Dcéra vymýšľa s plienkami

flatwhite
2. nov 2024

Ahojte, ano opäť téma odplienkovanie, ale ja som už z toho v koncoch 😀. Dcerka ma vyše dvoch rokov a poslednú dobu začala sama odmietať plienku, najradšej by doma behala s holou riťkou plus stale si nosi so sebou nočník a vykrikuje cikat/kakať. To je super myslim, lebo teda predpokladám že už vie, načo ten nočník slúži. Aj si tam sadne, vydrží dlllho sedieť ale problem je, že nepustí nič. Je schopna nečúrať aj hodinu, pritom po čase si začne aj chytať medzi nohy, vidím že jej treba tak ju posadím a zas nič… ked jej teda navrhnem plienku, nechce robi cirkusy.. ale keď nakoniec dame plienku naspat, do polhodiny ju ma total plnu😀tak teraz neviem ako to riešiť, príde mi to celé zvláštne, že zároveň by možno aj “sama” sa chce odplienkovať ale zadrziava .. za každú radu budem vďačná, samozrejme na principe odmien(hranie sa,citanie,nejaka mlska a pod) sa snazime fungovat ale to ma ona uplne v paži😀.

mamamasama
2. nov 2024

Nie je pripravena. Moj najmladsi od roka a pol hovori ciko,kako. Stoji pred pisoarom, tlaci, nejde. Sadne na nocnik, skusa, nejde. Ale v pohode sa znenazdajky vycika na podlahu. Je mi teda jasne, ze v hlave ma jasno, ale telo este nie je pripravene. Pockam.

deti95060810
2. nov 2024

načo jej dávaš plienku... nedávaj. takto ju mýliš. nechaj ju bez plienky. gate operieš, vysušiš.

flatwhite
autor
2. nov 2024

@deti95060810 pre mna je najmensi problem oprat, vysusit .. ale ja jednoducho vidim, ze zadrziava.a nepride mi v pohode aby mi hodinu alebo kolko zadrziavala moč. Ja by som ju bez tej plienky nechala aj keby sa mi pocurava na zem, radsej tak ako to drzat😀

flatwhite
autor
2. nov 2024

@mamamasama ale asi ano, aj nad tym som uvazovala ze asi to bude skor v tele ako v hlave.

nikpa
2. nov 2024

@flatwhite keď bude 1,2 dni dní zdržiavať nič sa jej nestane. A píšeš, že keď hodinu necika tak jej dáš plienku keď vidíš, že sa jej chce. Ale ved hodinu zdržiavať to nie je žiadna tragédia. Deti bežne zadržiavaju pri odplienkovani moč a stolicu ani nehovorím, to aj niekoľko dní. Prvá vec je, že keď jej dáš plienku ako to na ňu príde tak ju úplne domotaš a druha vec, že podľa mňa nie je ešte úplne na odplienkovanie pripravená. Teda buď by som to úplne zrušila alebo nastolila jednoznačné pravidla a nechala ju pocikat sa do gatí, večne ten moč neudrží, neboj sa toho.

jaskolka
2. nov 2024

Ona už chce,ale mozog ešte nechápe, čo má presne robiť. Nie je pripravená na odplienkovanie, ja by som jej normálne dala plienku,aj keď robí cirkus.Alebo proste ju nechať,nech sa nakoniec pocika či pokaka, neboj sa,nebude celý deň držať.aj keď mňa by nebavilo upratovať dokola, utierať mlacky a prať oblečenie.

taktotedanie
3. nov 2024

@flatwhite nieje pripravena, nenechavaj tak dlho sediet na nocniku neodporuca sa to!!
Skus skor treningove nohavicky