Maminky prosím o radu - dávať či nedávať čiapočku v takom počasí ako je napr dnes ? U nás 21 stupňov a slnečno. Mám pocit že aj v najtensej sa mi potí
@veronikaszabova zabudla som dopísať že ma žabka 8 mesiacov
Ja som ani v tom veku nedavala ciapku pri 21st
Ja ano obom tenku ciapku.jeden ma 3roky druhy 6m..toto este je zradne pocasie moze byg 21 stupnov staci ze sem tam pofukne vietor a hned je zapal usi...teraz este urxite budem davat do leta a v lete len koli upalu nejaku satku ked budu na slnku.inak nic
Ja som dnes nasej (3-rocnej) nedala do skolky. Zalezi od dietatka. Syn bol napr. nachylny na zapal usi, ked bol malinky, tak on nosil ked pofukovalo trosku. Mala s tym nema problem, tak jej nedavam az tak casto. Zalezi ako je teplo a ci fuka.. Ale ak sa v ciapke poti, tak by som nedavala...
Nie, ....
My mame 12m a dávam čiapku, su aj take tenké vzdušné. Cez hlavičku deti najviac strácajú teplo a aj sa prehrievaju, ak im náhodou páli slnko na hlavu. Ved aj v lete sa dávajú klobúčiky a rôzne pokrývky hlavy 😉 a ako bolo písané, je to zradné počasie, to že je nám teplo ešte neznamená že to tak cítia aj deti 😉
Daj len tenku celenku cez uši
...zápal uši ani nijaký problem sme nemali nikdy. Čiapku máme len na zimu
Ahoj, mala bude mat rok, dala som tenku ciapku. Ked bude teplejsie, budem davat letny klobucik.
Taky klobucik proti upalu 😉
Mojim som dávala vždy až do troch rokov.
podľa toho kde bývaš... u nás je ešte sneh a lekárka mi povedala že kým je sneh na horách dieťa do 3 r. by čiapku malo mať... Aspoň nejakú tenkú...
no ono zalezi, moze byt celkom teplo a fukat napriklad a v takom pripade ano...
ono je to velmi individualne
Tenucku so siltom. Aj sa lepsie pozera, ked nesvieti slnko do oci
v teplom nie ale toto čo je dnes vonku nie je teplé počasie (aj keď nám je teplo) lebo je marec, počasie je zradné a už vôbec by som neriešila pri 8mes. bábätku - prefuknú uši a nebudeš vedieť prečo reve... pokým mi sám nebude vedieť povedať "bolia ma ušká" dovtedy bude mať čiapku do mája
Ešte stále je len marec. Tenku by som dala
Na SK sa deti zvycajne babusia. Ja by som 8mesacnemu uz ciapku pri 20 stupnoch nedavala. Pokial nefuka severak, tak nevid dovod. Horsia varianta je, ze sa nababusene dieta spoti a z toho prechladne, ak nahodou na neho fukne.
Ak je teplo nie, nedavala som. Ale zavisi od porastu na hlavke tiez. Syn sa uz narodil vlasaty a vlasky dalej len hustli, tak uz mal jednu capicu. Aj teraz na jesen kym bolo vonku 15-17st. capicu nan dostat nebolo mozne.
Ja zijem v UK a tuna ciapku babatka ani v zime nenosia. Mne sa vlasy jezia ked to vidim. Zalezi od vetra a ked moj maly nie je spoteny tak mu necham. Zatial je malicky nema sa z coho spotit ked buva v kociku a nie je nabambuseny.
Dávam radšej nechxem aby mu nafukalo do uška
Pokial nefuka tak nie
Skoro rano som ešte dala, po obede už len siltovku
Urcite nie pri 21 stupnoch... u nas bolo par dni nad 15 stupnov a to som urcite nedavala.... ale zase syn ma huste dlhe vlasy od narodenia.
Ciapku som davala len ked bolo pod nulou... ak je nad nulou, nosil len kapucnu, co je na koseli co mal pod bundickou.
A to ja som este ta co ho babusi... keby to bolo na muzovi, ten by ho obliekal ako seba... celu zimu tricko s kratkym rukavom a tenku sustiakovu vetrovku.😀
A vietor tu fuci neustale... neznasam to ale musim s tym zit. Ak je prilis velky (nad 40km/h) von nejdeme.
Urcite nie