Ahojte moja mala ma 6 mesiacov a dnes bola na kontrolou v nemocnici. Tam mi povedali že nemám vôbec malú dávať do choditka. Nedávam ju ešte, ale doktorka povedala že vôbec, že ona sa aj bez toho naučí. Dali by ste deti aj tak do bežky, či nie?
Nie, vobec sa to neodporuca. Na brusko, na deku, nechat volny pohyb, tak ti najskor bude napredovat
Jasné že nie.Precitaj si niečo o tom.Prvu dcéru som dala bola som sprostá, syna už nie.
Nie, nedávala. Načo? Dieťa sa má plaziť po zemi, trénovať sed, stvornozkovanie a samé sa stavať na nožičky
Pavúk či bežky či choditko dieťaťu len poškodia. V niektorých krajinách sú vyslovene zakázané
moje netere v tom bývali - jedna má skoliózu a druhá už v 16-tich posunuté platničky...
Nie, nedala som ani jedno moje dieta do choditka. Naucili sa chodit aj bez tej rarohy.
Tri deti a žiadne chodítko. Nevidím v ňom zmysel. Bez toho, že by som poučovala o chrbtici, kĺboch, hocičom. Na chodenie príde aj bez toho.
Nemali sme ten nezmysel a aj tak sa naucil chodit. Dokonca ani ja ani brat sme to nemali a tu sme.
vobec nerozumiem tomu, preco to nie je zakazane predavat, ved to viditelne skodi.
Pred 30-timi rokmi pri prvej dcere na mña moji rodicia naliehali, ze jej to mam kupit, ale uz vtedy mi moj zdravy sedliacky rozum + zahranicna kniha o babetkach sepkali, ze nie, a nikdy tu rarohu moje deti nemali
@kssssd779 nedavala. Kedy? A na co? Plazila sa, teraz stvornozkuje a sada si. O chvilu zacne stat a potom chodit. Akoze kedy by mal byt ten vhodny cas ju davat do choditka? Ked este ani nevie stat?
@kssssd779 v niektorych krajinach - tusim v Kanade? - je dokonca choditko zakazane. Jeho skodlivost je vseobecne znama, divim sa, ze o tom dakto este pochybuje… moja najstarsia ma 24 a uz vtedy sa to hovorilo.
Načo deti nútiť robiť niečo, čo sa vedia naučiť aj sami? Môj krpec už behal ako šarkan v 11 mesiacoch, ani za ručičky, ani žiadne chodítka, nič. Nech sa to pekne učí dieťa samo.
@simsalabim tak Kanada si celkovo ide bezpečnosť, tam je zakázana aj Doona a tu si na tom fičia celebritky, robia reklamy a ľudia kupujú
@mimi3008 tak, svojim spôsobom, každá trochu šikovná matka sa detí nejako "zbaví", tým, že im dovolí dačo, z coho by nejakú inú mamu možno švihlo... u nás mali odmalička napr. prístup všade. Žiadne zamknuté šuplíky, či skrinky... akurát sa tam museli doplaziť bez chodítka. A tiez som o nich ani nevedela, kým objavovali. Aj bez chodítka.
@kssssd779 ja nejako nerozumiem. lekarka povedala, ze nedavaj a ty aj tak zvazujes davat? logika je kde? naco chodis k lekarom, ked ovladas medicinu na lepsej urovni.
NIE, do choditka sa dieta nedava! skodi to chrbtici, dieta spickuje namiesto chodenia.
Načo? Veď ju daj na zem na podložku, na deku, a nech sa plazí, prevaluje, potom stvkrnozkuje, keď bude na to už silná.
Mne momentálne dcera sa už pokúša o samostatné kroky, ale ešte nemá istotu, pouziva taky vozicek na kolieskach s hračkami rôznymi alebo ako to nazvať, tlači to pred sebou ako oporu
nie robim na rehabke, a ani jedno moje dieta som do bezky nedala, ani nevodila za ruky aby sa naucili chodit, ani neposadzala. Vsetko sa naucia sami prirodzenym vyvojom a tak je to najzdravsie. Inak vela ludi hovori ze ved my sme tam boli a nic nam nieje - no asi preto mame plnu rehabku pacientov a aj mladych a problemy s chrbitcou su kazdy druhy :D Takisto ako svokra ze ved aj ona tam davala deti a ako dlho sa prebavili, a muz teda nato ze je mlady odkedy ho poznam ma problemy s chrbatom, casto ho sekne, par krat musel na pohotovost si ist dat cosi pichnut aby mohol do roboty, s hrudnou chrbticou chodil po vysetreniach lebo ho stale pri pohybe boli. Takze to je to ze sa to pouziva a ved nikomu nic neni . (aj ked jasne svokra nato tiez povedala ze a ved nemozem vediet ci to je presne z toho tie problemy :D ).
Nie nedavala som. nevodila som za ruky ani nasilu neposadzala.. podporuj ju v hre na brusku plazeni a stvornozkovani vytrenuje chrbat aj obidve hemisfery pri striedavom pohybe.dieta sa ti prirodzene cez nohu same posadi a cez koleno same postavi neznicis mu chrbticu neposkracujes svaly nauci sa dostupovat na celu slapu nie na spicky..choditko zanes este dnes na zberny dvor.nezijeme v roku 89 precitaj si nieco o motorickom vyvine deti z tohoto storocia.
No ak mu chceš doničiť chrbticu a kĺby tak páči sa. Nechápem prečo nepočúvaš lekárku