davali by ste 2 mesac.babo spat na brucho celu noc ked by ste mali monitor dychu?dakujem
ahoj, moj maly od druhého mesiaca prespal celú noc na bruchu, mali sme aj monitor dychu. Kludne daj, len aby nemal ziadne vankuse a prikryvku okolo hlavicke 🙂 .
dávala som dcéru od 2. týždňa spať na brucho bez monitoru... a konečne dobre spala... kým som ju ukladala na bok, na chrbát tak sa jej to nepozdávalo, častejšie sa budila, ťažšie zaspávala... monitory v tom čase neboli nejak v móde 😉
I kdyby mi radily "nocni vily", ze se o neho postaraji...tak bych ho NEDALA 😉
nedavala by som. malu som davala spat striedavo na chrbat, potom na lavy a na pravy bok. (budila sa kazde cca 4 hod na kojenie takze potom zakazdym ina poloha aby nebola prelezana), na bruchu spavala az odkedy sa sama vedela riadne otacat
mladsi tiez spaval len na brusku a dokonca mal aj reflux. lekarka kazala preto polohovat a hlavicku vyssie no stla skoncil na brusku a tak som ho nenutila a spinkal lepsie, pravda je, ze mi v perinke byt ale nechcel od zaciatku
ano...my sme spavali len na brusku...mali sme monitor,aj piskal parkrat ale inak spat nechcela...ja som monitor davala aj ked spavala vonku na dvore v kociku....lebo aj tam len na bruchu..koli tomu sme museli aj kocik kupit klasiku velky a priestranny,lebo do tychto modernych sa nezmestila,kedze spavala na brusku...a ked bola starsia a uz sa prevracala z bruska na chrbat a nevedela este opacne tak som nevstavala na papanie ale na prevracanie dietata na brucho,lebo akonahle sa dala z bruska na chrbat sa zobudila a revala.... 🙂 🙂 🙂
Ano, ved ked je tak spokojne, nevidim v tom problem 😉
ja by som tiez nedala na brusko.. 😉
Mladšia dcérka si po čase sama "vybojovala" polohu na bruchu, ale vedome som ju tak nikdy nedávala spinkať... sama sa tak vykrúcala od cca 3/4 -1 roka... o 2 mesiace bude mať 5 rokov a väčšinu noci prespí na bruchu (rovnako ako MM 😎 😀 ešte aj paplón si pchá medzi nohy rovnako ako on 😀 😎 ).... stále mám tendenciu ju pretočiť v spánku na chrbátik alebo na bok, ale už to neriešim, keď je väčšia... kým bola tak okolo roka, tak som ju stále kontrolovala a MM nechápal, čo stresujem, že keď sa jej dobre tak na bruchu spí, že sa jej ani nečuduje 😎 😎 😀
nedavaj... podla mna aj bez vankusov a kadejako to je neprirodzene.. to babo sa nevie krutit a otocit este, nezmeni polohu a ako budes vediet ci ho neboli krk (napriklad)... na boku alebo na chrbatiku, casom sa bude krutit same a najde si polohu
Nam lekarka hovorila ze nemame davat v ziadnom pripade kym sa sam neotoci na brucho 🙂
a chce tak babo spat? s monitorom asi ano, ale az ked sa samo pretoci a samo tak chce spat... moj mladsi sa zacal velmi skoro pretacal a vzdy sa mi pretocil v spanku na brusko a tak potom spal... ale mal monitor + ja som ho sledovala...
@pacica - podla mna tu je zakladne pravidlo - na brusku az ked sa same dokaze z takejto polohy dostat - teda pretacat z bruska na chrbatik. Ked to dietatku zacne byt neprijemne, stazi sa mu dychanie, otoci sa same. Skorej by som nedavala a to mi obe deti dost skoro spavali na brusku, ale skorej ako v tych 5-6 mesiacoch som im to proste nedovolila, ale polohovala na bok alebo na chrbatik pocas noci..
