Dcérka sa naučila vstávať v postieľke a nechce spávať

sonapalagyova
17. mar 2015

Ahojte, poprosim Vas o radu alebo nazor. Moja dcera doteraz zaspávala večer v postielke normalne (par zamrnčani a po mlieku zaspala). Ale naučila sa postaviť v postielke a odvtedy večer to je katastrofa.Uložím ju spať a ona hned prve postaviť sa.keď odidem reve ako zmyslov zbavená a keď pridem hned je ticho. A zas ju uložim nech spinka , odidem a zas rev , pridem a ona stoji. A takto stale dokolečka. Čo by ste mi poradili-myslite ze to je len taka faza ze sa to naucila tak to chce ked he v postielke stale skusat?!alebo aky mate na to nazor vy?! Mali ste aj vy taketo obdobie? Dakujem pekne

janamt
17. mar 2015

Naša robila presne toto isté a potom s tým prestala. U nás to bola len fáza.

sonapalagyova
autor
17. mar 2015

@janamt tak asi to bude fáza , že naučila sa niečo nove a chce to skušat.trochu ste ma ukludnili..Hadam to rychlo prejde

katuliacik
17. mar 2015

@sonapalagyova neboj to prejde. nas to robil tiez

sardinka333
17. mar 2015

Aj naša tak stála v posteli a držala sa tých ,,špruclí,, a revaláááá...že chce isť ,,hopa,,. Samozrejme mi jej bolo luto, srdce mi trhalo ju zobrať na ruky, ale čo potom? Povedala som si, ,,no to víš Karle,, žiadne také, už spinkáme. Prišla som k postielke a milým hláskom som jej povedala, že už spinkáme a mamička je hned vedla a sme tu s tebou....tuším som ju ani neukladala a nechala tak. Po týždni čo som takto chodila do spalne ako na špagáte prestala. Niekomu to príde kruté, bezcitné, ale ja naozaj sa nemienim cítiť previnilo, že si po 12 hodinovej šichte v domácnosti, kde práca nikdy nekončí a venovaní sa deťom si chcem aj ja sadnuť na gauč, prípadne pokecať aj s manželom. Nehovoriac o tom že som v tom čase študovala a jedine večer ked už konečne bol aký taký klud som si mohla sadnuť a učiť sa prípadne som si všimla že ,,jééj ja mám aj manžela,,.

sonapalagyova
autor
17. mar 2015

@janamt a ako ste to prosim vas riesili nech zaspi?

timea7
17. mar 2015

@sonapalagyova je to normálne, aj môj to robil keď sa naučil v postieľke vstávať, už spal postojačky, ale ľahnúť si nechcel. Dala som ho vtedy do kočíka a uspala vonku, aj keď som ho v kočíku nikdy neuspávala. Trvalo to len jednu sobotu 🙂 . A keď plače, neodchádzaj, zostaň pri nej, ale z postieľky ju nevyberaj, ľahni si k nej na posteľ (teda ak máte postieľku v spálni) a hladkaj ju, drž sa rúčku, šepkaj jej, to prejde.

timea7
17. mar 2015

@sardinka333 Bože, nepíš to tu, supermatky ti dajúúúúúúú, v šatke máš nosiť - aspoň do dvanásť rokov a tak uspávať 😀 a že máš manžela si máš všimnúť, až keď chodí za frajerkou...

fopka
17. mar 2015

U nas to trvalo nejake dva tyzdne,potom prestal...nechala som ho stale dnu a prisla viackrat ulozit,niekedy to bolo na nervy

sonapalagyova
autor
17. mar 2015

@timea7 ano mame postielku v spalni. Ona ked sme jeden pri nej sa smeje s skače v postielke, ale ked odidem začne plakat a takto stale dokolečka 😞 no skusim kazdu radu vyuzit , nic za to nedam , uvidim co zaberie na nu

sonapalagyova
autor
17. mar 2015

@timea7 😄😄😄😄😄😄😄

jankapo
17. mar 2015

my sme v to obdobie sedeli pri postielke a drzali za rucku, sme sa "dohodli" ze maminka ostane, ale musi pekne lezkat...z postielky sme nevyberali, len tak cez postielku sme hladkali...tazko povedat ci je to samotnym vstavanim na nozky, v tom veku sa vsetko miesa, aj zubky, aj uz snicky kadejake, take velke babo uz vela cez den vnima, spracuvava zazitky, tak chvilku vecer mozno potrebuje pritomnost, upokojit....netusim ako dlho to trvalo, ale zaspavali rychlo, tak tych 10-15minut navyse pri postielke sme zvladli 🙂

