Dcéra má 19 mesiacov - kedy s ňou prvýkrát k zubárovi?

lucana82
15. apr 2021

Dobrý deň.
Maminky kedy ste zobrali vaše dieťatko prvý krát k Zubárovi? Malá ma 19mesiacov. Ale ešte len 7zubov. Dokonca vôbec ešte nemá spodne dvojky a to sa mi zdá dosť zarážajúce.
Ďakujem

s_a
15. apr 2021

Kľudne môžeš začať chodiť, zo začiatku ide aj o ten návyk a tak 🙂 minimálne sa pozrie či ich dobre umývate

ja_mama
15. apr 2021

Ja som bola s dcerkou cca v 15 mesiacoch...zubkov mala vtedy asi 10. Pytala som sa na to zubara kedy prist, povedal ze po prvom zube ale to sa mi zdalo skoro. Dentalna mi zas povedala ze kludne aj v 2 rokoch alebo ked bude mat vsetky zubky, ak nie je problem a zubky si necha pekne umyt. Mala mava strach z doktorov ale zvladla to celkom v pohode, tym ze mala zubkov malo tak to bolo naozaj rychle.

dskjhfdlkdjhl
15. apr 2021

@lucana82 Ja som isla s detmi, ked mali priblizne rok. To je jedno, kolko ma zubov, ide aj o ten navyk, ze si treba dat prehliadnut zuby. Povozi ju na kresle a mala bude spokojna.

katarina9593
15. apr 2021

@lucana82 ja som išla z dcérou mala 13mesiacov ale teda 12 zúbkov mala ale to je jedno presne ako píšu vyššie ide o ten návyk a spoznávanie 😉😉

sapetka
15. apr 2021

moj bude mat 4roky a este sme neboli 🙂

leamax
15. apr 2021

@lucana82 kludne uz mozes.otazka je,ci najdes zubara a ci vas uz zoberie.nas nechcel nikto zobrat pred 3r.a aj potom mi dalo zabrat najst detom zubara

miadi
15. apr 2021

Ked zoberies rocne dvoj rocne dieta raz za rok k zubarovi ziadny navyk z toho nebude Lebo ono zabudne ze tam bolo. Je to len na tebe ci zoberies teraz ci neskor ty vies ci bude spolupracovat ci vobec. Otvori usta. I

s_a
15. apr 2021

@miadi tak kľudne môžete ísť prvýkýrt aj v piatich rokoch, aby mu tam hneď kazy musela riešiť, lebo pochybujem že veľa rodičov samo od seba vie, ako naozaj správne vyčistiť zuby dobre..

dadis
15. apr 2021

@s_a Riesit kazy? Tak to je najlepsia cesta ako spravit zo zubara strasiaka. Moje deti cca od roka 2x do roka chodia na preventivku. Inak preto sa to vola preventivka - zubar ti aj skontroluje, ci ma dieta zanedbanu hygienu a ci mu hrozi vznik kazu, popripade posle k hygienicke. A kazy nemaju (dcera bude mat 12, este nemala kaz a syn bude mat 14 - ten mal plombovany jeden mliecny zub, uz ma trvaly/zdravy)

miadi
15. apr 2021

@s_a boli sme u zubara ked na to bola dcera ready skor by sa nedala vyšetrit. Nie kazde dieta spolupracuje. A ked este nemaju stolicky tak minimalne % deti mà kazy. Niektori zubari chcu vidiet dieta od prveho zuba iny od 3r tak je to na rodicoch zvazit kedy je to idealne.

ivangeline
15. apr 2021

Moj mal 2 roky a chystam sa. 🙂 Uz mu chybaju len poaledne stolicky... tak asi aj preto. ;)

kristina2412
15. apr 2021

U nás do škôlky chodieval zubár 2 krát do roka. Všetci rodičia s tým boli veľmi spokojni , aj dieťa ktoré normálne nespolupracovalo to v kolektíve zvládlo úplne v pohode. Deti, ktoré mali kazy,dostali pre rodičov na papieri informáciu , že je potrebné zuby ošetriť.