Dcéra nechce byť vo vajíčku v aute, ale sama ešte nesedí

26. feb 2024

Ahojte mame 5 mesacnu dcerku
Do nedavna nemala
Problem z vajickom v aute pekne spinkala
Posledny cca mesiac vo vajci nevie vydrzat place celu cestu vobec tam nechce byt celkovo sa mi zda ze je jej tam uz nepohodlne je to vajicko z trojkombinacie mensie nic extra bodaj by som to vedela skor no ked sme kupovali 3v1 kocik som vedela prd o tom ake vajicko ma byt a teda som skor pozerala len Na kocik samostatny no cestovanie s malou je co raz horsie
Rozmyslam co takemu babu pozerat aby to aj vydrzalo este aspon par mesiacov je aj dost velka.
Vajce ci autosedacku nejaku polohovatelnu pre deti ktore este nesedia co mate vy ?
Nakolko sa stahujeme ku svokrovcom do zahranicia o necele 2 mesiace a vajicko ci autosedacku so sebou nemozeme vziat by som nerada investovala do niecoho velmi draheho skor
Hladam Nieco z druhej ruky za bazarovu cenu kedze to vyuzijeme max mesiac a popripade ak prideme v lete domov na tyzden dva.

Dufala som ze sa tomu vyhnem a vydrzime vo vajci necestujeme daleko ani casto ale uz sa skoro vobec nemozme nikam spolu pohnut max len prechadzka
Nakup spolocne vsetci nepripada do Uvahy lebo sa v tom vajci velmi jeduje a zase ju trapit nechcem. Da sa vobec nieco lacne ale celkom ok najst ?? Nejake rady a skusenosti
Skusenejsich potesia dakujem.

nairia
26. feb 2024

pre take babo urcite vajicko, pokial dieta stabilne nesedi aspon 2m, tak autosedacka hoc aj polohovatelna je no-go, donicis jej chrbat. a nenechaj sa pls zmiast vahovymi limitmi a "novorodeneckymi" vlozkami.
urcite najdes vajka aj z druhej ruky, len pozor na zivotnost.
ale teda otazka je, ci sa nieco nezmenilo uz, ze jej je vo vajku zle- nema vela oblecenia, ze jej je teplo? nie su tam nejake zbytocne vlozky, ktore by uz mozno bolo treba vybrat a preto ju to tlaci?
skus napisat do skupiny deti v aute (su aj tu na MK), napis miery a vahu babatka + ake vajko mate teraz a urcite ti dievcata poradia.

autor
26. feb 2024

@nairia dakujem za typ idem tu skupinu hned vyhladat
No k tvojej otazke.. vobec nieje naobliekana kedze vonku mame pekne pocasie ma teplakovy overal a
Ciapki davame v aute dole
Ma tam tie podlozky je to pravda ale bez podlozky jej tam zrejme bude este horsie je to vazne na figu vajicko
Znacka abdor oxv
Neviem o nicom co by sa zmenilo mozno ona viacej vnima castejsie je v nom kedze ked bola mensia bola
Zima tak sme velmi casto nechodili nikam autom spolocne len na prechadzky vo vanicke
A vyberali sme cas spanku aby pospala v aute vonku teraz neriesime ak je pekne vonku ideme no neviem cela
Je v tom vajci pokrutena vobec sa nato nepozera dobre

nairia
26. feb 2024

no urcite je to aj vekom, a teda tu znacku ani nepoznam 😅 ale to je jedno, drzim palce s tou skupinou- su aj na fb, aj maju predajnu (BA) a showroom v ZA.
su fakt skvele a snazia sa vzdy dobre poradit, aj aby to sedelo do auta, aj rozpoctovo a tak.

amonet
26. feb 2024

my sme v 4 mesiacoch kupili kvalitne vajce a vydrzala v nom do 18 m, dokonca v jednom aute sa v nom vozila do 2 rokov😅
moze to byt oblecenim, zlym zalomenim z nedostatočnej vložky alebo zapnutou plienkou co tlaci brusko

nikpa
26. feb 2024

Pre 5 mesačne babo nie je nič iné co je bezpečné a ,,zdravé,, keďže ešte samo nesedí. To vieš, že dieťa ti bude plakať ešte pri mnohých veciach? Pri niektorých mu môžeš vyhovieť a nájsť alternatívu ale toto je práve taka vec, kde sa nedá ustúpiť.
Môj najstarší syn reval v aute do 2 rokov ale tak, ze si mala chuť vystúpiť počas jazdy...

amelie2017
26. feb 2024

Nas reval vo vajci od porodnice. Na jednej ruke by som mohla spocitat, kolkokrat bol ticho alebo spal. A to mal priestranne vajce, do ktoreho sa zmestil aj ako vyse rocny. Chapem, ze to od cestovania odradza, ale inak ako vydrzat to nepojde.
Inak len zo zvedavosti, preco si nemozete zobrat vajce do zahranicia? Ak idete letecky, kludne mozete zobrat kocik aj vajce. Su dovolene 2 kusy detskeho vybavenia.(kocik, autosedacka alebo cestovna postielka).

dzejsik
27. feb 2024

mozno by pomohlo aj vajicko na isofixovej baze, bude kus vyssie, takze trochu lepsie uvidi aj z okna na cestu

zorkahorka
27. feb 2024

Mas ju vZadu alebo cpredu? Mna deti potrebovali vidieť, mala som ich vpredu. Dala dudel, niekedy chytila za ruku a pekne sa tam aj vyspinkali

cookie29
27. feb 2024

pozri, male dietatko patri do vajicka. Ako Ti pisu vyssie. Ak nechces vela investovat, pozrie Nania Be one, nie je to zrovna naj top vajicko, ale je bezpecne +++ a relativne velke, tusim do 95cm... a stoji do 40€ nove. Ze place v aute moze byt vela vecami a nie vajickom, aj ked to vase asi moc bezpecne nebude, ako vacsina vajicok z kombinacie. Moze byt vekom, tym ze nevidi, ze je obmedzena, ze nevidi na Teba... mozete skusit naprikald zrkadlo a pod... moje starsie dieta cestovanie neznasalo. Vo vajicku bolo do 23m a revalo. A dnes ma skoro 7 a mozem Ta ubezpecit ze ani sedacka na tom nic nezmenila.... a mladsie dieta uz sice vo vajicku nie je, ale este sa tam zmesti... a to bude mat skoro 3

eva233
3. mar 2024

My sme dlhšie cesty cestovali vždy keď mal mat malý spánok, teda v aute ľahšie zaspal. Samozrejme to nemusí byť prípad každého.... Takisto ak sa dá treba dieťa zabaviť zvukové knižky - napríklad zvuky zvierat to mal rád, rôzne srandy ako starý ovládač, presypacia fľaša s trblietkami, šuštiace hračky.... Už je väčšia a chce vidieť takže ta nervozita je prirodzená. Tiež to vajíčko ak je jej malé, tak neostáva nič iné len kúpiť kvalitnejšie a väčšie. 😉

ankare
3. mar 2024

Presne tak, ako vraví @dzejsik , skús vajce uložiť tak, aby bola vyssie a viac videla.