timea7
17. mar 2015

@sonapalagyova nereaguj na to, nevšímaj si ju,prípadne sa rob, že spíš., dlho ju to baviť nebude, keď nebudeš reagovať. Môj to tiež skúšal, niekedy vysťahoval celú postieľku - cez vrch povyhadzoval plyšáka, plachtu, aj paplón - som sa v duchu smiala, že koľko sa narobil 🙂 , ale z postieľky som ho nevybrala. Potom sa uložil a zaspal. Väčšinou si ale ľahol a nechal sa hladkať, počúval, čo mu šepkám, alebo spievam - to asi zaspal od zúfalstva, aby ma nemusel počúvať 😀 . V spálni bola tma, iba cez privreté dvere prenikalo slabé svetlo z chodby, keď sme tam prišli, už bol po kúpaní v pyžame, tak som už len šepkala.

katrin21
17. mar 2015

@sonapalagyova mas dve moznosti, bud ju budes uspavat kym nezaspi, alebo jej das do postele kopu hraciek a pockas par dni, kym pochopi, ze ju z postielky nevezmes a musi zaspať...
pri prilis velkom placi za nou chod, utiš ju, ale neber na ruky..
Ak je to pre teba tvrde, tak s nou proste bud a nejako to vydrz a uspi ju...ine moznosti nie su..

sonapalagyova
autor
17. mar 2015

@sardinka333 no skúsim , čo sa dá ...Lebo ako milujem svoje dieťa, ale tiež chcem mať aspoň chvilu večer čas na partnera alebo na seba.. Skúsim, čo sa dá. Uvidím , čo zaberie .

sonapalagyova
autor
17. mar 2015

@katrin21 ved to robíme s priatelom , že keď plače prídeme , dáme lažkať a odídeme a takto dokolečka.

timea7
17. mar 2015

@sonapalagyova nezaspí ti do 10,15 minút, keď si k nej ľahneš a nebudeš nijako reagovať na jej skákanie v posteli? Možno vydrží dnes, zajtra to už bude lepšie, možno pozajtra pochopí, že skákanie a smiech s tebou nič nerobí. Možno by to bolo jednoduchšie, ako lietať hore- dolu do spálne ako MHD...mám pocit, že sa takto učí, že zaplače a niekto dobehne a baví ju to skúšať, či to funguje.

sardinka333
17. mar 2015

@sonapalagyova Soni ja si myslím že ty si najlepšia mama pre svoje dieťa!!! A vôbec sa necíť previnilo, že si chceš večer sadnuť ku telke, robiť chvilu niečo iné ako je domacnosť alebo len tak na prázdno ,,čumieť,, do plafona. Mnohé matky zabudaju na vlastný oddych - lebo sa im to zdá sebecké. Ved dieťatko plače, naťahuje ,,chápadná,, hopa, chce sa nosiť - ideálne aj celý den tak si ho dám na chrbát ako domorodkyňa, non stop chce pozornosť, non stop chce byť na ciciku a mamičky lietaju ako handry vo vetre a potom vyčerpané nariekaju aj tu na MK že ich 2 ročné deti biju, 10x za noc sa chcu pomaly ročné kojiť, spia s nimi v posteli, nič nestíhaju a slovo oddych je pre nich mimo základného slovníka. A dobrosrdečné pisateľky napíšu - treba vydržať a podriadiť sa potrebám dieťatka. Čiastočná pravda. Už dávno mnohé nepoznaju hranicu medzi potrebami dieťaťa a jeho špekuláciami, výmyslami a skúšaním čo mamička znesie.

sonapalagyova
autor
17. mar 2015

@timea7 no skusim to zajtra... to sme neskusili lahnut si a byt pri nej a ked bude stat proste sa otocit a nereagovat. Dnes sme robili to s partnerom, že nechali sme samä a keď plakala velmi sme prišli ukludnili a odišli a takto dokolečka.

timea7
17. mar 2015

@sonapalagyova neviem, každý drobec je iný, sama zistíš po pár dňoch,lebo bude určite skúšať. Nám zaspal do tých 15minút, niekedy hneď, ale teda v živote som neuspávala na prsníku, v kočíku (okrem spomínaného prípadu), na fitlopte a podobne. Ako som písala, občas mal chuť na kultúrny program - vysťahovať postieľku, ale ani dospelý nezaspí na povel, možno bol menej unavený v ten deň a možno len testoval, čo to s nami urobí. Pre mňa bolo jednoduchšie mu pár minút šepkať, hladkať ho, ako stále tam lietať.

sardinka333
17. mar 2015

@sonapalagyova my už mame dve väčšie deti a do izby už ani nechodíme ...len od gauča zareveme ,,ticho už,,!
(samozrejme deti dostali papať, su umyté, zdravé, vycikané, flašu s pitím pri posteli) Sociálku na nás no....