S funkcnym monitorom dychu ano, ked sa mu nebude pacit, da to najavo 😉
ja si zase myslim, ze ak sa dietatku dobre spi, preco nie. Dcera mi spavala na boku - teda polohovala som ju. A syn ten tiez na brusku..kym som na to este neprisla, casto sa budil a plakal, skratka zle sa mu lezalo. Neviem kedy som si vsimla - asi az ked sa vedel pretocit -napamatam kolko mal mes, tak stale som ho nasla spavat na brusku. Aj v kociku tiez tak spaval. A nikdy som nemala ani monitor, ani som sa vlastne nebala. Vzdy ked som sa zobudila, skontrolovala som kazde dieta, ci dycha, bez ohladu na to v akej polohe spalo. To raz sa mi stalo pri dcere, uz bola starsia, mala hadam 4 roky. Pridem do izby a pozeram. lezi na bruchu, hlava zaborena vo vankusi. Skoro som dostala infarkt. Nemohla som ju zobudit, tak som ju pretocila, bola cervena, zjavne som prisla este vcas. Neviem ako je mozne ze tak tvrdo zaspala a nezobudila sa. Takze ja by som sa skor bala o take deti, ktore nespavaju na brusku len zrazu sa tak ocitnu 😨
nedavala by som, pokial je dietatko este take malicke, ved sa same nadokaze pretocit, takze aj ak mu to bude neprijemne nevie to zmenit.Nam Dr, povedala, ze spat na brusku az vtedy ak sa same tak ulozi /a teda sa aj vie vratit na chrbatik/
Malo ludi si uvedomuje, ze ked dojde k SIDS, tak uz vam monitor dychu nepomoze...Pri polohe na brusku je riziko SIDS mnohonasobne vacsie. Monitor moze pomoct pri apnoickej pauze, pri duseni sa stravou pri refluxe...Takze v ziadnom pripade by som nedala ani s monitorom.
Som asi zaostalá a nezodpovedná ale dávala 😉 monitor som mala vedľa v postieľke nevyužitý a malú pri sebe v posteli ..mladšia dcérka nikdy inak spať nevedela a doteraz spí tak..doslova v stabilizovanej polohe..a to už má skoro tri roky...ja tak spím tiež od narodenia, ešte aj ruky mám schované pod telom a keď som bola malá, vtedy to bolo aj moderné, lekári kázali deti dávať na brucho..za pár rokov odporúčajú dávať dieťa na noc dole hlavou podľa posledných výskumov a všetky tak budeme robiť 😝 Ja na chrbte spať neviem, mám pocit že sa zadusím. Inak aj u zvierat je normálne v spánku si chrániť brucho a hrudník a nie vystavovať ho okoliu a nebezpečiu, takže niečo inštinktívne na tom je. (staršia inak spávala vždy rovno na chrbte a spí tak stále)
Ale nesmie byť bábo v polohe na brušku na vankúši ani na ničom kde si môže zaboriť noštek a pusu, to je asi jasné 😉
ja som maleho na brusko davala spat.....inak v porodnici,ked ma dietatko silnu zltacku a musi ist pod to fialove svetlo,tak tiez ho tam polohuju chrbat,brucho atd..Takze je to na Tebe,ci das alebo nedas 😀
nikdy!!!!
Poloha na brusku je od narodenia najoblubenejsia mojho syna,uz v porodnici pri zltacke som ho tak dokonca musela polohovat ,tak sa kludne vyspal. aj sestricky sa smiali,ze je to maly slimak, nemali problem.doma spi na bruchu v noci vzdy po nocnom krmeni, jedine davam bacha,aby pekne odgrgol, cez den tiez najradsej spi na brusku. co uz, mam ho budit a pretacat a nevyspi sa ani on ani ja,skor zapnem monitor dychu a som v klude a babo tiez. okrem toho sa krasne vyprdi v spanku 😀 tak mam v noci este aj zvukovu kulisu
nie, ani keby som mala monitor.............. mne maly sam, ked sa uz vedel pretacat na brucho a naspat, zacal tak spavat...... zistil ze aj na bruchu sa da spat..... odvtedy je to jeho oblubena poloha..... ale ja som ho niikdy tak nepolohovala............
