Dcérka má horúčky a doktorka nás nechce vyšetriť

4. jún 2020

Dievčatá moja 17 mesačná dcérka mala teploty 2 dni tak som volala sestričke či môžeme prísť nech ju lekárka pozrie, sestrička povedala že to budu zúbky na 100%. Večer dieťa malo zasa teploty 38, celý den mala 37,5. Tak na druhý den som zasa volala či môžme prísť nech ju pozrú lebo aj pokašliava tak či mi nepozrú na malú, lebo sa bojím že sa to zhorší a nechcem s dieťaťom ist na pohotovosť .Lekárka ma odbila zasa s tým že to budú zúbky atd, a ak sa to zhorší tak cez víkend pôjdem na pohotovost. Zeny je to normálne aby sa lekárka vyhovárala na kovid? Ked nás trebalo očkovať tak cez mrtvoly sme museli isť a ked dieťa treba vyšetriť tak ho vyšetruje po telefone .Je to normálne? Ci ja nie som normálna? Dakujem.

jurinecka125
4. jún 2020

Aj nasa vysetruje po telefone, tiež neviem, ci je to normálne

selest
4. jún 2020

No neviem mne ked mal maly teplotu tak som volala lekarke ci mame prust lebo covid a ona povedala ze samozrejme dieta s vysokou teplotou treba skontrolovat. Mal anginu dostal atb.. a tiez mu idu vkuse nejake zuby..

janickadr
4. jún 2020

Nie je to vobec normalne. Bud ziadaj k telefonu dr., alebo chodte priamo do ambulancie. Kazdopadne uvazuj nad zmenou lekara, lebo toto nie je lekar, ale alibista najvyssieho rangu. Pripadne aj o podani na UDZS by som uvazovala...

ckatka
4. jún 2020

U dieťaťa pokiaľ nie je iný príznak ako teplota...dva tri dni netreba nič riešiť len pozorovať. Pokiaľ je inak živé...len viacej slini pripadne strka veci do úst, môže mať aj hnačku - fakt to budú v tomto veku zuby a prejde to samo. Je len veeelmi máličko prípadov keď je to niečo vážnejšie...ale to na tom svojom dieťati ako matka spoznáš...ze je ine. Vtedy keď ťa nevezme lekár, proste chod na pohotovosť. Nech spravia odbery. Ale riziko ísť teraz s dieťaťom do čakárne je väčšie.. Naozaj by som nikam nechodila. 37,5 -38 nie je tak vážne. Nechaj dieťa žiť, dávaj mu piť a chladené hryzatko. Môj kým nedosiahne 39 tak absolútne neriešim žiadneho lekára ani nurofen ani nič. Telo si poradí. Obvykle napiť sa pospať si vypotit...pomôže. A do 39 nedávat lieky od teploty. Telo tu teplotu potrebuje.

hettinka
4. jún 2020

Si normálna a okamžite by som volala dr, že buď ta vezmú, alebo u nej končíš a berieš kartu inde. Tu už ľuďom asi fakt šibe načisto, žiadna epidémia tu nie je, ani nebola.

luccija
4. jún 2020

Nie, trvala by som na vyšetrení môže mať zapálené hrdlo, ucho na to tam je, aby vysetrovala

1mina
4. jún 2020

No stvalo by ma to aj mna...ja som cez coronu a to boli este obmedzenie nie uvolnene ako teraz volala ze ma treti den teoloty aj ked dva dni uz len take 37.5 a inak som na nej nic nevidela extra aj papala normalne... a povedala mi nech pridem nornalne hned ten den a nakoniec mala anginu a atb

nikpa
4. jún 2020

Určite nie je normálne, ze vas odmieta a navyše uz sa uvoľňujú opatrenia, neviem dokedy môžu ešte takto odstrkovat pacientov. Na druhej strane, pri teplote 38 a 37,5 netreba robit paniku, to nie je este ani horúčka na tabletku ale len zvýšená teplota. Možno je naozaj rozumnejšie ju len doma sledovať lebo ak na nu aj niečo lezie, ma zníženú imunitu a u dr môžete dostat aj to co nemáte. Keď nebude mať ine, vážnejšie priznaky, k lekárke by som s nou niesla. No je to na tebe.

ivi1808
4. jún 2020

My sme teraz toto mali, bola to nakoniec 6ta choroba, v piatok dostala mala teploty a cakala som do pondelka a sla k dr kde jej urobila crp a vysetrila. Nemala s tym najmensi problem

taga
4. jún 2020

Ja by som zas netahala dieta k dr kvoli 37.5 nikdy, ani mimo korony... pokial je to len takato mierne zvysena, telo si poradi.. vidis, ci ma ine priznaky, ci je placliva, ci si taha usko, ci ju boli brusko, ma hnacky a pod... ak nic, len teplota, to by som fakt dieta nestresovala pohotovostou. Ty chodis na pohotovosť ked mas 37.5?

