Dávate škôlkarom už aj pančuchy?

15. nov 2021

Maminky obliekate škôlkarom už aj pančuchy? Alebo len ponožky a tepláky, vďaka.

matejko18
15. nov 2021

Už dávam...

lucik194
15. nov 2021

nikdy som skolkarkam nedavala pancuchy, je to hrozne, vzdy tenke leginy a ponozky nato zateplene nohavice, nohavice vyzliekli, ak mali mokre ponozky tak si prezuli len tie.....
kebyze maju mokre pancuchy tam sa musia uplne vyzliec a prezliect.....
plus polovica deti si v 3-4 rokoch ani pancuchy nevie obliect a tak im musia pomahat ucitelky (vsak pomahat 10 detom obliekat pancuchy je pakaren).......

ked teplota padla pod 5 stupnov uz som davala leginy a nato teplaky alebo take sportove nohavice, takze ano...... v tomto pocasi uz mavali 2 vrstvy na nohach

tani777
15. nov 2021

Pancuchy nie,kedze si ich nevie sama obliect,nechcem ju tym stresovat..davam tenke leginy,merino ponozky a na vrch zateplene leginy/softshell gate,co vyzleciemv satni..
Ale,vzdy sa opakujem,ja sa riadim svojim dietatom,ked mi povedala,ze jej je zima,pridali sme jednu vrstvu..keby mi to povedala pri 10 stupnoch,dam jej vtedy,keby pri -10,tak vtedy..kazdy vnima teplo/zimu inak..neriad sa tym,co Ti napisu mamicky na mk,ale svojim dietatom

kate_cs
15. nov 2021

Nechodi do škôlky, ale je v tom veku. Už začiatkom novembra, ešte bolo celkom teplo nás doktorka strašne sprdla, prečo syn nemá na sebe pančuchy 🙈 takže nosi, keďže je chlapec a legíny teda nehrozia 😉

79viktoria79
15. nov 2021

ja davam tenke spodky,ale u nas v triede nosia aj pancuchy,teplaky si nechaju v skrinke,nikto s tym nema problém,su to este deti

martinajurkechova
15. nov 2021

Synovi dávam spodky a dcére tenké legíny, alebo pančuchy. Keď idú doobeda na prechádzku, tak už je dosť zima u nás. Aj zimnú bundu im už zajtra dám.

aleshka_supermama
15. nov 2021

Od novembra do apríla moja nosí pančušky, minule som jej nedala do škôlky keďže malo byt pekne tak mala termo leginky, no chyba od svokry som dostala hubovu polievku ze však je vonku zima prečo som jej nedala pančušky nevedela pochopiť ze mala termo legíny a pod to pančušky už by bolo moc v tej triede. Ale tak brala som jedným uchom 🤷‍♀️ . (Svokra ju učí v škôlke 🤦🏻‍♀️)

ruzasipova
16. nov 2021

@kate_cs Ja som chlapcovi nakupila cierne tenke leginky a na to nosi softshellove nohavice.

pininka1
16. nov 2021

Davam aj puncochy aj leginy, striedam to, navyse je to najlepsi trening na motoriku ruk a mnohe deti to zvladaju len rodicia sa boja ze dieta si to nevie obliect.

marianna_peskova
16. nov 2021

Ja dávam synovi pančuchy už asi mesiac, hoci do škôlky jazdíme autom. Dôvodom je, že keď v tomto chladnom, sedemstupňovom počasí idú von, učiteľky mu tie pančuchy nikdy neoblečú a on potom prechladne.

zuzanaete
16. nov 2021

Sme z BA a za mna stacia este teplaky. Ked uz pojdu teploty k nule, tak na teplaky bude mat nepremokave gate alebo softshell.

janynyna
16. nov 2021

Ja dávam.

kika831
16. nov 2021

Ano davam pancusky- vie si ich obliect sam, v skolke si prezlecie nohavice za kratasky.

bellovag
16. nov 2021

Sme z Liptova a zatiaľ nosí stále tepláky...Ale ja som za otužovanie a aj chlapci sú tak naučení:.-) Od troch rokov vybehnú ráno naboso do snehu 🙂

bellovag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kate_cs
16. nov 2021

@ruzasipova ja som nad týmto premýšľala, len on je take drobátko, má 3 roky a 14 kíl. Práve včera som v pepcu pokukovala po tmavých leginach v dievčenskom oddelení. Chlapec je s tým ok? Nevyzerá to zvláštne napríklad keď v tom chodí doma?

zuzanaete
16. nov 2021

@bellovag Otuzovanie je super. A stale hovorim, ze skor prechladne naobliekane dieta, ktore sa spoti a potom ho ofukne akonto menej oblecene. V lete sme boli na horach, vonku 18 stupnov a nas 4 rocny si osviezoval nohy v horskom potoku, potom tak behal po kamenoch s holymi nohami. Ked sadol do auta, tak mal nohy teple. Ziadna zima mu nebola.

dzejsik
16. nov 2021

spodky a teplaky na to, rano vacsinou mrzne a poobede mu v satni uz zvolim podla teploty vonku

sashabb
16. nov 2021

@kate_cs chlapcovi vieš kúpiť spodky. Je to rovnaké ako dievčenské legíny, len možno trochu pohodlnejšie (niesu tak extremne na telo). Majú ich aj v HM, CA a určite aj inde 👍

mam1na
16. nov 2021

Nedávam. Ani na von ani do triedy. 😉

momoqui
16. nov 2021

zalezi, v ktorej casti byvate. v BA este nedavam. davam bud pancuchy a saty alebo zateplene leginy. podla mna v 2 vrstvach by sa uvarili. aj zimnu bundu som vytiahla az dnes a neviem, ci to bolo nevyhnutne.

barborkakr
16. nov 2021

@momoqui ahoj a pod azteplene leginy iba ponozky? dakujem

momoqui
16. nov 2021

@barborkakr ano, ponozky. ani ja by som este teraz nezniesla 2 vrstvy na nohach. ja chodim stale v mikine a veste :D ale je pravda, ze chodime autom rano.

emily_88
16. nov 2021

Moja nosí zateplené legíny v školke, aj keď idú na dvor a ráno chodíme pešo, tak má ešte aj tenké tepláčky. Pýtam sa jej či jej bolo zima, lebo z nás dvoch som tá zmrznutá ja 🙂 Ale vraj niektoré deti v triede majú aj pančuchy aj legíny, čo mne osobne príde veľa, ak sú v nich aj v triede, kde je 20+ aj vonku, kde je 5+.

kinderzwillinge
16. nov 2021

@bellovag Kraaasne to tam mate, chlapci fesaci, ale prave som zamrzla 🙈

bellovag
16. nov 2021

@kinderzwillinge ďakujeme 🙂

halci
16. nov 2021

Teraz davam tenke leginy pod gate. nie pancuchy

jana_eyre_2
16. nov 2021

9r nie, 8r nie a 5r si dá tenučké legíny a na to tenučké tepláky, v podstate dve rovnaké tenké vrstvy.. stále mi tvrdí že tak mu je lepšie🤷 napríklad moji nenosia tielka ešte - hore majú tričko, tenkú mikinu /len dcéra si dáva troška zateplenu mikinu lebo je väčšia zmrzlina ako chalani/ a softshell bundu.. ráno sme mali 4ri stupne..

barborkakr
16. nov 2021

@momoqui lebo ja presne ako ty pises chodim aj davam, z pancusiek je mala nervozna

momoqui
16. nov 2021

@barborkakr mne nie su nervozne. Ale podla mna jie je taka zima, aby mali 2 vrstvy.