Dávať už 15-týždňovej vodu alebo čaj?

p80a72
9. máj 2020

Ahojte máme 15 tyzdnou a kojime sa ... Mala sa veľmi potí, keď spinká vždy ma okolo a pod hlavičkou vankúš mokrý chcem sa opýtať či jej mám dať nejakú vodu už piť alebo čajík? ... Či to nemám riešiť

nikpa
9. máj 2020

@p80a72 hovorí sa, že kojene deti nemusia piť, no neviem. Ja som dávala aj prevarenu vodu, maly mal potom aj lepšiu stolicu, voda ju riedi. No a cez leto mi prišlo vonku praktickejšie vytiahnuť fľašu s vodou mimo kojenia od smädu ako prso. Ale to uz je na každej mame...

evittam
9. máj 2020

@nikpa Hovori sa vselico. Treba sa zariadit podla seba. 😉 Ja som dojcenym detom davala vodu ci caj od 2tyzdnov.

pribinak
9. máj 2020

Častejšie ponúkať prsník, stačí keď sa napije predného mlieka, to je od smädu
Ale mizes ponúkať aj vodu a čajík, ten však určite nekupuj granulovany, je sladeny a rôzne ochucovanie. Kúp radšej klasicky v lekárni

kristina2412
9. máj 2020

Ja som tiez detom davala vodu a caj. Dcera sa narodila v lete a na prechadzke vypila aj pol flase. Mne sa osvedcilo naucit ich na pitny rezim odmala. Nikdy som ich neskor nemusela nutit pit.

0silvia0
9. máj 2020

@p80a72 ja som dojcenym detom nedavala ani vodu, ani caj. Ziadne flasky, ziadne cumle. Az s prvymi prikrmami som davala vodu do pohara so sosakom. Dcere trochu skor, ale len vodu ked sa uz vedela napit z pohara. Nevidela som vyznam v uceni dojcenych deti na flasky a na chut caju. Koliky nemavali, takze som nepotrebovala riesit nejake kminove caje ani nic podobne

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yanni
9. máj 2020

Nemusis davat nic. Dieta, ked je smädne, tak si vypyta a ho nakojis. My mame 5 deti, kojenych, voda zavedena z pohara so sosakom az od 6.-7. mesiaca spolu s prikrmami. Starsia dcera (takmer 5 rocna) sa tiez ako babätko velmi potila. A ta poznamka s pitnym rezimom. No blud. Tak male babo, kojene na poziadanie, tomu nenaucis, ako aj, vsak? Kojenim dieta dostava, co potrebuje. Len treba kojit na poziadanie, nie nejake 3-4 alebo ake hodinove intervaly umelo zavadzat. Ani jedno z nasich deti nema probvlem s pitnam rezimom. Vek: najmladsie 16 mesiacov, ma nekvapkajuci poharik vzdy na ocicah a obsluzi sa, popripade bezi k despenzer a to uz vieme, co to znamena. Ostatne deti su vo veku 4 az 14 rokov a obluzia sa same a piju krasne a len vodu, co sa pitneho rezimu tyka. Plus, zijeme v krajine, kde je uz teraz vyse 40 stupnov, v lete 50, a ziadne problemy ani s jedenim ani s pitim.

margaretka_
9. máj 2020

Ja som zacala detom ponukat vodu az ked som davala prikrm. Plne dojcene nepili vodu ani caj. Staci viac dojcit, ked sa viac spoti 🙂

hennyinnsbruck
9. máj 2020

Neviem ci to tu žienky písali... Neobliekas moc? Neni moc teplo v izbe?

lufinka46
9. máj 2020

My máme 7 týždňov a sme plne kojení a nedávam vodu ani čaj... Ale kvôli tomu, že mu nechcem dávať flašu..Lebo pri synoch som dala a potom odmietali prsník.. tak nerisknem teraz.. radšej vždy vytiahnem prso 😂😂😂😂

smejko25
9. máj 2020

@p80a72 kolko mate stupnov v izbe ? Co ma dietatko oblecene ? 🙂

p80a72
autor
9. máj 2020

@hennyinnsbruck udrzujeme tých 20° a má na sebe len pyžamko zakrytá po hrudník perinou 🤷 akože ja soavam v spodnom prádle zakrytá perinou a je mi akurát tak si myslím že jej by až tak teplo nemalo byť

p80a72
autor
9. máj 2020

@smejko25 20° a len pyžamko ... Poď perinu ju dávam lebo jednoducho ja sama neviem zaspať bez pokrývky... Potrebujem mať ten pocit že som zakrytá, a pod dekou to sa mi už úplne potí takže to ani nezakryvam okrem kočíka

smejko25
9. máj 2020

@p80a72 skus jej dat len bodycko bez nohavic napr 🙂 mozno je proste nachylnejsia na teplo ze sa rychlejsie prehreje 🙂

yanni
9. máj 2020

@p80a72 Akou perinou? Tak male deti by sa nemali vobec nicim zakrytat🙈 To, ze ty musi mat tu perinu, este neznamena, ze ju potrebuje aj tvoje dieta. Ak ju bude chciet, tak ti to v buducnosti (okolo 1,5-2-3 rokov) dieta same naznaci. Ak mate 20 stupnov v izbe, to je uz teplo. Oblec jej len kratke body a na to tenny letni spaci vak s rukavmi. ALebo body s dlhym rukavom a letny spaci vak bez rukavov. To, co ma oblecene ale vibes nemusi suvisiet s tym potenim. Niektore deti sa potia menej, ine viac.