jaj tie baby ktore pisete ze nikdy by ste nedalina brucho vam asi deticky pekne spavaju
mysmekoli tejto polohe museli kupit aj autosedacku-vanicku s pasmi kedze v normalnom vajicku vrestal ako pavian a to sme vselico skusali nnajlepsie mu bolo nabrusku
moonitor som nemala chcela som ho kupit a ked som zacala pozerat stranky ze bjednam tak v to obdobi sa mi zacal pretacat na bok uspinkal sana bruskua potom hop na bok
ale vacsinu spal pri mne na posteli je tam to riziko ale ja sombola uz taka unavena a vycerpana ze som ho nechala cc 5minut revat vpostielke uspavali sme vylucne v kociku a akos om ho chvilku nechala revat potom bolo ticho kuknem a on spinka sialena brusku tak som ho celu noc pretacala aby tak nespalaleto boloeste horsie
ALE RAdsej s monitorom je totaka psychicka opora pre matku
teraz ma 9mesiacov a zaspinka nabrusku a za chvilku sa otoci na bok
tymusis vediet preco chce babospat na brusku a ake je vnoci.-D
Ahoj tak môj drobec od vtedy ako sme prišli z porodnice spinkal na brušku ináč nechcel tak čo narobíš 🙂 a bez podložky....teraz má 4 mesiace a už zaspí len na brušku aj to musí mať pod hlavičkou plienočku aby si ju mohol natlačiť sám pred tváričku...zaboriť si do nej noštek a potom kludne s úsmevom zaspinká...ja v tom problém nevidím ak nemáš bábo s refluxom že by ti stále grckalo tak sa odla mna nemáš čoho obávať a ak máš ešte aj podložku tak vôbec ....ja som vraj tiež ináč nechcela spinkať...a to ma mamina dávala na bruško v perinke 😀 podla mna je to lepšie bábätko si vie pekne prikrčiť nožičky ked ho bolí bruško...poprdká si...a skôr si bude aj držať hlavičku...podla mna majú aj chrbátik pevnejší kedže sú nútené si tú hlávku dvíhať...a spinkával tak aj prvý synček takže asi to bude dedičné 😀 😀 😀 😀
v žiadnom pripade by som nedala spat miminko na brusko. a chlapceka duplom. Misko spaval az vtedy, ked sa sam vedel otocit. A tomu sa uz ale potom neda zabranit.
Nasa dcerka sa na chrbatiku aj na boku stale budila, nevedela si najst polohu, aj ruckami stale metala ako raperka 😀 a asi po mesiaci sme prisli na to ze jej sa paci na brusku. Vedela tak cez den spinkat aj 4 hodiny. V noci velakrat prespinkala aj bez kojenia. Monitor sme kupili cca po 2 mes. Spinka tak doteraz a to ma uz 10 mes 🙂 nemusis sa bat pokial ke babo riadne donosene.
nie a ani nedam, nakolko dcera bola do cca 7 mesiaca v perinke a neotocila sa sama na brusko, a mali sme monitor....syn dufam ze takisto bude......ale poznam mamku ktorej syn od narodenia prakticky spal na brusku, lebo mal sople, tak aby mu nestekali...ja by som sa bala, ale su mamky co v pohode.....
vážne uvažujem nad odpoveďou, ale faktom je, že mne práve v nemocnici 6týždňový syn spal celu noc na brušku, nakoľko mu táto poloha po operácii slabinového pruhu robila dobre a mal očividne kľudnejší spánok ako na chrbte. Samozrejme, konzultovala som to so sestričkami a tie videli aká je situácia, tak mi to odobrili.
Nedávala by som ho tak nikdy... Ved komu sa dobre dýcha, ked leží na hrudi? Najlepšie a najbezpečnejšie je, ked leží dieťa na boku.. Bez ohladu na nejaký monitor...