Ahojte 6m dcerka sa rano budi vzdy v inaksom case , vacsinou od tej 5 do 7 ....Spi vzdy cca od 19:00, o 22 jej dam napapat a spi do rana bez zobudenia...Problem je ze vzdy rano vstane v iny cas, niekedy este zaspi ak sa zobudi povedzme do tych 5:30 ...Netusite cim to moze byt ze to ma taketo nekonzistentne ??? Cez den spanky su hociako, napr. minule si hovorim ze mi spala 4 hod. pocas dna ze co bude robit v noci a ona prave naopak pospala skoro do 8:00 co som fakt nechapala .... Nepride mi ze to ma nejaku logiku :(
Nachaj tak. Nikdy dovod nezistis. Ono sa to casom utrasie.
ste ma potesili :D tak lebo uz rozmyslam jej nejako ten spanok posuvat blizsie ku 20:00 , ale ona je strasne uz nervozna ako sa blizi ku jej vecierke neviem ako by som ju tak dlho nechala hore...a otazne ci by to vobec pomohlo ku neskorsiemu vstavaniu
Tak skúste posunúť poobedný spánok 🙂 my sme prvý rok bývali u našich, kde sú ešte moji malí súrodenci a s malým som si šla ľahnúť o deviatej lebo dovtedy byval hluk...V noci sa budieval na kojenie ale vždy sme boli v posteli do tej osmej rána 🙂
Syn ma uz rok a i tak nekdy rano vstava v 5 a nekdy v 9. To se podle me neda ovlivnit :D a to ho kazdy vecer uspavam ve stejny cas.
@wildeone no tie spanky su vzdy ine niekedy ma poobede jeden dlhsi inokedy 2 kratsie...tam s tym moc nenarobim kedze sa to cele posuva od toho ako rana vstala....
@bluemoon24 a o kolkej chodi spavat vecer?
Vacsina malinkych deti ma budicek tak skoro rano (medzi 5:00 a 7:00). Urcite nemen vecierku. Spanok pred polnocou je zdravsi ako po polnoci. Takze cim viac ho ma, tym lepsie.
Na nejaky pevny rezim pocas dna sa vykasli ak rano vstava vzdy o inom case. Dbaj jedine na to aby si ju ulozila ked je unavena. Dolezita je dlzka bdelych okien (cas kedy je hore). Ten maju deti vacsinou rovnaky kazdy den, aj ked mozebyt ze bdele okno rano je iba 2.5 hodiny a vecer az 4 hodiny (alebo naopak).
Jedinne o co by som sa snazila je pevna vecierka, vzdy o tom istom case (=- pol hodiny).
Tento cas vecierky budes mat rovnaky aj niekolko rokov. Jedinne co budes menit su pocty dennych spankov.
Dospelý človek tiež nevstáva vždy v rovnakom čase ak nemá budik
19:30 chodime spat, 20-20:30 zaspava.
V spanku logiku nehladaj. Nas vstaval aj o stvrtej ale dokazal potiahnut aj do osmej.