Dali by ste choré dieťa do jasiel alebo k opatrovateľke?

zlataopica
23. feb 2015

mam otazku - dali by ste svoje chore dieta do jasiel pripadne k opatrovatelke? nemyslim nejake sople skor nieco vaznejsie kasel, teplota, vracanie

jankapo
23. feb 2015

pokial mali decka teplotu, resp. vracanie, stale som s nimi ostala doma ja, ked mali soplik, alebo uz boli na liecbe bez teplot, ze napr. kaslali, soplili, chodila k nam teta opatrovat...do kolektivu v ziadnom pripade....

danieli
23. feb 2015

nedala by som tam ani dieta, ktore ma sople, nieto este kasel, ci antibiotika, k opatrovatelke ano, pokial potrebujem ist do prace, ale urcite nie do kolektivu, kde moze nakazit vsetkych okolo

leteku
23. feb 2015

No do jasiel urcite nie. Opatrovatelke ak by bola ochotna mozno na nevyhnutne dlhy cas. Ale asi by som ostala doma s dietatom, viem ze nie vzdy to ide.

sense
23. feb 2015

takze kasel problemm nie je...s teplotou ani vracanim by som do jasiel nedala...a ci opatrovatelke? zalezalo by ako sa citi aj dieta...moja mala ked mala sarlach strasne visela na mne len sa cickala, ked mala chripku tak ani nebolo vidiet ze je chora...

liebling98
23. feb 2015

@zlataopica dieťa s teplotou nemá v jasliach/škôlke čo robiť. Vo vyslovene nevyhnutnom prípade by som požiadala niekoho z rodiny, aby prišiel k nemu k nám domov, veci by som si vybavila v čo najkratšom čase. Ak by z rodiny nikto nemohol, tak platená opatrovateľka, ale k nám domov, bez iných detí.

bianca
23. feb 2015

to co je za absurdnu otazku

siska53
23. feb 2015

@zlataopica Do skolky,jasiel,skoly urcite nie! Dieta ma byt vtedy v aspon ako-takom kludovom rezime! Navyse nakazi dalsie deti. Ak nemas babky,tak ostan doma ty ci muz alebo trda ta opatrovatelka,ak bude ochotna. Ale dufam,ze ju dieta pozna a maju uz vybudovany vztah.
Skusenost mojej mamy a aj moja -prve dva(tri) dni deti potrebuju mamu mat pri sebe.

zlataopica
autor
23. feb 2015

suhlasim s tym ze je to absurdna otazka ..len som chcela poznat vas nazor 🙂

ichbinich
24. feb 2015

Akonahle maju deti teplotu, zvracanie, hnacku, inak sa spravaju, mi z jasli a skolky volaju, musim pre nich ist, a vratit sa mozu az po vylieceni. Pri crevnych virozach, ocnych problemoch a vysoko infekcnych chorobach dieta nevezmu spiatky bez potvrdenia od lekara... Takze u nas "chore" dieta v kolektive nehrozi...
Sopel a kasel zo sopla, to je bezne.
Ja mam narok na tolko hodin OCRky, kolko tyzdenne pracujem, ZA ROK!!! Pri detoch pod 12 rokov dvojnasobok. Tak si to spocitajme: jedny osypky a koniec.
Ja mam obrovske stastie, ze mozem pracovat z domu. Takze ked mi volaju, ze ma jeden napriklad hnacku, tak na druhy den ostanem doma a pokusam sa pracovat aspon trochu. Doteraz boli kadejake hnacky u mojich deti rychlo za nami. Co by som robila, keby som pracovala v Bille pri pokladni, netusim. To by som asi naozaj vsetky peniaze davala iba na opatrovanie deti...

meluela
24. feb 2015

@zlataopica pri horucke/zvracani by som nemala nervy ani na opatrovatelku dokonca ani babicku, lebo pochybujem ze niekto kto dobre nepozna dieta zodpovedne odsleduje kedy utekat na pohotovost - kedy hrozi dehydratacia, kedy sa dieta chova vyrazne inak nez inokedy, podozrive priznaky ktore treba urgentne skontrolovat ...nehovoriac o tom, ze dietatu ked je hrozne pomaha pritomnost najdolezitejsich osob. A tiez pochybujem ze matka ktora ma dieta v takom stave nieco realne v robote urobi, lebo pokial nie je total karieristka tak myslienky aj pozornost su uplne mimo.
Doliecovanie alebo mierna teplota, kasle, sople sa uz daju nechat aj na niekoho ineho.