po piatom raze prestalo bavit a isla som sa ostrihat na balkon... no a sused sa len smial a povzbudzoval ma... este si to pristrihni, mas to dlhe, pojde Ti to do oci.... 😎 do pol hlavy som mala vystrihnutu "ofinu" az po korienky... 😀

marecek1
17. júl 2013

@inull5 asi viaceré maminky už riešilil tento problém.. ja tiež - ale teda ja mám chlapca, síce tiež nič moc tie jeho vystrihnuté "lysinky" - ale ostrihali sme ho úplne nakrátko, a vlásky mu rýchlo dorástli - u dievčatka je to väčší problém.... pri tej taký kratučký letný zostrih asi ťažko...