syslik81
4. jún 2020

u nas sa ide az ked su horucky viac ako 4 dni ... mala dostane calpol .. s 37.5 nestresujem ...

brita7777
4. jún 2020

horucka je od 38. My sme mali dva dni 39,9 a tiez sme riesili len cez telefon. Daj jej panadol, vit c kup pre deti od 2rokov je to v tekutej forme, 5kvapiek jej mozea dat, vit d tiez na imunitu. Pretrvavajuca "horucka" od 38 by mala byt max 3 dni az potom doktor.

unicornlady
4. jún 2020

ešte probiotiká kvapky by si jej mohla kúpiť

krasnysen
4. jún 2020

@ckatka len príklad, ani jedno z mojich detí nemalo nikdy teplotu zo zubov, čiže že bude teplota zo zúbkov je nie vždy a u každého samozrejmosť... ak boli chorí 1-2krát v roku tak bez teploty, prípadne so zvýšenou do 37,5 a aj to ak mali 2-3 dni zvýšenú nič im naoko nebolo a prišli k lekárovi a hneď hrdlo zapálené, mandle, atd a dostali ATB, a inak boli živí...

janna88borin
4. jún 2020

A skusit doma urobit test crp, pripadne ocikat tie pruzky (ze vylucis zapal mocovych ciest), ked si z tej teploty v strese? Z crp zistite ci ide o virozu (lekarka by Vam i tak ziadne lieky na virozu nepredpisala), bakterialnu infekciu alebo ze je hodnota crp v norme a teda to budu len tie zuby...

mirkava
4. jún 2020

Nie nie je to normalne. Dozadovala by som sa vysetrenia. Treba malej pozrirt do hrdielka, pripadne vziat krv....

sara07
4. jún 2020

pokial su tepltoty nad 3 dni mala by ta vyšetrit, do 3 dni to chápem ak su to zuby tak to do 3 dni ustupi, u nás bola hnačka, sople, teploty pri každom jedno zube do 3 dni to bolo v poriadku
ked bol kašel šla som , nebol išla som až na 4 den

aaao
4. jún 2020

Podla mna je to uplne normalne pokial nema ine tazkosti ta teplota vobec nie je vysoka. Zapal z krvi sa ukaze az po par dnoch takze naozaj pokial nema ine priznaky nema co "pozriet" na nej. Ine je ak je velmi placliva chyta si hlavicku usi ze moze mat zapalene uska alebo place pri cikani alebo ma zafarbeny pachnuci moc. Ja by som cakala dala nejake vitaminy na podporu imunity pripadne ak teplota prekroci 38.5 alebo ma bolesti tak dala paralen/nurofen.

mogaa
4. jún 2020

V prvom rade teplota 37,5nie je horúčka ale len zvýšená teplota a ano veľa doktorov odporúča počkať 3dni ....buď to budú zubky alebo dieťatko bojuje s nachladnutím(bakteriálna alebo vírusov infekcia)....Doktorka mu v tomto stave ani nemá čo dať, teplota sa zráža nad 38stupňov, ak by tam bola bakteriálna infekcia tak dieťa kašle ako tuberák a nie že len pár krát zakašle...takže jedine by mu dala možno sirup na kašel(aj to pokiaľ len pár krát zakašle tak sa nedáva)......Rovnako CRP sa pri zvýšenej teplote 37,5(2dňovej )nerobí, nie je dôvod. Dieťa sa stretáva s novými vírusmi, baktériami a telo reaguje tak že sa zvýši teplota(bojuje) až keď ej horúčka alebo dieťa kohrca ako starý dedo sa robí crp - a aj vtedy sa ATB dávajú len ak je vysoké crp-pri vírusovom ochorení sa len čaká aby si imunita s ochorením poradila.....u deťoch to nie je ako u dospelých - len sa učia bojovať s každým vírusom, baktériou - preto sú tam normálne tie zvýšené teploty...to zistí každá mamička akonáhle dieťa nastúpi do škôlky ....

autor
4. jún 2020

Dakujem dievčatá probiotiká berie stále, aj vitamín D jej dávam len je smutné že som im volala 2x a ma odpinkali. Ze ked bude najhoršie mame isť na pohotovosť, to je prístup detskej lekárky.

autor
4. jún 2020

@hettinka mam pocit, že ešte som normálna 🙂

hettinka
4. jún 2020

Ty áno, ale tej doktorke asi šibe, alebo sa jej nechce robiť ...
Aj tu mam z niektorých taký dojem, sa vyhovárajú že "nemajú" ochranné prostriedky a neordinovali. Ved načo by sa nadrapovali, ked platby od poisťovní im išli v nezmenenej výške ... tu máme doktorov aj kus po 70-ke, jasné, že sa boja. Lenže ked je starý a bojí sa, nech ide do dôchodku a prepustí miesto mladším.